Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Το μεγάλο σκάνδαλο με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας: Ξαναφέραμε στην εξουσία τους επίορκους για να επαναλάβουν την εκ ποίηση σε εξευτελιστικές τιμές, όπως το 2003!


Τα σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία και η δημιουργική λογιστική κοστίζουν…
640 εκατ. ευρώ έχασε το Δημόσιο από ζενίθ σε ναδίρ της Εθνικής
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΩΤΗ
Ζημιωμένο τουλάχιστον κατά 640 εκατ. ευρώ βγαίνει το Ελληνικό Δημόσιο από την όψιμη αποκρατικοποίηση της Εθνικής.
Ο υπουργός oικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης



Το καλοκαίρι του 1999, ο σημερινός υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης, από τη θέση του υφυπουργού, αντί να διαθέσει ένα μέρος των μετοχών που διέθετε η ΔΕΚΑ, όπως έπραξε έπειτα από 4 χρόνια, προτίμησε να χρησιμοποιήσει τα λεγόμενα σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία (μετατρέψιμα ομόλογα) προκειμένου να μειώσει επίπλαστα το χρέος. Η πολιτική αυτή απεδείχθη τόσο ατελέσφορη όσο και επιβλαβής για το Δημόσιο.

Στο μέτωπο του δημοσίου χρέους οι παρεμβάσεις της Eurostat κατέρριψαν την εικονική βελτίωσή του, με αποτέλεσμα να φθάσει στο 105,7% του ΑΕΠ.Επιπλέον, η χρήση των εργαλείων αυτών προκαλεί σημαντική αφαίμαξη πόρων από τα Δημόσια Ταμεία, συνιστώντας σοβαρή απειλή για τους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών.
Ο πρόεδρος της ΔΕΚΑ Γιάννης Κουσουλάκος


Πλήρωσε 895 εκατ. για 14,5 εκατ. μετοχές
Ηδη, τον περασμένο Ιούλιο το Ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε 895 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εξοφλήσει το μετατρέψιμο ομόλογο (σε μετοχές) της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο είχε συναφθεί τον Ιούνιο του 1999. Η εξόφληση του δανείου αυτού είχε αποτέλεσμα να επιστρέψουν στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΚΑ (πρόεδρός της ο κ. Γιάννης Κουσουλάκος) περίπου 14,5 εκατομμύρια μετοχές της Εθνικής. Δηλαδή, με άλλα λόγια, το υπουργείο Οικονομικών «επαναγόρασε» την κάθε μία μετοχή της Εθνικής προς 61,5 ευρώ. Μόλις τρεις μήνες μετά, δηλαδή προχθές, το υπουργείο Οικονομίας διέθεσε 28 εκατ. μετοχές της Εθνικής προς 17,40 ευρώ την κάθε μία. Ετσι, μόνο για το πακέτο των 14,5 εκατ. μετοχών που απέκτησε το Δημόσιο το καλοκαίρι, η ζημία για κάθε μετοχή ανέρχεται σε 44, 1 ευρώ, ήτοι συνολικά 640 εκατ. ευρώ για το σύνολο του πακέτου.
Ιδιοι χειρισμοί και με ΟΤΕ – ΕΛΠΕ
* Οι απώλειες που υφίσταται το Δημόσιο δεν περιορίζονται μόνο στην Εθνική, καθώς ανάλογοι χειρισμοί είχαν ακολουθηθεί και με άλλες μετοχές του Δημοσίου, όπως του ΟΤΕ και των ΕΛΠΕ. Τη διετία 1999 – 2000 επιχειρήθηκε ο εξωραϊσμός των δημόσιων οικονομικών με τη χρήση της λεγόμενης δημιουργικής λογιστικής, η οποία μεταξύ άλλων προέβλεπε την εκτεταμένη χρήση σύγχρονων χρηματοοικονομικών μέσων. Ταυτόχρονα, η προεκλογική παρέμβαση της ΔΕΚΑ στο Χρηματιστήριο είχε αποτέλεσμα να διογκωθεί το χαρτοφυλάκιό της με μετοχές μεγάλων δημόσιων επιχειρήσεων. Συνακόλουθα, για να καλύψει το κόστος των επενδύσεων αυτών η ΔΕΚΑ ήταν αναγκασμένη να καταφεύγει σε μετατρέψιμα ομολογιακά δάνεια, τα οποία αποτελούν γραμμάτια που θα εξοφληθούν στο μέλλον.
Για παράδειγμα, οι όροι του ομολογιακού δανείου της Εθνικής απεδείχθησαν υπεραισιόδοξοι. Από την πρώτη ημέρα που χορηγήθηκε το δάνειο αυτό, ήταν γνωστό ότι για να δεχθούν οι ομολογιούχοι να μετατρέψουν τις ομολογίες σε μετοχές, η τιμή της μετοχής της Εθνικής δεν έπρεπε να είναι μικρότερη των 82,17 ευρώ.
Με αντίστοιχες υπεραισιόδοξες παραδοχές για την τιμή της μετοχής τους, έχουν συναφθεί άλλα δύο μετατρέψιμα ομολογιακά δάνεια ύψους 775 εκατ. ευρώ, τα οποία θα λήξουν τον Ιούνιο του 2004. Το ένα εξ αυτών, ύψους 400 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά τον ΟΤΕ, έχει συναφθεί με τιμή-στόχο για τη μετοχή του Οργανισμού τα 31,6 ευρώ, όταν η τρέχουσα τιμή έχει υποχωρήσει κάτω από τα 10 ευρώ. Το δεύτερο (375 εκατ. ευρώ) αφορά τα ΕΛΠΕ με τιμή-στόχο τα 14,7 ευρώ, ενώ η τιμή τους κυμαίνεται στα 7 ευρώ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 10/10/2003

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου