Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αδειάζει ο Μόσιαλος τον Πάγκαλο


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος «άδειασε» τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου στη Βουλή για την πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. 

Συγκεκριμένα ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ δήλωσε "πως πρέπει να αφήσουμε την ιστορία στους ιστορικούς και πως το θέμα δεν είναι ποιος ήταν και ποιος δεν ήταν δημοκράτης. Το ζήτημα είναι αν η χώρα θα μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, να κάνει βιώσιμο το χρέος της και να επιστρέψει η ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία".

Υπενθυμίζεται πως χθες στη συζήτηση στη Βουλή ο κ. Πάγκαλος προκάλεσε την αποχώρηση για λίγα λεπτά των βουλευτών της Ν.Δ. από την αίθουσα της Ολομέλειας. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης ήταν του ΠαΣοΚ το 1981, προκαλώντας την οργή της πτέρυγας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Κ. Τασούλας ζήτησε από τον κ. Πάγκαλο να ανακαλέσει άλλως το κόμμα του θα αποχωρήσει από την αίθουσα. Οι διευκρινίσεις του αντιπροέδρου δεν έπεισαν τους βουλευτές της Ν.Δ. και αποχώρησαν παρά την έκκληση του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος όρθιος από το έδρανό του είπε : «Πρώτη φορά συμπεριφέρεται η αντιπολίτευση με τέτοιο τρόπο λίγο πριν τη λήξη μιας τόσο κρίσιμης συζήτησης. Θέλετε αφορμή για να φύγετε από την αίθουσα αυτή την κρίσιμη στιγμή χωρίς να ακούσετε τον Πρωθυπουργό τι θα πει. Μπορεί να υπήρξε μια παρεξήγηση. Κανείς δεν είπε ότι το 1974 δεν ήλθε Δημοκρατία».

Πρόσθεσε μάλιστα «το να χρησιμοποιήσετε μια αναδρομή στο παρελθόν για να αδειάσει η πτέρυγά σας και να δοθεί η εντύπωση στο εξωτερικό και στον ελληνικό λαό ότι με το παραμικρό είστε έτοιμοι να συγκρουστείτε, τότε αυτό αποδεικνύει την σκοπιμότητα αυτής της πράξης». «Καλέστε τους βουλευτές σας για να αποδείξουμε ότι μπορούμε ώριμα και δημοκρατικά να συζητήσουμε», είπε απευθυνόμενος προς τον τέως Πρόεδρο της Βουλής κ. Σιούφα, ο οποίος παρέμεινε στα έδρανα της Ν.Δ. μαζί με τον βουλευτή κ. Γιακουμάτο.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να ανακαλέσει στην τάξη τον αντιπρόεδρό του. «Δεν είναι η ώρα για τέτοιες ναρκοθετήσεις. Η Δημοκρατία στην Ελλάδα ήλθε το 1974 και την εμπέδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Μέγα λάθος, μέγα ατόπημα», είπε.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε «λυπάμαι γιατί τη στιγμή αυτή είναι κενά τα έδρανα. Η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης είναι μια κορυφαία θεσμική στιγμή για κάθε Κοινοβούλιο. Κάθε αστοχία πολιτική έχει κόστος οικονομικό. Η δική μου εντύπωση εις πείσμα του ύφους είναι θετική. Υπάρχει εικονική έλλειψη συναίνεσης».

Την στιγμή εκείνη εισήλθαν στην αίθουσα οι βουλευτές της Ν.Δ. με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πήρε το λόγο για να δηλώσει : «Σήμερα έπεσε το προσωπείο της πολυδιαφημισμένης συναίνεσης. Μας πήγε ο κ. Πάγκαλος 30 χρόνια πίσω για να μας πει ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε το 1981». Ενώ απευθυνθείς προς τον κ. Παπανδρέου, του είπε : «Το '74 -και αυτό είναι το λάθος σας- δεν γεννήθηκε μια Δημοκρατία αλλά η Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή». Και πρόσθεσε : «Εμείς σας ξέρουμε. Τώρα σας μαθαίνει και ο ελληνικός λαός», ενώ αναφορικά με την ολιγόλεπτη αποχώρηση των βουλευτών του είπε ότι «δεν φύγαμε από πείσμα, αλλά γιατί έπρεπε να συμβολίσουμε ότι η Ν.Δ. δεν δέχεται τους συκοφάντες της Δημοκρατίας και θα αντιδρά», ενώ κατέληξε λέγοντας : «Σήμερα ήταν μια μαύρη μέρα για το ΠαΣοΚ».

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου