ΝΕΕΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ
Στην Αθήνα βρίσκεται πάλι και συνεδριάζει το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αυτή τη φορά «γιορτάζοντας» το Μεσοπρόθεσμο.
Ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Διεθνούς Γ. Παπανδρέου, μετά την ψήφιση και του εφαρμοστικού νόμου, εξεφώνησε χθες στον Αστέρα της Βουλιαγμένης άλλη μια ομιλία αυτοκριτικής και προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους σημειώθηκαν τα έκτροπα κατά την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, αλλά και τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος έχει βγει στις πλατείες.
Όπως είπε, οι πολίτες δεν διαδηλώνουν μόνο για τα μέτρα λιτότητας, αλλά και για την αδικία που βιώνουν, καθώς η χώρα μας δεν είναι φτωχή, αλλά υπέστη τις συνέπειες μιας κακής διαχείρισης και είδε τους πόρους της να κατασπαταλώνται.
Προσπάθησε για άλλη μια φορά να ρίξει τα βάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση, που, όπως είπε, «άφησε πίσω της χάος».
Εμμέσως αναγνώρισε και κάποιες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας, όμως, πως «εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, λάβαμε την απόφαση να αλλάξουμε οι ίδιοι και να αλλάξουμε τη χώρα, αναλάβαμε την ευθύνη, ακόμα και το μερίδιο αυτό της ευθύνης που δεν μας αναλογεί».Ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Διεθνούς Γ. Παπανδρέου, μετά την ψήφιση και του εφαρμοστικού νόμου, εξεφώνησε χθες στον Αστέρα της Βουλιαγμένης άλλη μια ομιλία αυτοκριτικής και προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους σημειώθηκαν τα έκτροπα κατά την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, αλλά και τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος έχει βγει στις πλατείες.
Όπως είπε, οι πολίτες δεν διαδηλώνουν μόνο για τα μέτρα λιτότητας, αλλά και για την αδικία που βιώνουν, καθώς η χώρα μας δεν είναι φτωχή, αλλά υπέστη τις συνέπειες μιας κακής διαχείρισης και είδε τους πόρους της να κατασπαταλώνται.
Προσπάθησε για άλλη μια φορά να ρίξει τα βάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση, που, όπως είπε, «άφησε πίσω της χάος».
Αναφερόμενος στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αποτελεί απόδειξη της βούλησης και της αποφασιστικότητας «να προχωρήσουμε στις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα», υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Ευρώπη.
Ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε τον όρο «ύβρις» για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατούσε στο παρελθόν στην Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η διαχείριση της εξουσίας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τους λαούς και τη σοσιαλιστική οικογένεια για τη στήριξη και τη βοήθεια που παρείχαν στην Ελλάδα.
Παράλληλα, άσκησε και κριτική στις «συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης», που «δεν συνειδητοποιεί τις δυνατότητες που έχουμε, το δυναμικό που διαθέτουμε ... Η Ευρώπη έχει κολλήσει και δυστυχώς κινούμαστε προς τα πίσω με περισσότερη ξενοφοβία και ρατσισμό».
Τάχθηκε επίσης υπέρ του ενιαίου νομίσματος, αλλά κατά της ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης, ουσιαστικά τασσόμενος κατά της δημιουργίας θέσης Ευρωπαίου υπουργού των Οικονομικών, ενώ επιτέθηκε στις αγορές και στους οίκους αξιολόγησης, διερωτώμενος αν «είμαστε αδύναμοι για να τους αντιμετωπίσουμε».
«Τι θα σημαίνει για την Ελλάδα, αν οι οίκοι την υποβαθμίσουν κατά μια ακόμα βαθμίδα; Τότε θα έχουν περισσότερη επιρροή από τη Βουλή των Ελλήνων», συνέχισε, προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο.
Οι αναφορές του πρωθυπουργού προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του ΚΚε, που, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει :
«Και μόνο το γεγονός ότι τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου και της ΕΕ πανηγυρίζουν στον Αστέρα για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, είναι αρκετό για να εγκαταλείψει τα κόμματά τους κάθε εργαζόμενος που τους ακολουθεί. Η σοσιαλδημοκρατία είναι διεθνώς ένα πτώμα, που έχει το θράσος να εμφανίζεται και ως ανανέωση».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου