Την πείρα του παρελθόντος πρέπει μάλλον να την φοβούμεθα παρά να την επικαλούμεθα
Αγαπητό Antinews,
Σου γράφω λίγα λόγια που αφορούν σε σκέψεις μου σχετικές με την γενική κατάσταση της Χώρας μας, την αδυναμία του κυβερνητικού σχήματος να διαχειρισθεί την πολύπλευρη και πολυεπίπεδη κρίση του πολιτικού συστήματος, την παρακμή της Πολιτικής και την υποκατάστασή της από την κοινή λογιστική διαχείριση και τον σφικτό εναγκαλισμό της Οικονομίας των Αγορών με την τελευταία.
Πιστεύω ότι η Πατρίδα μας πρόκειται σύντομα να γνωρίσει ημέρες (και νύκτες) προϊούσας καταστροφής και εξαθλίωσης. Πριν από 807 χρόνια, στις 13 Απριλίου του 1204, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Ούγγροι και οι Ενετοί σταυροφόροι κατελάμβαναν την Κωνσταντινούπολη. Ο πλούτος , τα ιερά και άλλα κειμήλιά της, ο χρυσός της (περίπου 22 τόνοι) μεταφέρθηκαν στην Δύση , όπου μερικά χρόνια μετά χρηματοδότησαν την Αναγέννηση.
Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί , σχεδόν αδρανής, την καταλήστευση της Ελλάδας από τους διεθνείς και εγχώριους δανειστές της διότι δεν διαθέτει πια ικανές δυνάμεις αντίστασης έχοντας καταβληθεί από τον παραλυτικό εκσυγχρονισμό της δεκαετίας 1995-2004 και από την κατεστημένη αντίληψη των πάσης φύσεως ανυπάρκτων δικαιωμάτων του. Μία ανίκανη κυβέρνηση έχει υποθηκεύσει την εθνική μας περιουσία και έχει καταλύσει την εθνική μας κυριαρχία επιβάλλοντας με την ισχνή της πλειοψηφία την αποικιακή δανειστική σύμβαση .
Οι ιστορικές και πολιτικές προκλήσεις της μείζονος αντιπολιτεύσεως είναι μεγάλες και οι δυνατότητές της σημαντικές. Απαιτούνται όμως διοικητικές και οργανωτικές μεταβολές σε περιφερειακό αλλά και κεντρικό επίπεδο: Διαχωρισμός της κοινοβουλευτικής ομάδος από το Κόμμα επειδή η διαπλοκή της πρώτης με το δεύτερο, αναστέλλει ή ακυρώνει την παραγωγή της Πολιτικής. Απαιτείται επίσης επανασχεδίαση της επικοινωνιακής στρατηγικής που υποφέρει ιδιαίτερα και αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα η αναβάθμισή της.
Οι πιό πάνω μεταβολές θα μπορέσουν να απαλλάξουν την ηγεσία του Κόμματος από χρονοβόρες και ψυχοφθόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες , θεμιτές έριδες και άχρηστες προσωπικές αντιπαραθέσεις, ώστε αυτή να δυνηθεί , απερίσπαστη, να επικεντρωθεί στο καθαυτό πολιτικό και κοινοβουλευτικό της έργο: την παραγωγή της Πολιτικής, η οποία όπως προανέφερα παρακμάζει σήμερα στην Ελλάδα.
Οι καιροί είναι σήμερα δεινοί. Την διανοιγόμενη νέα Εποχή της άνευ όρων παράδοσης της Πατρίδας μας στους δανειστές της, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με εντελώς διαφορετικό πνεύμα διότι τα προβλήματα που θα προκύψουν θα μας είναι τελείως άγνωστα. Αυτό σημαίνει ότι την πείρα του παρελθόντος που έχουμε συσσωρεύσει πρέπει μάλλον να την φοβούμεθα παρά να την επικαλούμεθα.
Με εκτίμηση
Β. Μιχαήλ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου