From HEIL GAP
Συμφωνά με την φιλικά
προσκείμενη προς τον Ερντογάν εφημερίδα TODAY ZAMAN της 9ης Σεπ 2011,
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν
αργεί να συνειδητοποιήσει τη ζημία των πράξεων του, οπότε αργότερα ως
ανατολίτης προσπαθεί να την ελαχιστοποιήσει, γελοιοποιούμενος έτι περισσότερο,
καθώς προσπαθεί να μας πείσει ότι παρερμηνευτήκαν οι δηλώσεις του για τα
Τούρκικα πολεμικά πλοία συνοδείας των σκαφών βοηθείας προς την Γάζα.
Είναι γνωστή η προειδοποίηση από τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς το Ισραήλ όταν επαναλαμβάνοντας τη σταθερότητα της χώρας του σχετικά με τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην ανατολική Μεσόγειο, προκάλεσε σοκ σε όλη την περιοχή, ώστε μετά από αυτό να ερμηνευτεί ως προοίμιο για μια ναυτική σύγκρουση με τον πρώην σύμμαχό της.
Ωστόσο, αξιωματούχοι στην Άγκυρα κατέστησαν σαφές
την Παρασκευή ότι οι παρατηρήσεις του Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης
με το Al Jazeera ήταν εισηγμένες έκτος από του πλαισίου της συνεντεύξεως.Είναι γνωστή η προειδοποίηση από τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς το Ισραήλ όταν επαναλαμβάνοντας τη σταθερότητα της χώρας του σχετικά με τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην ανατολική Μεσόγειο, προκάλεσε σοκ σε όλη την περιοχή, ώστε μετά από αυτό να ερμηνευτεί ως προοίμιο για μια ναυτική σύγκρουση με τον πρώην σύμμαχό της.
Μερικά από αποσπάσματα του
συντάχθηκαν αργότερα τόσο από το Al Jazeera όσο και Reuters, με έναν τρόπο που
υπονοείται ότι τα αποσπάσματα αυτά είχαν ακολουθήσει τα λεχθέντα.
Πρόκειται για το "Τα Τουρκικά πολεμικά πλοία, κατά πρώτο λόγο, είναι εξουσιοδοτημένα να προστατεύουν τα πλοία μας, που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα", όπως φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν από το Reuters στη συνέντευξη αυτή, η οποία μεταδόθηκε από το Al Jazeera με αραβική μετάφραση, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στην σημερινή εφημερίδα Zaman, την Παρασκευή, δήλωσε ότι τα σχόλια του Ερντογάν δεν μπορεί να ερμηνευτούν υπό την έννοια ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια πλοία στην περιοχή, που θα συνοδεύονται από τα τουρκικά πολεμικά πλοία. «Έχουμε βάλει εμπρός μια αρχή λέγοντας ότι θα διασφαλιστεί η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην ανατολική Μεσόγειο και ότι αυτό το πεδίο δεν είναι ένας ισραηλινός χώρος παιδικής χαρά.»
Επιπλέον, θα πρέπει να σημειώσουμε το στυλ της τουρκικής πολιτικής με επικεφαλής τον Ερντογάν. Αντί της αυτοσυγκράτησης και ορθής κρίση, όπως θα περίμενε κανείς από τον ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης, Ο παθιασμένος για μεγαλεία, «μικρός» Ερντογάν, με περίσσιο ζήλο απειλεί όλες τις γειτονικές του χώρες, σαν να ήταν ο αλβανός κακοποιός της γειτονιά.
Ο Ερντογάν μετά τις απειλές και προκλήσεις του κατά της Ελλάδος και την Κύπρο μας, τώρα κάνει ακραίες δηλώσεις και εναντία στο κράτος του Ισραήλ, την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν έχει καμία στρατιωτική ή πολιτική δυνατότητα να πραγματοποιήσει και να εφαρμόσει όλα αυτά που επιθυμεί.
Υ.Γ.
Για κάποιον φίλο που διαμαρτυρήθηκε διότι διάβασε σε άρθρο μου να αναφέρομαι στην μεγάλη οικονομία της Τουρκιάς, του απαντώ ότι αυτό το άρθρο (απαρτιζόμενο από στοιχεία δικά μου αλλά και άλλων) το διάβασε πετσοκομμένο αφού του είχε αφαιρεθεί ένα μεγάλο μέρος του, όπως δηλαδή συμβαίνει «τυχαία – εξεπίτηδες» και στα περισσότερα άρθρα μου τώρα τελευταία.
Εάν το διάβαζε στην ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ που το πρωτο-ανάρτησε θα διάβαζε επίσης τα παρακάτω :
Για κάποιον φίλο που διαμαρτυρήθηκε διότι διάβασε σε άρθρο μου να αναφέρομαι στην μεγάλη οικονομία της Τουρκιάς, του απαντώ ότι αυτό το άρθρο (απαρτιζόμενο από στοιχεία δικά μου αλλά και άλλων) το διάβασε πετσοκομμένο αφού του είχε αφαιρεθεί ένα μεγάλο μέρος του, όπως δηλαδή συμβαίνει «τυχαία – εξεπίτηδες» και στα περισσότερα άρθρα μου τώρα τελευταία.
Εάν το διάβαζε στην ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ που το πρωτο-ανάρτησε θα διάβαζε επίσης τα παρακάτω :
‘’Παρά
... τα παραμύθια της Χαλιμάς ότι η χώρα των «μεμετιδων» αυξάνεται με ταχείς
ρυθμούς στην οικονομία ….." ( ! ) "Δημοσιεύματα κυκλοφορούν για τους
εντυπωσιακούς ρυθμούς της Άγκυρας στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 11 τοις εκατό, που
όμως είναι τεχνητοί μέσω πιστωτικού out-of- έλεγχου που αντλείται από την
κεντρική τράπεζα της, ώστε να δημιουργήσει μια βραχυπρόθεσμη φούσκα. Στην
πραγματικότητα, η Τουρκία βαίνει με ταχεία ολίσθηση σε μια βαθιά οικονομική
ύφεση. Το Έλλειμμα δε των τρεχουσών συναλλαγών της έχει φτάσει σχεδόν στο ίδιο
επίπεδο με εκείνα της κρίση στην Ελλάδα και την Πορτογαλία και το νόμισμά της
αντιμετωπίζει υποτίμηση’’.
HEIL GAP ( or mind the GAP )
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου