Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Η κοινωνική ανατροπή έχει συντελεστεί, είναι θέμα χρόνου και η πολιτική


Οι δημοσκοπήσεις είναι χρήσιμες, έστω και αν δεν δείχνουν αυτό που επιθυμεί  ν΄ ακούσει κάποιος.
Διαβάζω τη σημερινή δημοσκόπηση της Marc για το «Εθνος της Κυριακής».
Επειδή  όλοι θα επικεντρωθούν στην πρόθεση ψήφου (όπου προηγείται το ΠΑΣΟΚ με 3,8% ) και στην  πιθανότητα να  έχουμε εννιά κόμματα στην επόμενη Βουλή,  θα μου επιτρέψετε να επισημάνω  εκείνα που, κατά τη γνώμη μου, είναι τα σημαντικότερα ευρήματα  της δημοσκόπησης.
Πρώτον: Στο ερώτημα «σε πόσα χρόνια η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση.»
Το 15,2% πιστεύει ότι αυτό θα γίνει το 2013-2014.
Το 22,6% λέει σε 4 ή 5 χρόνια.
Το  22,5% εκτιμά ότι αυτό θα συμβεί μετά από δέκα χρόνια.
Το  13,5%  λέει «ποτέ».
Δηλαδή, το 73,8% του εκλογικού σώματος είναι απαισιόδοξο για το μέλλον.
Δεύτερον, όσον αφορά στα  ερωτήματα για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

«Υπέρ της τήρησης και εφαρμογής του μνημονίου τάσσεται μόλις το 17% (μεταξύ αυτών το 26,2% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ).
Αντίθετα σχεδόν οι μισοί ερωτώμενοι υποστηρίζουν ότι η χώρα πρέπει να τηρήσει το μνημόνιο αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του.
Ισχυρή είναι η τάση μεταξύ των πολιτών η οποία υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον με το μνημόνιο, έστω και αν αυτό οδηγεί σε πτώχευση ή έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το 46,7% υποστηρίζει την προσπάθεια για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και το 23,8 η Ελλάδα να εγκαταλείψει το μνημόνιο.
Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους της ΝΔ, υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης τάσσεται το 51,1% και υπέρ της εγκατάλειψης του μνημονίου το 37,4%
(«Έθνος της Κυριακής»)
Ποια πολιτικά συμπεράσματα προκύπτουν;
Πρώτον, ότι στην κοινωνία διαμορφώνεται  μια ισχυρή αντιμνημονιακή πλειοψηφία.
Δεύτερον, ακόμα και αυτοί που τάσσονται υπέρ της τήρησης του μνημονίου, ζητούν την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του!
Τρίτον, η κοινωνία δεν λέει όχι στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις. Τουναντίον μάλιστα!
Τέταρτον, είναι προφανές  ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική  την οποία όχι μόνο δεν εγκρίνει η  κοινωνία, αλλά ζητάει την αναθεώρησή της.
Πέμπτον, δεδομένου  ότι η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα επαχθέστερο μνημόνιο,  είναι λογικό να εκτιμήσουμε ότι αυτή η τάση θα ενισχυθεί στο μέλλον ακόμα περισσότερο.
Τα ευρήματα αυτά ουσιαστικά δικαιώνουν την μέχρι σήμερα πολιτική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά.
Όμως, η επιλογή αυτή δεν έχει ακόμα μετουσιωθεί σε ψήφο εμπιστοσύνης.
Γιατί;
Γιατί η εναλλακτική πρόταση της Ν.Δ. (το λεγόμενο Ζάππειο Ι) είτε δεν ήταν αρκούντως πειστική, είτε δεν είχε γίνει πλήρως κατανοητή, είτε  ο κόσμος δεν ήταν ακόμα έτοιμος να ακούσει τον Αντώνη Σαμαρά.
Όμως, ένα χρόνο μετά τα δεδομένα  αλλάζουν.
Το «Ζάππειο ΙΙ», μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να αρχίσει και η πολιτική ανατροπή.
Κώστας Ροδινός

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου