Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Συνεχίζει... ακάθεκτος ο πρωθυπουργός να προσλαμβάνει συμβούλους


Οχι έναν, αλλά δύο επιστημονικούς συμβούλους απέσπασε ταυτόχρονα στο γραφείο του ο πρωθυπουργός. Από τη μια, ο κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ. Σωτηρόπουλος εγκατέλειψε τα αμφιθέατρα για να βρεθεί στη θέση ειδικού συμβούλου στη Μονάδα Παραγωγής Πολιτικής στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού. Από την άλλη, ο κ. Γιώργος Σταυρόπουλος, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του δυο χρόνια προτού συνταξιοδοτηθεί, για να αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Ετσι, από 1ης Ιουλίου και εν μέσω εξεταστικής περιόδου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ο κ. Σωτηρόπουλος άφησε στα κρύα του λουτρού τους φοιτητές του για να εγκατασταθεί ως ειδικός σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, θέση η οποία έχει σαφώς μεγαλύτερο κύρος αλλά κυρίως υψηλότερες αποδοχές από αυτές του αναπληρωτή καθηγητή. Για την ακρίβεια, εκτός από τον μισθό που του καταβάλλει το ίδρυμα, ο κ. Σωτηρόπουλος θα λαμβάνει για όσο διάστημα παραμείνει στο πόστο του ειδικού συμβούλου επιπλέον 30% του συνόλου των αποδοχών της οργανικής του θέσης. 

Απόφοιτος των πανεπιστημίων Αθηνών, London School of Economics και Yale, με σταδιοδρομία και στη βιβλιοκριτική, ο αναπληρωτής καθηγητής αποσπάστηκε στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού σε μια εποχή που ΑΕΙ και ΤΕΙ υπολειτουργούν ελλείψει διδακτικού προσωπικού. Σε μια εποχή που τα ιδρύματα «εκλιπαρούν» για προσλήψεις για να μην οδηγηθούν σε πλήρη υποβάθμιση, ο κ. Σωτηρόπουλος προτίμησε να κάνει καριέρα ως ειδικός σύμβουλος.

Την ίδια στιγμή, ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και επί σειράν ετών πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος, Γιώργος Σταυρόπουλος, υπέβαλε -αιφνιδίως- την παραίτησή του από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, προκειμένου να βρεθεί δίπλα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ως νομικός σύμβουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 65χρονος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, έπειτα από μια πορεία δεκαετιών στο δικαστικό σώμα, παραιτήθηκε για να αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού, εν όψει των προετοιμασιών για την προγραμματιζόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι σημαντικό ρόλο στην απόφαση του κ. Σταυρόπουλου, η οποία δεν ήταν εύκολη, καθώς φέρεται να προβληματίστηκε για το εάν έπρεπε να παραιτηθεί, έπαιξε και το γεγονός ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Επισημαίνεται ότι ο επί σειράν ετών πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας γεννήθηκε το 1946 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1971. Στον βαθμό του αντιπροέδρου του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προήχθη πριν από 12 χρόνια, τον Ιούνιο του 1999, ενώ, αν παρέμεινε στη θέση του, θα αποχωρούσε σε δύο χρόνια.

Βάσω Παλαιού - Εύη Πανταζοπούλου

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου