Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Μονές του Αγίου Όρους

Ιερα Μονή Χιλανδαρίου (ή Χελανδαρίου)
The Holy Monastery of Chilandari (or Chelandari)


Ιδρύθηκε περί τα τέλη του 10ου αι. Το 1198 παραχωρήθηκε με χρυσόβουλλο του Αλεξίου Γ΄ στο σέρβο ηγεμόνα Στέφανο Νεμάνια και το γιο του, οι οποίοι μόναζαν τότε στο Βατοπαίδι με τα ονόματα Συμεών και Σάββας. Έκτοτε αποτελεί ένα από τα βασικώτερα πνευματικά κέντρα του σερβικού έθνους. Το σημερινό Καθολικό, τιμώμενο στα Εισόδια της Θεοτόκου, κτίσθηκε το 1293, τοιχογραφήθηκε κατά τα έτη 1319-1320 και περιλαμβάνει τον τάφο του κτήτορα αγίου Συμεών. Η Τράπεζα, κτίσμα και αυτό του 1293, είναι τοιχογραφημένη από το Γεώργιο Μητροφάνοβιτς (1623), σώζονται όμως και τμήματα της τοιχογραφήσεως του 14ου αι. Από τα πάμπολλα κειμήλια της Μονής θα πρέπει να επισημανθούν οι εικόνες της Παναγίας Τριχερούσας, η Παπαδική, του Ακαθίστου και η ψηφιδωτή της Οδηγήτριας. Στο Χιλανδάρι υπάγονται τα ιστορικά κελλιά «Τυπικαριό» και «Μολυβδοκκλησιά», πού βρίσκονται στην περιοχή των Καρυών.

The monastery was founded at the end of the 10th century. In 1198 an imperial edict of Alexios III granted it to the Serbian prince Stephan Nemanja and his son, who had both taken the habit at Vatopaedi as Simeon and Savvas. Since then it has been one of the most important spiritual centres of the Serb nation. The present katholikon, dedicated to the Presentation of the Virgin, was built in 1293, frescoed in 1319-1320 and contains the tomb of the founder St Simeon. The refectory, also built in 1293, was frescoed in 1623 by Georgios Mitrophanovits, though remnants of the 14th century wall-paintings have survived. Of note among the monastery's many relics are the icons of the Trikherousa, or Virgin with the Three Hands, the Papadiki and the Akathistos, and the mosaic of the Hodegetria, or Virgin who Guides. Chiliandari has jurisdiction over the historic cells of Typikarion and Molyvdokklisia near Karyes.

Λεζάντες Φωτογραφιών
1
Moni Chilandariou 01
Η Ιερά Μονή Χιλανδαρίου (ή Χελανδαρίου). Πανοραμική εξωτερική άποψη.
A panoramic view of the Holy Monastery of Chilandari (or Chelandari).

2
Moni Chilandariou 02
Το καθολικό και η φιάλη.
The katholikon and the phiale.

3
Moni Chilandariou 03
Το Χιλιανδαρινό μονύδριο του Αγίου Βασιλείου.
The cell of St Basil, a dependency of Chelendari.
πηγή: Xαρίτωνος Μοναχού
Ματιές στον Άθω – Images of Athos
Έκδοση 3η, Άγιον Όρος 2007

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου