Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Κατερρίφθησαν τα επιχειρήματα των Σκοπίων στο Δικαστήριο της Χάγης


Η αμφισβήτηση της ισχύος της προσωρινής ονομασίας FYROM και η κατά το δοκούν ερμηνεία του τρόπου λειτουργίας του ΝΑΤΟ, ώστε να στοιχειοθετηθεί η υποτιθέμενη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τη χώρα μας, σφράγισαν τον πρώτο γύρο της ακροαματικής διαδικασίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Τα επιχειρήματα της σκοπιανής πλευράς αντικρούστηκαν από τους εκπροσώπους της Ελλάδας Γ. Σαββαΐδη και Μ. Τελαλιάν και τους ξένους νομικούς συμβούλους τους με εκτενείς αναφορές
τόσο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο ΝΑΤΟ όσο και στον τρόπο που λειτουργεί η Ενδιάμεση Συμφωνία, η οποία συνεπάγεται υποχρεώσεις και προς τη σκοπιανή πλευρά.



Ζητώντας από το Δικαστήριο να ερμηνεύσει το ψήφισμα 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα Σκόπια υποστηρίζουν ότι το προσωρινό όνομα αφορούσε μόνο την ένταξη στον ΟΗΕ και ότι δεν υποχρεώνονταν να χρησιμοποιούν σε άλλους οργανισμούς όνομα διαφορετικό από το συνταγματικό τους. Η πολιτική διάσταση της προσφυγής εγείρει και θέμα αναρμοδιότητας του Δικαστηρίου το οποίο έχει τεθεί από την ελληνική πλευρά.

Η σκοπιανή πλευρά προσπαθεί να στοιχειοθετήσει την ύπαρξη βέτο στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που έγινε στο Βουκουρέστι το 2008, επικαλούμενη δηλώσεις της τότε κυβέρνησης και του ίδιου του Κ. Καραμανλή, που αναφέρονταν σε «βέτο».

Ομόφωνη απόφαση

Η διαδικασία λήψης αποφάσεων όμως στη Συμμαχία δεν προβλέπει την ύπαρξη «βέτο», αλλά την ομοφωνία (consensus) και υπενθυμίζεται ότι εκτός των προθέσεων της Ελλάδας είχε υπάρξει ταυτόσημη θέση και από τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, και έτσι η προσφυγή των Σκοπίων στρέφεται ουσιαστικά εναντίον ολόκληρης της Συμμαχίας.

Ενα από τα ισχυρά επιχειρήματα όμως της ελληνικής πλευράς είναι ότι το ίδιο το άρθρο 11 που επικαλούνται τα Σκόπια αναφέρει επίσης ότι μπορεί να εμποδίσει την οποιαδήποτε συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς εάν γίνει με όνομα διαφορετικό από το FYROM και είναι γνωστό ότι η αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ έγινε με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» που συνιστά παραβίαση του άρθρου 11 αλλά από πλευράς των Σκοπίων.

Με την ολοκλήρωση της προφορικής διαδικασίας στις 30 Μαρτίου το Δικαστήριο θα αποσυρθεί και θα εκδώσει την απόφασή του το φθινόπωρο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ακόμη και μια αρνητική ετυμηγορία του Δικαστηρίου εκτιμάται ότι δεν θα επιφέρει σοβαρά πολιτικά αποτελέσματα, ούτε θα οδηγήσει αυτομάτως σε ανατροπή της ομόφωνης απόφασης του ΝΑΤΟ ούτε, πολύ περισσότερο, στην ααποδέσμευση της απόφασης για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ενωση

Ν.Μ.

ethnos.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου