Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αγορές – Κράτη = 1


Την περασμένη εβδομάδα το Κογκρέσο  ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα για τον ρόλο των επενδυτικών τραπεζών, αλλά και των οίκων αξιολόγησης,  στην οικονομική κρίση του 2008.
Χθες,  ο γνωστός Οίκος Αξιολόγησης Standard & Poors ανακοίνωσε ότι στα επόμενα 2 χρόνια θα προχωρήσει σε υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας, αξιολογώντας ως αρνητικές τις προοπτικές της, κυρίως λόγου του χρέους της ομοσπονδιακής  κυβέρνησης.
Η S&P σημειώνει στην έκθεση της «πως αν και έχουν περάσει ήδη περισσότερα από 2 χρόνια από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης οι Αμερικανοί πολιτικοί δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει στους τρόπους για την αντιστροφή της κατάστασης και την αντιμετώπιση μακροπρόθεσμων πιέσεων.»

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε  κύμα ρευστοποιήσεων παγκοσμίως, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφαλή καταφύγιο στο χρυσό.
Λίγο αργότερα, ήρθε η απάντηση του Προέδρου Ομπάμα: «είναι μία πολιτική κίνηση“, σχολίασε ο στενότερος οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Όσταν Γκούλσμπι, μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα MSNBC και CNBC.
Ο Ομπάμα, έχει εκλογές το 2012 και τέτοιες ανακοινώσεις, που αμφισβητούν τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, δημιουργούν προβλήματα στην υποψηφιότητά του.
Όμως και στην Ευρώπη, συνεχίζονται οι …επιθέσεις:
Τη Δευτέρα, το δεκαετές Ισπανικό Ομόλογο ξεπέρασε το 5.70%!
Το  αντίστοιχο Ιταλικό,  έφτασε στο 4.80% και οδεύει προς το 5%, οπότε αναμένεται συναγερμός.
Η αδυναμία των Ευρωπαίων ηγετών να αναχαιτίσουν την κρίση, αρχίζει να έχει και πολιτικές…παρενέργειες.
Στη Γερμανία: Οι Πράσινοι προηγούνται για πρώτη φορά στις δημοσκοπήσεις και κάποιοι αρχίζουν να φαντάζονται πρόωρες εκλογές και  τον πρώτο Πράσινο Καγκελάριο.
Οι Πράσινοι και το SPD συγκεντρώνουν μαζί 47%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της TNS Emnid, ενώ μόλις  37%  συγκεντρώνει ο συνασπισμός της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.
Στη Φιλανδία:  Ο ηγέτης του ακροδεξιού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Τίμο Σόϊνι,  που κέρδισε στις της Κυριακής, δήλωσε χτές ότι πρόκειται να γίνουν αλλαγές στο πακέτο διάσωσης της Πορτογαλίας.
Παρ’ όλα αυτά, η Ε.Ε. δεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι πρέπει, επιτέλους να κάνει αποφασιστικά βήματα στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Δείγμα της πολυφωνίας: Μόλις χθές, ενώ η κα Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, Γερμανοί αξιωματούχοι διέρρεαν  ό,τι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση μέχρι τον Αύγουστο!!!
Συμπέρασμα: Αγορές – Κράτη: 1!
Κ.Ρ.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου