Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Προσοχή : Φονικές διαφημίσεις

"Στο ντοκιμαντέρ του Μανώλη Ανδριωτάκη «Προσοχή: Φονικές διαφημίσεις» αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το τεράστιο σκάνδαλο των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων"
Το σενάριο του ντοκιμαντέρ διερευνά τη διαφθορά, τα συμφέροντα και τον πακτωλό χρημάτων που διακυβεύονται, αλλά κυρίως εστιάζει στην ανθρώπινη διάσταση του προβλήματος, παρακολουθώντας τον αγώνα ενός πατέρα, που έχασε το παιδί του εξ’ αίτιας μιας παράνομης διαφημιστικής πινακίδας, για δικαίωση.
Ενώ η υπαίθρια διαφήμιση έχει κριθεί παράνομη απ’ το ανώτατο δικαστήριο της Ελλάδας, οι άμεσα εμπλεκόμενοι, από τις διαφημιστικές εταιρείες μέχρι τους δήμους και τα πολιτικά κόμματα, εξακολουθούν να μην εφαρμόζουν το νόμο θέτοντας διαρκώς τη ζωή των οδηγών σε κίνδυνο.
Οι γονείς που έχασαν τα παιδιά του εξαιτίας των διαφημιστικών πινακίδων - των «υπαίθριων πυροβολισμών» όπως τις χαρακτηρίζουν - μάχονται ενάντια στους προστάτες της παρανομίας και της διαφθοράς, αποκαλύπτοντας την προβληματική σχέση της πολιτείας με τους νόμους.

Σημείωμα του σκηνοθέτη:
Το «Προσοχή: Φονικές διαφημίσεις» είναι το τέταρτο ντοκιμαντέρ μου. Καθώς πραγματεύεται το μάλλον ευαίσθητο θέμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, δεν έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης από παραγωγούς, τηλεοπτικά κανάλια, εταιρείες διανομής, στους οποίους το υπέβαλα. Ωστόσο, έγινε δεκτό με ενθουσιασμό στο 12ο Φεστιβάλ Nτοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, όπου ήρθε τρίτο στην ψηφοφορία του κοινού, κάτω από παραγωγές γνωστών δημιουργών με μεγάλο προϋπολογισμό.
Η ταινία μου έγινε με το ελάχιστο δυνατό κόστος, με πολλή προσωπική δουλειά, με τη συνδρομή φίλων και γνωστών, αλλά και με κάτι που έγινε ίσως πρώτη φορά στη χώρα. Το ντοκιμαντέρ συγχρηματοδοτήθηκε από χρήστες του διαδικτύου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συμμετοχής στον προϋπολογισμό. Πρόκειται λοιπόν για ένα συμμετοχικού προϋπολογισμού ντοκιμαντέρ με θέμα την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση.
Ουσιαστικά εδώ καταγράφεται για πρώτη φορά ολοκληρωμένα ο αγώνας ενεργών πολιτών (που έχασαν τα παιδιά τους εξαιτίας της υπαίθριας διαφήμισης) προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος. Κι ενώ ο νόμος είναι σαφέστατος, οι διαφημίσεις στους δρόμους μας εξακολουθούν να κυριαρχούν. Την ίδια στιγμή, νέοι νεκροί προστίθενται στον μακάβριο κατάλογο θυμάτων της υπαίθριας διαφήμισης.
Οι εταιρείες, διαφημιστικές και διαφημιζόμενες, επιμένουν να χρησιμοποιούν αυτό το φονικό μέσο προώθησης προϊόντων, προβάλλοντας το συνταγματικό δικαίωμά τους να εκφράζονται ελεύθερα! Οι δήμαρχοι, αδιαφορώντας για την οδική ασφάλεια, συνεργάζονται με τις επιχειρήσεις, ενώ πολλοί από αυτούς ισχυρίζονται υποκριτικά ότι αποξηλώνουν τις παράνομες πινακίδες. Σε πολλούς δήμους οι πινακίδες ξηλώνονται και επανατοποθετούνται απ’ τις εταιρείες σε μερικές μόνο ημέρες. Κι αυτά συμβαίνουν διότι ακόμα και τα ίδια τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα, σε κάθε προεκλογική τους καμπάνια, διαφημίζονται επάνω στις παράνομες και φονικές διαφημιστικές πινακίδες.
Η ταινία κλείνει πληροφορώντας τους θεατές για μια νίκη. Ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας την πολιτική του βούληση, συγκροτεί μια διυπουργική επιτροπή ειδικά γι’ αυτό το θέμα. Το παρήγορο και αισιόδοξο μήνυμα του ντοκιμαντέρ είναι ότι οι ενεργοί πολίτες έχουν δύναμη. Αρκεί να ξυπνήσουν και να σηκωθούν απ’ τον καναπέ.
Διαβάζουμε επίσης στην προσωπική ιστοσελίδα του δημιουργού:
«Ολοκλήρωσα αυτό το ντοκιμαντέρ το Φεβρουάριο του 2010. Επειδή δεν είχα καμία απολύτως χρηματοδότηση, έκανα ένα ανοιχτό κάλεσμα απ’ αυτό το blog και κατάφερα να συγκεντρώσω 450 Ευρώ, με τα οποία καλύφθηκε ένα μέρος του μοντάζ. Κανένα κανάλι, καμία εφημερίδα, κανένας φορέας, κανένα Μέσο από όσα προσέγγισα δε θέλησε να προβάλλει την ταινία. Ωστόσο, προβλήθηκε με επιτυχία στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, όπου κι έλαβε τηντρίτη θέση στην ψηφοφορία του κοινού. Επίσης προβλήθηκε σε διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη, στην Καλαμάτα κ.α. Αν θέλετε να συμβάλετε στην προσπάθεια αποπληρωμής του χρέους μου για να κάνω την ταινία, μπορείτε να κάνετε μια δωρεά πατώντας επάνω στο κουμπί του Paypal, που βρίσκεται δεξιά. Ευχαριστώ».
Δελτίο Τύπου:


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μανώλης Ανδριωτάκης

Σενάριο: Μανώλης Ανδριωτάκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Τάσος Παλαιορούτας, Μανώλης Ανδριωτάκης
Μοντάζ: Λία Ψωμά
Ήχος: Τάσος Παλαιορούτας
Μουσική: Κώστας Γιαξόγλου, Μάριος Βαληνάκης
Παραγωγός: Μανώλης Ανδριωτάκης
Τύπος: Digital Beta Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 59'
Έτος Παραγωγής: 2010
Παγκόσμια εκμετάλλευση: Μανώλης Ανδριωτάκης
Tηλ. 2130289534
manolis [at] andriotakis.gr
www.andriotakis.gr


http://www.tvxs.gr/

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου