Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

WSJ : Τι πραγματικά θα συμβεί εάν η Ελλάδα κηρύξει χρεοκοπία;


Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal παρουσιάζει μια διαφορετική οπτική της ελληνικής κρίσης και θέτει ένα θεμελιώδες ερώτημα :

Τι πραγματικά θα συμβεί εάν η Ελλάδα κηρύξει χρεοκοπία και έπαιρνε οριστικά την απόφαση ότι δεν θέλει να σωθεί.

Επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπραγματεύονται σκληρά το σχέδιο για την ελληνική οικονομία, ο συντάκτης Alen Mattich διερωτάται για το μέλλον της ελληνικής κρίσης.

Αναφέρεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν ουσιαστικά "μπουχτίσει" από τα μέτρα λιτότητας, τονίζοντας ότι είναι απρόθυμοι να συναινέσουν σε ακόμα πιο επώδυνες συνθήκες για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

Τα τελευταία χρόνια, όπως σημειώνει, οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν καταστεί ρουτίνα, με τους Αθηναίους να βρίσκονται στους δρόμους, αντιδρώντας στα συνεχή μέτρα λιτότητας.

Η Ελλάδα έχει αρχίσει να αναρωτιέται αν υπάρχει πιο εύκολος δρόμος για να βγει από την κρίση, με το παράδειγμα της Αργεντινής να προσελκύει τα βλέμματα.

Η Αργεντινή, που άρχισε να ανακάμπτει τρία χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, ενδεχομένως εκλαμβάνεται από τους Έλληνες ως η μόνη εναλλακτική επιλογή.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφάσιζε να βγει από τη νομισματική ένωση, θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μία τέτοια ενέργεια θα ενείχε τον κίνδυνο μιας συστημικής κρίσης του χρηματοπιστωτικού τομέα σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας της μεγάλης έκθεσης των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Δεδομένης μίας "ανεξέλεγκτης" οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, ο Alen Mattich επισημαίνει ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δήλωνε την πρόθεσή της να χρεοκοπήσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρούσε σε τεράστιους συμβιβασμούς ή ακόμα και θα διέγραφε το χρέος.

Αυτό που τελικά απομένει να δούμε είναι ποιος θα πει την τελευταία κουβέντα  σε ό,τι αφορά τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και οδηγούν τους Έλληνες στην εξαθλίωση.

Related Posts :



1 σχόλιο:

  1. Πρόσφατα η "σοβαρή" Γερμανία απείλησε με διπλωματικό επεισόδιο τις ΗΠΑ, εξαιτίας της πρόθεσης της General Motors να κλείσει ένα εργοστάσιο της Opel.

    Η "σοβαρή" Γερμανία, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντά της, αντέδρασε πολύ φυσιολογικά και δικαίως απέναντι σε μια απειλή, που θα έκλεινε ένα εργοστάσιο και θα πρόσθετε νέους ανέργους στην οικονομία της.

    Γνωρίζει η "σοβαρή" Γερμανία πόσα εργοστάσια έχουν κλείσει και άρα πόσοι Έλληνες έχουν μείνει άνεργοι, εξαιτίας της Lidl ή της Aldi, που κουβαλούν στην ελληνική αγορά τα προϊόντα τους από όλες τις πλευρές του Πλανήτη;

    Η "γελοία" Ελλάδα της διαφθοράς δεν έχει συμφέροντα Ελλήνων εργαζομένων να προστατεύσει; Μήπως κάποιες "σοβαρές" πρεσβείες "σοβαρών" κρατών διαφθείρουν ή εκβιάζουν τις "γελοίες" κυβερνήσεις της, προκειμένου να μην αντιδρούν φυσιολογικά για τα δικά τους δίκαια;

    Έχει σκεφτεί ποτέ κάποιος πόσα εργοστάσια επίπλων έχουν κλείσει στην Ελλάδα μόνον από την είσοδο της ΙΚΕΑ στην αγορά της;

    Πόσες χιλιάδες επιπλοποιοί έχουν μείνει άνεργοι για τη "σαβούρα" της ΙΚΕΑ;


    Πόσες χιλιάδες ενοικιαζόμενα ελληνικά δωμάτια έχουν εξοπλιστεί με αυτήν τη "σαβούρα" και όχι με ελληνικά προϊόντα ελληνικών εταιρειών, κατασκευασμένα από χέρια Ελλήνων εργαζομένων;

    Τη "σαβούρα", που και πάλι οι "γελοίοι" Έλληνες την πληρώνουν με "καπέλο";


    ---------------------------------------

    Το μυστικό κράτος της Ευρώπης (Α’ μέρος)
    Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΙΑΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή