Το τελευταίο καιρό φαντάζει πιο κοντά από ποτέ η δημιουργία κυβέρνησης προσωπικοτήτων, που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, δεν είναι αιρετοί και δεν έχουν πολιτικό κόστος.
Καθόλου τυχαία δεν ήταν άλλωστε τα λόγια του σερ Μαρκεζίνη στην εκπνοή του 2010 όταν έλεγε θα πρέπει να προλάβουμε την λαϊκό ξεσηκωμό και να βρούμε ένα τρόπο ήρεμο και οργανωμένο να αλλάξει το πολιτικό κατεστημένο, επισημαίνοντας δε ότι ναι μεν είναι πολύ δύσκολο να γίνει, αλλά ωστόσο πρέπει να γίνει ήρεμα και μελετημένα για αλλιώς θα γίνει βίαια μέσω του πεζοδρομίου.
Ο καθηγητής Κώστας Μπέης έκανε λόγο για το περίφημο μνημόνιο, είπε, ότι είναι αντισυνταγματική η κύρωση του με απλή πλειοψηφία -όπως έγινε- . Χρειαζόταν τα δυο τρίτα της βουλής κάτι που δεν έγινε, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας σαν θεματοφύλακας του συντάγματος δεν το υπερασπίστηκε ως όφειλε.
Την ίδια ώρα ο καθηγητής Κασιμάτης στην ομιλία του τόνισε " πως αν δεν αλλάξουν οι όροι του μνημονίου που αφαιρούν την εθνική μας κυριαρχία και την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, τότε υπάρχει η λύση του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος, που σημαίνει λαϊκή εξέγερση".
Εκείνο που μένει είναι ένας ισχυρός πολιτικός σεισμός, ο οποίος θα ισοπεδώσει τα υφιστάμενα κόμματα εξουσίας όπου θα οριστεί μια νέα διαχωριστική γραμμή, προκειμένου να μείνουν στο παρελθόν οι πολιτικές δυναστείες και τα πελατειακά δίκτυα … Άλλωστε πλέον η κυβέρνηση παραπαίει … δεν μπορεί ούτε να εμπνεύσει ούτε να καθοδηγήσει καμιά σοβαρή προσπάθεια ανάκαμψης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου