Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Αξιοποίηση του ορυκτού της πλούτου


Αν θέλανε οι διάφοροι καραγκιόζηδες που μας κυβερνάνε εδώ και χρόνια να βγάλουν αυτήν την πανέμορφη, αλλά δύσμοιρη χώρα από την κόλαση που βρίσκεται θα έκαναν κάτι πολύ απλό και άμεσο : Αξιοποίηση του ορυκτού της πλούτου.

Έφθασε στα χέρια μου η απόλυτα επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη των καθηγητών ορυκτολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ανανία Τσιραμπίδη και Ανέστη Φιλιππίδη.

Προσέξτε τι νούμερα αναφέρουν για την αξία των ορυκτών στην Ελλάδα. Τα βιομηχανικά ορυκτά και πετρώματα αξίζουν σήμερα 60 δισ. ευρώ. Τα συνολικά αποθέματα των μεταλλικών ορυκτών έχουν αξία 72 δισ. ευρώ. Τα αποθέματα των ενεργειακών ορυκτών πρώτων υλών έχουν αξία 1.362 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 268 δις. ευρώ ανήκουν στους λυχνίτες, τους οποίους εκμεταλλευόμαστε για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα υποθετικά αποθέματα πετρελαίου είναι 10 δισ. βαρέλια με τρέχουσα αξία 685 δισ. ευρώ και αντίστοιχα του φυσικού αερίου 3,5 τρισ. κυβικά μέτρα με τρέχουσα αξία 409 δισ. ευρώ.

Κι όπως καταλήγουν οι δύο καθηγητές της Θεσσαλονίκης εάν το 1/3 μόνο αυτής της ελληνικής περιουσίας δινόταν προς εκμετάλλευση θα είχε μηδενιστεί το ελληνικό εξωτερικό χρέος.

Η πρόταση των δύο καθηγητών είναι να παραχωρηθούν τώρα δικαιώματα εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας σε ενδιαφερόμενους ήδη μεγάλους επιχειρηματικούς, οικονομικούς ομίλους των ΗΠΑ και της Γερμανίας που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον με αντάλλαγμα προείσπραξη μέρους των προσδοκώμενων εσόδων.

«Συμμετέχω στο παγκόσμιο οικονομικό forum από το Μάρτιο μέχρι σήμερα. Κάθε μήνα πηγαίνουμε στις περιφερειακές συναντήσεις του forum. Μεγάλοι επιχειρηματικοί κύκλοι και κράτη συμμετέχουν σε αυτό. Από το Μάιο έως σήμερα υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή αντίληψης για το θέμα της Ελλάδας. Δηλαδή το Μάιο ακούγαμε τυπικά προς τα έξω ότι θα στηρίξουμε την Ελλάδα , πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν να παράγει ανάπτυξη και να αποπληρώσει το χρέος της, δηλαδή ένα θετικό κλίμα υποστήριξης, Πλέον το κλίμα αυτό έχει αλλάξει άρδην. Αυτό που άκουσα στη Κίνα στα πλαίσια της καλοκαιρινής συνάντησης πριν από 2 εβδομάδες ήταν μια ευχή θα έλεγα του επιχειρηματικού κόσμου να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Θεωρούν πως έτσι πρέπει να γίνει γιατί δεν πάει άλλο. Το πιο απογοητευτικό: η ομιλία του Κινέζου πρωθυπουργού ο οποίος ζήτησε εμπράγματες εγγυήσεις και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη και αυτό ξεκίνησε από τη λάθος τακτική να υποσχεθούμε εγγυήσεις στη Φιλανδία…»

Ποιος μου είπε όλα αυτά τα αποκαλυπτικά και τρομακτικά ; Η κ.Θεοδώρα Διονυσία Αυγερινοπούλου , βουλευτής Επικρατείας ΝΔ .

Και θα μου πει τώρα ο υπουργός για τις επενδύσεις στην Ελλάδα Μιχάλης Χρυσοχοίδης : «Και οι Γερμανοί επιχειρηματίες που ήρθαν προχτές στην Ελλάδα τι γύρευαν; Να χρεοκοπήσει η Ελλάδα;».

Λοιπόν ακούστε τώρα ποιο έγγραφο κυκλοφορεί στους επενδυτικούς οίκους της Γερμανίας από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της Γερμανικής Ομοσπονδίας:

«Μέχρι να αλλάξουν νόμοι και διαδικασίες στην Ελλάδα για τις ξένες επιχειρήσεις , μην βιαστείτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Οι προοπτικές αλλάζουν προς το καλύτερο καθώς αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις και τα μισθολόγια εργαζομένων στην Ελλάδα».

Αυτό λέει έγγραφο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της Γερμανίας στους «επενδυτές-σωτήρες» που περιμένουνε. Όχι ακόμα λένε στην Ελλάδα. Μπορεί αύριο να την λένε «Ελλαδιστάν» ή Μπανανιστάν …

Η κατάρρευση και η διάλυση του κράτους, γιατί στην κυβέρνηση βρίσκονται τεμπελχανάδες, ανίκανοι και δειλοί φαίνεται μερικές φορές και μέσα από μικρά, απλά, αλλά πολύ σημαντικά γεγονότα.

Προσέξτε σε ποιο κοτέτσι ζούμε. Όπως για όλους τους Έλληνες ανέργους υπάρχει ο ΟΑΕΔ (για επιδόματα ανεργίας, για ανεύρεση εργασίας, κ. λπ.) έτσι και για τους χιλιάδες Έλληνες ναυτικούς υπάρχει το ΓΕΝΕ, μία υπηρεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας όπου ο Έλληνας ναυτικός απευθύνεται για να μάθει που υπάρχει δουλειά στα πλοία, ποιος εφοπλιστής ζητάει ναυτικούς για τα καράβια του κ.λπ.

Αυτή λοιπόν η πολύ κρίσιμη για τους ναυτικούς υπηρεσία ΓΕΝΕ από την οποία βρίσκουν δουλειά οι άνεργοι Έλληνες ναυτικοί από τα μέσα Αυγούστου, δεν διαθέτει ούτε την ηλεκτρονική της σελίδα όπου μπαίνοντας έβλεπες ποια εταιρεία χρειάζεται ναυτικούς αλλά δεν διαθέτει ούτε πλέον e mail. Δηλαδή αυτή τη στιγμή άνεργος Έλληνας ναυτικός δεν μπορεί να μάθει που υπάρχουν κενές θέσεις για να εργαστεί.

Τυχαίο; Δεν νομίζω… Καθώς πλοίαρχος Β’ του Εμπορικού Ναυτικού (που έχω το όνομά του) με ειδοποιεί ότι είναι ξέμπαρκος από τον Μάρτιο του 2010 όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να μάθει που υπάρχουν κενές θέσεις αλλά και γιατί από το 2001 όπως μου λέει σε e mail που μου έστειλε οι Έλληνες εφοπλιστές άρχισαν να διώχνουν τους Έλληνες ναυτικούς από τα πλοία τους.

Μου γράφει ο φίλος μου ναυτικός: «Αρχικά έδιωξαν τα κατώτερα πληρώματα (αναφέρομαι πάντα στα ποντοπόρα πλοία) και ως το 2004 δεν υπήρχε ούτε για δείγμα κατώτερο πλήρωμα Έλληνας σε ποντοπόρο. Αυτό δειλά δειλά επεκτάθηκε και στους αξιωματικούς των πλοίων. Φτάνοντας λοιπόν σήμερα στα υπό ελληνική σημαία πλοία να μην υπάρχει κανένας Έλληνας κατώτερο πλήρωμα και οι Αξιωματικοί να αντιμετωπίζουν μεγάλη ανεργία».

Και κάπως έτσι καταρρέει ένας ακόμα πυλώνας της ελληνικής οικονομίας που είναι η εμπορική ναυτιλία μας, καθώς αυξάνονται οι άνεργοι και τα ελληνικά πλοία αφήνοντας έρμαια στα χέρια αλλοδαπών ναυτικών.

Ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, Jacques Delpla, δήλωσε πρόσφατα ότι η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα, από ότι η Ελλάδα στη Γερμανία.

Μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισ. δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις.

Σε σημερινά λεφτά, εάν υπολογιστεί ο μέσος τόκος των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μέχρι το 2010 που είναι περίπου 6%, η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα περίπου 500 δισ. δολάρια.

Στις 2 Ιουλίου 2011 ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι συνολικές οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για τις καταστροφές σε υποδομές και ανθρώπους που προκάλεσε στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ανέρχονται σε 575 δισ. δολάρια.

Ο ιστορικός οικονομολογίας, Dr. Albrech Ritschl συνέστησε στη Γερμανία να ακολουθήσει μια περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωπαϊκή κρίση την τελευταία τριετία, γιατί είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με δικαιολογημένες απαιτήσεις για πολεμικές επανορθώσεις από την Ελλάδα. Η σχετική δήλωση εμφανίστηκε στο γερμανικό Spiegel και στην αγγλική εφημερίδα Guardian τον περασμένο Ιούνιο.

Σε όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση «ποιεί την νήσσαν», ούτε καν παρίσταται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όπου γίνεται νομικός αγώνας για την καταβολή αποζημιώσεων στους Έλληνες του Διστόμου και όλα αυτά για να μην θυμώσει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε και μας κόψουν τη δόση μας…

Μία ακόμη εθνική ντροπή.

Δημοσιεύω σήμερα χωρίς να αλλάξω ούτε μία λέξη ένα email που μου έστειλε αξιωματικός του ελληνικού στρατού που είναι ο καθρέπτης της απελπισίας των Ελλήνων σήμερα :

«Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α. και φτύνω στα μούτρα σας.

Έχω τιμηθεί με όλα τα μετάλλια και τα παράσημα, με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου, δεν έχω τιμωρηθεί ποτέ μου κι έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο.

Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα του πυραύλους ΧΩΚ.
Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υποβλήθηκα σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς…

Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου, αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου…

Επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο ζωής δεν πρόκειται να φτάσω στην ηλικία των 55 ετών, φτύνω τώρα στα μούτρα σας γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφους σας.

Λυπάμαι μόνο που από τους Αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων είμαι ο μόνος στη Ζωή από τους τρεις συμμαθητές μου στην ίδια υπηρεσία, έχουν πεθάνει οι δύο σε ηλικία 40 χρονών και φέτος πέθανε και ο αντικαταστάτης μου σε ηλικία 35 ετών, όλοι από έμφραγμα κι όλοι από το υψηλό στρες.

Λυπάμαι μόνο που δημιούργησα οικογένεια με τρία παιδιά, και τα τρία επιστήμονες και άνεργα!

Λυπάμαι που τόσα χρόνια ήμουν δίκαιος και τίμιος, λυπάμαι που για τα χάλια της Πατρίδος μου εσείς είστε μοναδικοί υπεύθυνοι και την πληρώνουμε εμείς.

Λυπάμαι που με υποχρέωσαν να πληρώνω τα ταμεία σας και δεν μπορώ να εισπράξω τα χρήματα, ούτε καν τις εισφορές μου (λόγω αδυναμίας πληρωμής ΜΤΣ ΒΕΑ) και δεν μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου.

Επειδή κάποιοι τα φάγανε και δεν τιμωρήθηκαν ΠΟΤΕ.

Λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν σας πήγα στα δικαστήρια γιατί επί 30 χρόνια με υπολογισμένα 10 χρόνια υπηρεσίες και πέραν του ωραρίου, νυχτερινά και αργίες δεν πήρα ούτε μία δραχμή… υπερωρία, ενώ οι πλασματικές υπερωρίες πάνε σύννεφο παντού.

Υ.Γ. Επειδή δεν ήμουν ποτέ ζήτουλας θα ψάξω για μαύρη εργασία να βοηθήσω την οικογένειά μου για να μην φτάσω στο σημείο να σκοτώσω κάποιον πολιτικό ανεύθυνο.

Παραθέτω τα προσόντα μου, αν κάποιος μπορεί να με χρειαστεί.

Γνωρίζω αγγλικά, γνωρίζω υπολογιστές, γνωρίζω από ασυρμάτους, γνωρίζω όλα τα όπλα – ατομικά και ομαδικά – μπορώ να σκοτώσω από 300μ απόσταση, μπορώ να αναχαιτίσω ολόκληρο σμήνος αεροσκαφών και ελικοπτέρων, μπορώ να ανατινάξω οποιοδήποτε κτίριο, μπορώ να κάνω υποκλοπές τηλεπικοινωνιών, μπορώ να κάνω παρεμβολές, μπορώ να κάνω ότι δολιοφθορά μπορείτε να φανταστείτε. Έχω ειδική εκπαίδευση στους υπολογιστές με ότι αυτό συνεπάγεται…»

Μακρυγιάννης Χρήστος, Ανώτερος Αξιωματικός ε.α.

Πιστεύετε εσείς ότι αυτή η χώρα μπορεί να αλλάξει και να σωθεί; Αν είσαστε τόσο αισιόδοξος άνθρωπος διαβάστε αυτό το κείμενο που έφτασε στα χέρια μου προχθές.

Το υπογράφει κάποια κυρία Τίνα Αγγελάκη από το Χαλάνδρι και αντίγραφό του έχει ήδη στείλει στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Γράφει η κ.Αγγελάκη στον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη

Κύριε υπουργέ, υπέπεσε αυτές τις ημέρες στην αντίληψή μου μία περίπτωση επένδυσης - απάτης.

Βρέθηκα καλεσμένη σε κάποιο δείπνο όπου παρευρισκόταν και κάποια κυρία κυπριακής καταγωγής. (Το όνομα της κυρίας αυτής υπάρχει στο έγγραφο που μου εστάλη και βρίσκεται στα χέρια του κ. Χρυσσοχοΐδη, αλλά για την ώρα το newsbomb δεν το δημοσιοποιεί).

Και συνεχίζει η κ.Αγγελάκη τις αποκαλύψεις της :

«Από τη συζήτηση και μετά από κατανάλωση ικανής ποσότητας κρασιού, οι γλώσσες λύθηκαν και η κυρία μας εξήγησε πως έκανε μία επένδυση στην Ελλάδα χωρίς να βάλει από την τσέπη της ούτε ένα ευρώ και τώρα διεκδικεί από το υπουργείο σας επιδότηση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Αγόρασε ένα ξενοδοχείο στο Λουτράκι (Grand Olympic) με leasing, επειδή οι ιδιοκτήτες τους είχαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Έκανε κάποιες μικροεπεμβάσεις με πολύ μικρό κόστος και μετά υπέβαλε μία οικονομο-τεχνική μελέτη που συνέταξε ο γαμπρός της στο υπουργείο σας, κάνοντας λόγο για εκσυγχρονισμό- ανακαίνιση ύψους 2,5 εκ. ευρώ και διεκδικεί επιδότηση 1,2 εκ ευρώ.

Το αίτημά της απορρίφθηκε το 2007, αλλά επανήλθε το 2009 με δικαιολογητικά που της υπέδειξαν κάποιοι αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι που προσδοκούν το αντίτιμο όταν θα εισπράξει το ποσό».

Σε ερώτησή μου πως θα τα καταφέρει να ξεγελάσει το υπουργείο αφού όλη η επένδυση είναι μαϊμού γέλασε και μου είπε: «Σε αυτή τη χώρα όλα είναι δυνατά (και μου έδειξε με το χέρι της τρίβοντας το δείκτη και τον αντίχειρα μεταξύ τους) τα μισά θα τα δώσω και θα μου μείνουν τα άλλα μισά».

Και συνέχισε λέγοντας μου εμπιστευτικά πως θα τα δώσει στον αρμόδιο διευθυντή ο οποίος μέχρι τότε της προέβαλε εμπόδια και σε κάποιον από την πολιτική ηγεσία (αυτός θα πάρει τα περισσότερα μου είπε αλλά δεν τον κατονόμασε).

Η συζήτηση αυτή έγινε το Σάββατο 18 Ιούνη 2011 κι αποφάσισα να γράψω αυτή την επιστολή γιατί η χώρα μας βαίνει ολοταχώς σε χρεοκοπία.

Πιστεύω πια, πως χρέος κάθε πολίτη, είναι η καταγγελία κάθε παρανομίας που βλάπτει το κοινωνικό σύνολο».

Αν μετά από αυτή τη σοβαρή καταγγελία εσείς συνεχίζετε να πιστεύετε ότι η χώρα μπορεί να σωθεί τότε δεν είστε απλά αισιόδοξος , αλλά κάτι άλλο….
 
Αυτά και αν είναι ξεφτιλίκια. Να πηγαίνουν οι ξένοι και να παλεύουν για τα ελληνικά δικαιώματα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, γιατί οι δικές μας κυβερνητικές κότες δεν τολμάνε ούτε να κακαρίσουν μπροστά στους Γερμανούς.

Το μακελειό που προκάλεσαν στο Δίστομο οι Γερμανοί Ναζί το 1943 όταν θέρισαν όλες τις οικογένειες του χωριού ήρθε επιτέλους στο δικαστήριο της Χάγης, στα πλαίσια των πολεμικών αποζημιώσεων που πρέπει να καταβάλει η Γερμανία στις χώρες και στις οικογένειες που ρήμαξαν στη  διάρκεια του ΒʼΠαγκοσμίου πολέμου.

Έξαλλοι με πήραν από τη Χάγη οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός και Νίκος Τσούκαλης, οι μοναδικοί έλληνες πολιτικοί που παρέστησαν στο διεθνές Δικαστήριο και μου είπαν:«Ήμαστε μόνοι μας από την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έστειλε καν ένα δικηγόρο να παραστεί. Ευτυχώς που υπήρχαν νομικοί από την Ιταλία να υποστηρίξουν το ελληνικό αίτημα και δικαιώθηκε η απαίτηση του των κατοίκων του διστόμου. Ντροπή μας».

Και είναι πραγματικά ντροπή και αίσχος να μην τολμάμε να ζητήσουμε επίσημα το δίκιο μας από τους Γερμανούς για τα εγκλήματα που έκαναν σε βάρος Ελλήνων γιατί φοβόμαστε μην κακοκαρδίσουμε την Μέρκεκ και τον Σόιμπλε.

Τέτοια καταισχύνη και εθνική κατάπτωση δεν μας αξίζει σαν λαό.
Σουρεαλιστικές σκηνές, ένα απίστευτο τραγέλαφο και στιγμές εθνικής ντροπής έζησαν το πρωί της Κυριακής οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ.

Δέκα το πρωί της Κυριακής στο λόμπυ του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς» υπουργοί και οι παρατρεχάμενοι τους αλαφιασμένοι, ανήσυχοι, τρομαγμένοι τρέχουν για να μετάσχουν στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο που έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός γιατί το μήνυμα το βράδυ του Σαββάτου από την Τρόικα ήταν συγκεκριμένο: «Τέλος στα παραμύθια σας και για μας είναι σκουπίδια οι αποφάσεις που αναγγέλλετε. Μέχρι σήμερα το απόγευμα θέλουμε απόφαση για άμεση είσπραξη 1,7 δις ευρώ μέχρι τέλος Σεπτέμβρη και 5 δις μέχρι το τέλος του 2011. Αν δεν το κάνετε ούτε σεντ τσακιστό δεν θα πάρετε.»

Και αρχίζει η συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου. Μπαίνουν στο τραπέζι διάφορες σκέψεις για εισπρακτικά μέτρα. Κάθε μισή ώρα ο Βενιζέλος σηκώνεται, πάει σε ένα διπλανό δωμάτιο και επικοινωνεί τηλεφωνικά με τεχνοκράτες της Τρόικα που αυτοί με τη σειρά τους έχουν ανοιχτή γραμμή με Τρισέ, Όλι Ρεν και Ρομπάι.

Ότι τους προτείνει σαν εισπρακτικό μέτρο ο Βενιζέλος εκείνοι το απορρίπτουν γιατί όλα τα μέτρα που προτείνονται από ελληνικής πλευράς δεν έχουν άμεσο εισπρακτικό αποτέλεσμα. Η μόνιμη απάντηση από πλευράς τεχνοκρατών της Τρόικα είναι: «Με τα μέτρα αυτά δεν μαζεύετε λεφτά αύριο. Εμείς θέλουμε άμεση είσπραξη».

Κάθε φορά που επιστρέφει στη συνεδρίαση ο Βενιζέλος είναι κάθιδρος και ανήσυχος. Μεταφέρει την άρνηση των Τροϊκανών και αναζητείται εναγωνίως λύση. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός παραμένει στη σουίτα του στο ξενοδοχείο περιμένοντας τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου του( ουσιαστικά τις αποφάσεις της Τρόικα) για να κατέβει και να μιλήσει στον ελληνικό λαό.

Μέσα στη γενική αγωνία ο υπουργός Εσωτερικών κ. Καστανίδης θυμάται μία πρόταση που είχε κάνει πέρυσι και είχε απορριφθεί. «Να τα πάρουμε από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Εδώ και τώρα με το λογαριασμό της ΔΕΗ.»

Χαράς ευαγγέλια για τον Ευάγγελο. Τρέχει και το αναγγέλλει τηλεφωνικά στους Τροϊκανούς. Το πράσινο φως δίνεται από τις Βρυξέλλες και όλοι στο υπουργικό συμβούλιο αναπνέουν. Είναι η ώρα πλέον 3 μετά το μεσημέρι της Κυριακής, ενημερώνεται για την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου των Βρυξελλών» ο πρωθυπουργός και σε λίγο κατεβαίνει για να δώσει τη γνωστή press conference στους δημοσιογράφους.

Δεν ξέρω εσείς πως αισθάνεστε αλλά εγώ παρόλο που είμαι τρομοκράτης αισθάνομαι εθνικά και πατριωτικά μειωμένος.

Περονόσπορος έχει πέσει σε όλα τα ΜΜΕ. Τηλεοράσεις, εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνα ψυχορραγούν. Κόλαση. Ένας Αρμαγεδδώνας που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του.

Το «Mega» είναι ένα βήμα πριν σταματήσει να πληρώνει μισθούς. Οι Γερμανοί του «Alpha» ψάχνουν το δρόμο για να την κοπανήσουν. Το «Star» ζει δεν ζει μέχρι το τέλος του έτους. Το «Alter» είναι κλινικά νεκρό. Τα περισσότερα ραδιόφωνα μπαίνουν καθημερινά μέσα. Το πανίσχυρο συγκρότημα Λαμπράκη κολυμπάει σʼ έναν κυκεώνα χρεών και καθημερινά καταγράφει ζημιές. Η ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου ψάχνει συνεταίρους.

Που πάμε ρε σύντροφοι; Στο γκρεμό ή στο να έρθει ο όποιος λεφτάς από την Ευρώπη κάποια στιγμή και να τα πάρει παραμάζωμα όλα δικά του. Και τους μεν δημοσιογράφους θα τους πάρει σκλάβους. Τα δε κόμματα εξουσίας θα τα κάνει παραμάγαζά του.

Θυμάμαι κάποτε ο αξέχαστος Νίκος Κακαουνάκης μου έλεγε για το ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά των δημοσιογράφων απέναντι στους μεγαλοεκδότες και ιδιοκτήτες σταθμών: «Την αγελάδα την αρμέγουν σιγά σιγά για να προλαβαίνει να κατεβάζει γάλα. Δεν την στραγγίζουν με τη μία. Σιγά - σιγά το άρμεγμα για να έχεις».

Φοβάμαι ότι οι δημοσιογράφοι (και δεν μιλάω για όσους δουλεύουν για το μεροκάματο), δηλαδή αυτοί που ονομάζονται μεγαλοδημοσιογράφοι άρπαξαν το βυζί της αγελάδας και το έκαναν κομμάτια από τη βουλιμία τους.

Πάει το γάλα της παχιάς αγελάδας. Όσοι τʼ αρπάξανε, τʼ αρπάξανε. Τώρα στην πείνα και στην ανέχεια.

Εκείνο που με ενδιαφέρει εμένα όμως είναι ο δρόμος που έχει ανοίξει στα ΜΜΕ για τον όποιο μεγαλοκαρχαρία ντόπιο ή ξένο, τον επόμενο Μέρντοχ για την Ελλάδα που θα έρθει και θα αρπάξει μʼ ένα κομμάτι ψωμί όλους μας και όλα τα μέσα.

Κανονικά «πολεμικά συμβούλια» γίνονται καθημερινά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης για να αντιμετωπιστούν οι αντικυβερνητικές εκδηλώσεις που αναμένονται να γίνουν σε μεγάλη έκταση στη Θεσσαλονίκη το προσεχές Σαββατοκύριακο, στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Οι πληροφορίες που φθάνουν στο αρχηγείο της Αστυνομίας, αλλά και στην ΕΥΠ μιλάνε για οργανωμένα και εκτεταμένα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή και διαδηλωτών από άλλα σημεία της Μακεδονίας, αλλά και της Θράκης.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. –όπως μου το αποκαλύπτει ο «αντιτρομοκράτης» που έχω «φυτέψει» στην… τρομοκρατική υπηρεσία– είναι το εξής :

Βασικός στόχος : Διατήρηση των διαδηλωτών σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από τον κεντρικό χώρο της ΔΕΘ από το πρωί του Σαββάτου.

Δευτερεύων στόχος : Άμεση διάλυση κάθε ομάδας διαδηλωτών που μπορεί να αποτελέσει πυρήνα δημιουργίας συγκρούσεων με την αστυνομία στην περιφέρεια και στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης (Τούμπα, Λαδάδικα, Τσιμισκή).

Για την ενίσχυση των δυνάμεών της, από το πρωί της Παρασκευής φτάνουν στη συμπρωτεύουσα 7.000 αστυνομικοί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, τη Λάρισα, την Καβάλα και άλλες πόλεις 40 πυροσβεστικές αντλίες, ενώ μεταφέρονται και από την Αθήνα οι γνωστοί γυάλινοι φράκτες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά γύρω από τη Βουλή στα τελευταία επεισόδια στο Σύνταγμα.

Η κεντρική απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά και της ηγεσίας της αστυνομίας, είναι να μην εμφανιστούν αναποφάσιστες οι αστυνομικές δυνάμεις στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών, να έχουν άμεση αντίδραση και να προχωράνε σε ομαδικές συλλήψεις.

Εκείνο που οπωσδήποτε θέλουν να αποφύγουν, είναι η άμεση διάλυση κάθε μικροεστίας διαδηλώσεων που μπορεί να εμφανιστεί στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης για να αποφευχθεί το φαινόμενο των εκτεταμένων επεισοδίων στο Λονδίνο πριν από λίγο καιρό. 
Επειδή έχω αυτή τη διπλή ιδιότητα, ένα επικίνδυνο μείγμα δηλαδή, να είμαι τρομοκράτης αλλά και Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του (καμία σχέση με εθνικισμό), ετοιμάζω τις μολότοφ μου τώρα για την Alpha Bank.

Γιατί οι εγκέφαλοι της τράπεζας αυτής, που θέλουν να γίνει και η μεγαλύτερη της χώρας μας συμπράττοντας με την Eurobank, αφαιρεί ένα κομμάτι εθνικής κυριαρχίας, βαφτίζοντας επίσημα τα Σκόπια «Μακεδονία».
Τρελάθηκα που το διάβασα σήμερα στο newsbomb. Και όχι μόνον αυτό. Άρχισαν από το πρωί να με βομβαρδίζουν τηλεφωνικά κάποιοι ευαίσθητοι αγνοί Έλληνες, εκεί στην περιοχή Φλώρινα-Καστοριά-Κοζάνη, που δεν αντέχουν να στήνουμε κ… στους Σκοπιανούς για τα υποτιμημένα ψωροδηνάριά τους. Αυτό δηλαδή που κάνει η Alpha Bank. Έχει δημιουργήσει υποκατάστημα στα Σκόπια και καμαρώνει τώρα στο Διαδίκτυο ότι δημιούργησε τη δική της τράπεζα στη «Μακεδονία» (έτσι ονομάζει τα Σκόπια η Alpha Bank).

Και άντε τώρα εγώ να μαζέψω τους εξαγριωμένους τσοπαναραίους της βορειοδυτικής Μακεδονίας που ζουν στο πετσί τους καθημερινά τις προκλήσεις των Σκοπιανών μέσα στην Ελλάδα, μέσω του φιλοσκοπιανού κόμματος «Ουράνιο Τόξο» που έχει την έδρα του στη Φλώρινα.
Άντε να μαζέψω τώρα εγώ τους αγριεμένους βουκόλους της Μακεδονίας που θέλουν να πάνε να βάλουν μπουρλότο σε όποιον ονομάζει τα Σκόπια «Μακεδονία».

Για 30 δηνάρια θα μου πεις όλη αυτή η αντεθνική δράση; Ναι, για 30 δηνάρια. Τι να βγάλεις περισσότερο από τους πιο φτωχούς Βαλκάνιους, τους Σκοπιανούς;

Με συγχωρείτε σύντροφοι για ό,τι πω τώρα, αλλά να χέσω όλη αυτή τη μεγάλη συμφωνία με το Κατάρ και τα ηγεμονικά σχέδια για την Ευρώπη, όταν πουλάς την ιστορία της πατρίδας σου για 30 δηνάρια.

Εσείς τώρα περιμένετε να δείτε τηλεόραση το χειμώνα κι εγώ σήμερα θα σας αποκαλύψω ότι θα έχετε να κάνετε με ένα ξαναζεσταμένο πιλάφι, γιατί σχεδόν όλοι οι σταθμοί πάνε για φούντο.

Ξεκινάμε από το Alter. Χατζηνικολάου, Χαρδαβέλλας, Αυτιάς και Νικολούλη (δηλαδή οι βασικοί πυλώνες του μαγαζιού) δεν ξεκινάνε αν δεν πληρωθούν, έστω τα κουτσουρεμένα ποσά για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, που μονομερώς έχει αποφασίσει το κανάλι. Όσο για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο έχει πάψει να ασχολείται με το Alter, όπως κι ο Γιώργος Τράγκας.

Πάμε στο Star. «Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου σας δίνω λεφτά, μετά ή κλείστε το ή βρείτε λύσεις», είπε περίπου ο ιδιοκτήτης του καναλιού και το «σεντόνι» δε βγαίνει καθόλου στο φίλο Σταμάτη Μαλέλη που ψάχνει εναγωνίως τι θα κόψει και τι θα μαζέψει. (Πρώτο θύμα η εκπομπή της Λαμπίρη).

Στον Alpha, οι Γερμανοί θα ήθελαν πολύ να κλείσουν το κανάλι, ακόμα και σήμερα αν μπορούσαν, γιατί βρίσκονται εκτός προϋπολογισμού με τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ, αλλά θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τις διαπραγματεύσεις που κάνουν με την Ε. Μενεγάκη και τον Λ. Λαζόπουλου, δύο παραγωγές που κοστίζουν ετησίως 4,5 εκατ. ευρώ στο κανάλι.

Στο Μega υπάρχει ήδη πρόβλημα ρευστότητας και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Η. Τσίγκας έχει βάλει πάλι μπροστά του μία λίστα μεγάλων περικοπών στο πρόγραμμα του σταθμού, το οποίο θα αρχίσει κανονικά να εκπέμπει αρχές Νοεμβρίου.

Τέλος στον ΑΝΤ1, ο πατέρας Κυριακού έχει δώσει οδηγίες στο γιο του Θόδωρο και τον Γ. Λάτσιο για περικοπές εξόδων έως και 40% δεδομένου ότι και στο κανάλι του Αμαρουσίου βρίσκονται εκτός προϋπολογισμού.

Το μάτι και το αφτί που έχω μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου μου περιέγραψε σήμερα πρωί-πρωί σκηνές απείρου κάλλους που υπήρξαν χθες μεταξύ Παπανδρέου και Παμπούκη. Λίγο πριν την παραίτηση του δεύτερου.

Οι φωνές του Γιωργάκη μου ακουγόντουσαν μέχρι έξω στην Ηρώδου Αττικού, ενώ το τηλέφωνο που κρατούσε και μέσω αυτού μιλούσε με τον πρώην «απόλυτης εμπιστοσύνης» συνεργάτη του, είχε πάρει φωτιά.

- Τι είναι αυτά που μου λες; ακούστηκε κάποια στιγμή να λέει ο Παπανδρέου. Με τις εμμονές σου πας να διαλύσεις και τη ναυτιλία και το λιμενικό.
Φαίνεται ότι ο Παμπούκης από την πλευρά του επέμεινε στις θέσεις του, οπότε ακούστηκε πάλι ο Γιωργάκης να ωρύεται:

-‘Eπρεπε να τα είχατε βρει όλα αυτά με τον Παπουτσή. Δεν μπορούμε να ανοίγουμε συνεχώς μέτωπα στην κυβέρνηση.

Ακολούθησε μικρή σιωπή από πλευράς Παπανδρέου και μετά πριν βροντήξει το τηλέφωνο, ο πρωθυπουργός ακούστηκε να φωνάζει:

- Κάνε ότι σε φωτίσει ο θεός. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο.
Και τον φώτισε ο Θεός τον κ.Παμπούκη και τα βρόντηξε αμέσως μετά υποβάλλοντας την παραίτησή του.

Όμως το πουλάκι μου μέσα στο πολύ – πολύ βαθύ - ΠΑΣΟΚ μου σφύριξε ότι οι Παπουτσής και Χρυσοχοϊδης (δύο από τους βασικούς εκφραστές του «παλιού» ΠΑΣΟΚ) επέλεξαν τη στιγμή για μία οριστική σύγκρουση με τους νέους στην κυβέρνηση, τους λεγόμενους και «κηπουρούς» του Γιώργου.
Ήθελαν μέσα από τη σύγκρουση με τον Παμπούκη να αναγκάσουν τον Παπανδρέου να πάρει μία σαφή θέση ανάμεσα στο ιστορικό ΠΑΣΟΚ και το νεωτεριστικό.

Και είναι φανερό ότι ο Γιωργάκης επέλεξε τους παλιούς και σίγουρους από τους νέους και μαθητευόμενους μάγους στην κυβέρνησή του.

Πλακώνονται οι σύντροφοι – υπουργοί μέσα στην Κυβέρνηση για το ποιος θα πάει αλλά και ποιος δεν θα πάει με το Γιώργο στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης. Χαμός από συντροφικά μαχαιρώματα.

Διότι η πρωθυπουργική εντολή είναι να πάει με ολιγομελή ομάδα, μόνο με υπουργούς του οικονομικού τομέα.

Προσέξτε τώρα τι γίνεται: Κάποιοι του οικονομικού τομέα θέλουν να αποφύγουν το επικίνδυνο αυτό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη γιατί καφάσια με τομάτες, γιαούρτια και κλούβια αυγά είναι έτοιμα από τους αγανακτισμένους της συμπρωτεύουσας. Δηλαδή φαντάζεστε τι έχει να γίνει άμα ξεπροβάλει στην Τσιμισκή, ο Παπακωνσταντίνου ή ο Ραγκούσης;

Από την άλλη πλευρά είναι και εκείνοι του ευρύτερου οικονομικού τομέα, που μάλλον δε θα τους σταλεί πρόσκληση αλλά πολύ θα ήθελαν να πάνε γιατί δεν είναι υποψήφιοι για γιαούρτωμα (π.χ. Ρέππας και Σκανδαλίδης).

Μαθαίνω λοιπόν ότι ο Γιώργος σβήνει και γράφει λίστες συνταξιδιωτών του σε αυτή την επικίνδυνη έξοδο στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Έκθεσης.

Που είναι ρε συντρόφια εκείνες οι δοξασμένες μέρες της δεκαετίας του ΄80 και του ΄90 αλλά και οι χλιδάτες εποχές επί Κωστάκη Καραμανλή που ανέβαιναν 150-200 άτομα από την Αθήνα (υπουργοί και παρατρεχάμενοι) και έβαζαν μπουρλότο στα μπουζούκια της Θεσσαλονίκης. Άτιμε Σόϊμπλε και ανελέητε Όλι Ρεν, που τους κατάντησες ούτε σε ένα μπουζούκι να μην μπορούν να πάνε. 
Ρε σύντροφοι μήπως μέσα στη γενική του θολούρα ο Πάγκαλος είχε δίκιο όταν έλεγε ότι τα φάγαμε όλοι – και τον πήραμε τότε με τις ντομάτες.
Όλοι λοιπόν οι αγωνιστάδες – συνδικάλες σε υπουργείο Πολιτισμού, ΔΕΗ, Ταχυδρομεία, ΟΤΕ κλπ. τ’άρπαζαν κανονικά από τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ για να κάνουν τα ταξίδιά τους, να τρώνε σε πολυτελή εστιατόρια και γενικά να ζουν ζωή χαρισάμενη.

Φοβερή η φάμπρικα μ’ αυτή τη βιομηχανία των παράνομων παροχών σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και τρέχει τώρα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ρακιντζής και κολυμπάει στα σκατά μίας δεκαετίας όλο ρεμούλες και κλεψιές, όχι μόνο από τραπεζίτες, μεγαλο-καρχαρίες και πολιτικά λαμόγια, αλλά κι από τους ηρωικούς αγωνιστές των δίκαιων του εργάτη.

Βρε ουστ.

Προσέξτε νούμερα: 14,2 εκατ. ευρώ έδωσε η διοίκηση της ΔΕΗ στους σκληρούς συνδικαλιστές, τύπου Φωτόπουλου, που μας κόβουν τα φώτα όποτε γουστάρουν για να πηγαίνουν οι αγωνιστές ταξίδια σε πεντάστερα ξενοδοχεία, να οργανώνουν πλούσιες συνεστιάσεις, να αγοράζουν δώρα κλπ.
Άλλο. Επί εποχής του γίγαντα κι ερωτιάρη Ζαχόπουλου στο υπουργείο Πολιτισμού οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του υπουργείου μέσα σε τρία χρόνια πήραν 16 εκατ. ευρώ για να … πληρώσουν λέει, υπερωρίες και νυχτερινά των εργαζόμενων. Πριν προλάβουν να μας τρελάνουν πήδηξε ο Ζαχόπουλος από το παράθυρο κι ήρθαν στα ίσα τους τα πράγματα.

Tώρα βρήκε άλλο σκελετό ο κ.Ρακιντζής, αυτή τη φορά στα ντουλάπια των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η διοίκηση των ΕΛΤΑ από το 1999 έως το 2010 μοίρασε 3,7 εκατ. ευρώ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών Υπαλλήλων για πολιτιστικές εκδηλώσεις και διάφορα άλλα πράσινα άλογα.

Κι εγώ αναρωτιέμαι: Τελικά μήπως πήραμε άδικα με τις ντομάτες το μέγιστο Θόδωρο; 
Είμαστε σιωπηλοί μάρτυρες και θεατές της εποχής που τα κοράκια της παγκόσμιας οικονομίας στρώνουν το χαλί για να αρπάξουν τα κομμάτια της ρημαγμένης Ελλάδας κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί.

Έκανα ρεπορτάζ για τα χάλια στο ελληνικό χρηματιστήριο. Καθημερινά στήνονται ποταμοί αίματος στο λεγόμενο ναό του χρήματος. Οι μετοχές κατρακυλάνε στην Άβυσσο. Και χάνουν απίθανα ποσά όσοι ποντάρισαν στις ελληνικές μετοχές.

Ρώτησα, λοιπόν, αυτούς που ξέρουν τα μυστικά στο χρηματιστήριο τι συμβαίνει καθώς οι περισσότερες πλέον ελληνικές μετοχές έχουν αξία κάτω του 1 ευρώ.

Μόνο που δεν τους πιάσανε τα γέλια. «Καλά δεν έχεις καταλάβει ότι όλο αυτό είναι οργανωμένο για να έρθουν μεθαύριο οι λεγόμενοι ξένοι επενδυτές και να αγοράσουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί»;

Με λίγα λόγια σύντροφοι είναι οργανωμένο το έγκλημα. Δείτε τι γίνεται με την Εθνική Τράπεζα. Είναι δυνατόν αυτή η παντοδύναμη τράπεζα να έχει αξίας μετοχής 4,5 ευρώ και η Alpha Bank να παλεύει στα ίδια επίπεδα;

Τον ΟΤΕ τον ξεπούλησαν όταν η μετοχή του ήταν στα 4 ευρώ και σειρά τώρα έχουν η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ και φυσικά σύντομα κάποιες ελληνικές τράπεζες θα βρίσκονται σε ξένα χέρια.

Αυτά όλα δεν τα ξέρουν στην Κυβέρνηση; Και βέβαια τα ξέρουν και φυσικά δεν κάνουν τίποτα. Το ερώτημα είναι γιατί. Εδώ βρίσκεται το κλειδί σε όλη την ιστορία. Ποιος έχει πουλήσει σε ποιον και με ποιο αντάλλαγμα. Το ψάχνω και σύντομα θα έχουμε φοβερές αποκαλύψεις.

Αυτά που θα σας διηγηθώ τώρα δεν είναι ένα φανταστικό γεγονός. Δεν είναι η υπερβολή ενός δημοσιογράφου-τρομοκράτη. Και κυρίως δεν σας κάνω πλάκα καλοκαιριάτικα. Αυτά που θα σας διηγηθώ μου τα περιέγραψε πολύ γνωστός υπουργό, φίλος παλιός και καλός, που μερικά πράγματα ήδη δεν τα αντέχει μέσα στη κυβέρνηση.

Την περασμένη Τρίτη λοιπόν, συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιο. Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φτάνει βιαστικός στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή για να ενημερώσει όλους τους υπουργούς για τις πρόσφατες αποφάσεις σωτηρίας της Ελλάδας και τα νέα μέτρα της Τρόικα.

Ξαφνικά όμως απευθύνεται πρώτα από όλους στην υφυπουργό Παιδείας, κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία όπως όλοι οι υφυπουργοί δεν κάθεται στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου αλλά σε δεύτερα ακριβώς πίσω από τους υπουργούς και τη ρωτάει: -«Τι γίνεται με τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό όπου πρέπει να πάνε να σπουδάσουν τα ελληνόπουλα;» Η κυρία Γεννηματά αρχίζει και του εξηγεί σε γενικές γραμμές τις ενέργειες του υπουργείου για το θέμα αυτό. Αλλά ο Γ. Παπανδρέου προφανώς γιατί ζωντανεύουν μέσα του τα παιδικά του χρόνια όταν και ο ίδιος ήταν ένα γιος μετανάστη, αρχίζει και τη ρωτάει λεπτομέρειες επί λεπτομερειών για τη λειτουργία αυτών των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.

Η ενημέρωση της κ. Γεννηματά διήρκεσε μιάμιση ώρα γι’ αυτό το ασήμαντο θέμα όταν έξω από την Βουλή εκείνη την ώρα, γινόταν μια «κόλαση» με την απεργία των ταξιτζήδων, ερχόντουσαν οι τροϊκανοί να μας ελέγξουν για το επόμενο δάνειο του Σεπτεμβρίου, όταν οι εφορίες περίμεναν οδηγίες από το υπουργείο Οικονομικών για είσπραξη νέων φόρων και όταν γενικά η χώρα «βυθιζόταν» μέρα τη μέρα στην άβυσσο, όπως γίνεται εδώ και ένα χρόνο.

Έκπληκτοι οι υπουργοί έβλεπαν έναν πρωθυπουργό να ενδιαφέρεται για το πώς θα πάνε τα ελληνόπουλα του Μόντρεαλ στο σχολείο, και δεν τον απασχολούσε καθόλου εάν εφαρμόζονται οι συμφωνίες που έχουμε κάνει για να πάρουμε τα δάνεια της σωτηρίας. Μετά από μιάμιση ώρα ενημέρωσης από την Γεννηματά, τους μίλησε και 20 λεπτά για τις κρίσιμες συμφωνίες που θα έκανε η Ελλάδα και στη συνέχεια έφυγε βιαστικός από την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.

Μετά απ΄όλα αυτά είναι εύλογο το ερώτημα στο σημερινό editorial του newsbomb.gr «ποιος κυβερνά αυτήν τη χώρα». Kαι η απάντηση είναι μια και μοναδική. Τη χώρα κυβερνά ο κύριος Θύμιος. Αν θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο κύριος Θύμιος να διαβάστε το editorial.

Μέχρι πέρυσι στον Αμπελά της Πάρου, σ’ ένα πανέμορφο ψαροχώρι απέναντι ακριβώς από τη Νάξο, κάθε μέρα εμφανίζονταν με κάτι Mercedes και Cayenne ο Σημίτης με την Δάφνη του, ο Θέμος, ο Μάκης, η Άννα η Νταλάρα με τον Γιώργο της, ενίοτε ο Ραγκούσης και ο Αλογοσκούφης και λίγο πιο παλιά ο Ρουσόπουλος με την συμβία του, καθώς ορισμένοι από αυτούς έχουν αγοράσει και σπίτι εκεί κοντά, επί παντοδυναμίας τους.

Φέτος δεν πάτησε ακόμα ούτε ένας από τους καλούς αυτούς ανθρώπους στον Αμπελά. Ούτε ένας. Για τους πολιτικούς από ό,τι μαθαίνω και κυρίως για τον πρώην δήμαρχο Πάρου κ. Ραγκούση έχουν φυλαγμένα κάτι ληγμένα γιαούρτια οι Αμπελακιώτες.

Για τους δημοσιογράφους – επιχειρηματίες μάλλον τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά οικονομικά. Βέβαια δεν λείπουν μόνο αυτοί από την Πάρο. Λείπουν και άλλοι πολλοί από τους ανώνυμους, που δεν έχουν τη δυνατότητα λόγω στερήσεων και ανεργίας να πάνε έστω για 2-3 μέρες διακοπές.
Άδειες οι περισσότερες ταβέρνες και σε πιάνει καλοκαιριάτικα μια μελαγχολία, γιατί βλέπεις ότι ακόμα και αυτά που τόσο πλούσια μας δώρισε ο Θεός σε αυτήν την ευλογημένη χώρα, τη θάλασσα και τον ήλιο, οι άνθρωποί της δεν μπορούν να τα χαρούν. Ολόκληρο η Πάρος «μαραίνεται» φέτος από την μείωση των τουριστών γύρω στα 30% με 40%. Βέβαια θα βγει μεθαύριο ο ΕΟΤ και ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού και θα θριαμβολογούν για την αύξηση των τουριστών φέτος, παίζοντας ίσως με τους αριθμούς.

Ας ρωτήσουν όμως ξενοδόχους και ταβερνιάρηδες σε μερικά νησιά για να έχουν την πλήρη εικόνα του καλοκαιριού του 2011.

Πάντως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε αντίθεση με όλα αυτά τα μελαγχολικά, χτίζει 4 πολυτελείς βίλες σε ένα ύψωμα πάνω από τον Αμπελά, πολλοί λένε για την καλή του την Ζέτα Μακρυπούλια, αλλά η αλήθεια είναι άλλη. Ο προνοητικός Κύπριος καλλιτέχνης ετοιμάζει τις βίλες του για επαγγελματική χρήση διότι σκέφτεται ότι δεν μπορεί πάντα το άστρο του να λάμπει όσο σήμερα.

Το ερώτημα όμως για πολλούς στην Πάρο είναι εάν το συγκρότημα του Χατζηγιάννη τηρεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
 
Κλαυθμός και οδυρμός στα νησιά του Αιγαίου, καθώς στην καρδιά του καλοκαιριού κυριολεκτικά κυνηγάνε με το τουφέκι ξένους τουρίστες και Έλληνες. Έχω επίσημα στοιχεία και μαρτυρίες δραματικές από ξενοδόχους και εστιάτορες της Πάρου, της Σίφνου, της Νάξου, της Τήνου και της Σύρου, ότι οι απώλειες της φετινής τουριστικής σεζόν σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 70%.

Ο χώρος του Τουρισμού βρίσκεται σε απόγνωση καθώς μεγάλα συγκροτήματα εμφανίζουν πληρότητα μόλις 30%.

Η κατάσταση δεν φαίνεται να βελτιώνεται τον Αύγουστο, από την άλλη όμως, δημιουργεί έναν τουριστικό παράδεισο για τους Έλληνες που θα μπορέσουν να κάνουν τώρα διακοπές στις χαμηλότερες τιμές των τελευταίων ετών.

Προκειμένου να προσελκύσουν τουρίστες, επιχειρηματίες των νησιών του Αιγαίου έχουν κατεβάσει τις τιμές τους από πέρυσι μέχρι και 50% σε ένα πρωτοφανές κύμα εκπτώσεων για να σώσουν τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις τους.

Τη χαριστική βολή της φετινής τουριστικής σεζόν δίνει η απεργία διαρκείας των ταξί ε όλη την Ελλάδα.

Φίλος αξιωματικός του Στρατού, μού έστειλε ένα κείμενο που με κάνει να ετοιμάζω πάλι τις μολότοφ μου.

Γιατί μιλάμε πια για μία χώρα που για να γίνεις στρατηγός πρέπει αν έχεις στο «παλμαρέ» σου και δύο-τρία θύματα φαντάρους ή μερικές κλοπές όπλων.

Διαβάστε τι μου γράφει ο φίλος μου και κρατήστε την ψυχραιμία σας:
«Θυμάστε το τραγικό συμβάν το 2004 στο φυλάκιο “Μανίτσα” του Έβρου, όπου τρεις στρατιώτες έγιναν κάρβουνο και έχασαν τη ζωή τους όταν ο ιστός της σημαίας ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ υψηλής τάσης;

Ο βασικός υπεύθυνος αυτού του ατυχήματος, ο Διοικητής της Μεραρχίας, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε με την αυστηρότητα που έπρεπε, αλλά αργότερα έγινε και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποδιοπομπαίος τράγος για το συμβάν αυτό έγινε ο χαμηλόβαθμος Διοικητής του λόχου.

Θυμάστε την απώλεια των όπλων στην Κω το 2003; Ο Ταξίαρχος Διοικητής των Δυνάμεων του νησιού αποστρατεύτηκε μεν, αλλά στη συνέχεια πήρε βαθμούς εν αποστρατεία και έγινε Διευθυντής του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) και εν συνεχεία έγινε διευθυντής του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Πριν 3,5 χρόνια βρέθηκαν αντιαρματικά βλήματα Milan σε κάδο απορριμμάτων στην Κομοτηνή. Ανήκαν σε μονάδα ελεγχόμενη από τη 12η Μεραρχία.

Το συμβάν αποκρύφτηκε τότε ή κανένας δεν ελέγχθηκε. Όλοι οι υπεύθυνοι είναι σήμερα υψηλόβαθμοι στρατηγοί».

Ηθικόν δίδαγμα προς νεαρούς αξιωματικούς: Θέλετε να πάρετε γρήγορα αστέρια και να γίνετε στρατηγοί; Αφήστε ανοιχτές τις αποθήκες όπλων για τους κλέφτες, αφήστε τους φαντάρους να κάνουν ότι θέλουν και πάτε για ένα βαθύ ύπνο.

Τα αστέρια, ίσως και τα παράσημα έρχονται!

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο κανιβαλισμός κάποιων δημοσιογράφων; Και όταν η εξουσία για τους δικούς της λόγους "λιώνει" έναν αθώο άνθρωπο πως μπορεί αυτός να ξαναγεννηθεί κοινωνικά, όταν αποδεικνύει τελεσίδικα στο Δικαστήριο ότι είναι αθώος του αίματος;

Το όνομα του είναι Κώστας Χαρίσης. Αντισυνταγματάρχης ε.α. τώρα.

Ίσως θυμόσαστε. Είχε κατηγορηθεί το 2005 ότι ως διευθυντής του Α΄ Στρατολογικού Γραφείου Αθηνών, είχε υπεξαιρέσει στρατιωτικά έγγραφα για να ρυθμίσει μεταθέσεις στρατιωτών, είχε συλλέξει παράνομες πληροφορίες για στρατευμένους, είχε παραβιάσει αρχείο της Μονάδας του και είχε δημιουργήσει Αρχείο χωρίς άδεια ανωτέρων του.

"Ρόμπα" τον είχαν κάνει τότε τον άνθρωπο διάφοροι εκπομπάρχες. Ξευτίλα. Ο μπήξε, ο δήξε, ο αξιωματικός που τα έπιανε για να κάνει τις μεταθέσεις που του ζητούσαν και κάτι τέτοια κανιβαλικά.

Μετά ήρθαν και οι γαλονάδες και τον έδιωξαν από το Στρατό. Έτσι, γιατί κάποιοι άλλοι γαλονάδες ήθελαν να τον καταστρέψουν.

Τώρα ο Χαρίσης αθωώθηκε οριστικά και τελεσίδικα από το Πενταμελές Στρατοδικείο Αθηνών. Αποδόθηκε λευκός στην κοινωνία. Και φυσικά κανείς δημοσιογράφος δεν έγραψε για την αθώωσή του. Μούγκα και οι εκπομπάρχες που τον είχαν κρεμάσει με μανταλάκια στις τηλεοπτικές οθόνες.

Ο αντισυνταγματάρχης ε.α. κ. Κώστας Χαρίσης αυτή τη στιγμή δεν έχει να φάει. Διωγμένος από το Στρατό, ούτε σύνταξη δεν παίρνει. Στιγματισμένος αλλά αθώος.

Και; Ο χορός των κανιβάλων νίκησε και πάλι.

Αλλά αυτοί οι γαλονάδες δεν έχουν ίχνος ευαισθησίας πάνω τους να ξεκρεμάσουν από το σταυρό του μαρτυρίου έναν αθώο αξιωματικό – συνάδελφό τους;

Τι μπουμπούκια έβγαλε ρε παιδιά ο αξέχαστος, ο αείμνηστος, ο μάγκας και καραμπουζουκλής Ανδρέας Παπανδρέου;

Για τον Γιωργάκη τα βλέπουμε, τα ξέρουμε, τα ζούμε στο πετσί μας. Θέλει το αγόρι, αλλά δεν μπορεί.

Καλός είναι για καμιά θέση στον ΟΗΕ ή στη Διεθνή Αμνηστία ή έστω στη UNICEF, αλλά για πρωθυπουργός σύντροφοι έχω την αίσθηση ότι δεν το έχει, που λένε.

Πάμε τώρα στον άλλον, στον Νίκο, τον συγγραφέα της οικογένειας Παπανδρέου.

Αυτόν που αμόλησε την κοτσάνα ότι οι βουλευτές ζουν από τα δανεικά που μας δίνουν οι ευρωπαίοι.

Τι είπε ο γίγαντας της διανόησης; Ότι έχουμε 300 τύπους στη Βουλή που αποφασίζουν για εμάς κι αν δε μας στείλει λεφτά η Μέρκελ θα πεινάσουν; Άρα αφού ζουν από τα δανεικά της Μέρκελ πρέπει να αποφασίζουν και κατά πως θέλει αυτή.

Εδώ η επιστήμη σηκώνει και τα χέρια και τα πόδια ψηλά, στο διανόημα του συγγραφέα Νίκου Παπανδρέου.

Και πάμε τώρα στον 3ο των παιδιών του Ανδρέα , τον Αντρίκο Παπανδρέου, ο οποίος μας δηλώνει ότι μετέχει σε επιτροπή της εταιρίας UNIGESTION ως ακαδημαϊκός για θέματα περιβαλλοντικής οικονομικής.

Το ερώτημα είναι ποια είναι η εταιρία UNIGESTION και τι κάνει. 

Πρόκειται για μία διεθνή εταιρία διαχείρισης η οποία προτείνει CDS, δηλαδή συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Τώρα πόσο κομψό είναι ο αδελφός του Έλληνα πρωθυπουργού να συνεργάζεται με εταιρία η οποία τζογάρει στην πτώχευση της Ελλάδας, αυτό είναι ένα θέμα που αφορά στην ευαισθησία του καθενός. 
Τα κτήνη μας έφεραν 70 χρόνια πίσω. Οι κλέφτες και οι λωποδύτες του μέλλοντός μας και των ονείρων μας σπρώχνουν τώρα ένα λαό στην πείνα και την ξευτίλα.

Σκηνή Νο1 : Στη χωματερή Άνω Λιοσίων. Κάθε σούρουπο ορδές πεινασμένων ορμάνε στον σκουπιδότοπο εκεί που ρίχνουν αποφάγια, χαλασμένα σκεύη σπιτιού, ληγμένες κονσέρβες και σάπια φρούτα για να βρουν κάτι για να βάλουν στο στόμα τους. Δύο περιπολικά που γυρνάνε γύρω γύρω από τον ΧΥΤΑ Λιοσίων δεν παρεμβαίνουν ποτέ. Οι αστυνομικοί κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτούς τους πεινασμένους, απελπισμένους της Αθήνας.

Σκηνή Νο2 : Έξω από τα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου και ΑΒ στο Περιστέρι. Ώρα 8 το βράδυ. Οι υπάλληλοι βγάζουν τεράστιους κάδους με σκουπίδια και μετά κλείνουν το μαγαζί για να φύγουν. Μία ώρα αργότερα εμφανίζεται η πρώτη ομάδα των πεινασμένων με φακούς που βουτάνε κυριολεκτικά μέσα στους κάδους για κάτι φαγώσιμο. Ακόμα και κόκκαλα ή άχρηστα κομμάτια κρέας από τα χασάπικα του σούπερ μάρκετ θα μπουν σε κάτι νάιλον τσάντες που έχουν μαζί τους, για να αποτελέσουν το πιάτο της ημέρας.

Σκηνή Νο3 : Οδός 28ης Οκτωβρίου στο Ψυχικό, πίσω από το υπουργείο Άμυνας. Οι Φιλιππινέζες των πλουσίων οικογενειών της περιοχής βγάζουν σε μεγάλες μαύρες νάιλον σακούλες τα σκουπίδια των σπιτιών. Στη γωνία καιροφυλακτεί ένα ζευγάρι πεινασμένων που σέρνει ένα ξύλινο μεγάλο καρότσι. Κάθε φορά που βγαίνει μια σακούλα σκουπιδιών την αρπάζουν, τη βάζουν στο καρότσι και το βράδυ με την ησυχία τους θα ψάξουν να βρουν κάτι φαγώσιμο ή ένα παλιό αντικείμενο που ίσως έχει κάποια αξία.

Αθήνα του 2011 και του Μνημονίου.

Αθήνα του 1941 και των ναζί κατακτητών

Εβδομήντα χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Τραγωδία.
 
Τον Φωτόπουλο – αυτόν τον «πούρο» συνδικαλιστή της ΔΕΗ – δεν τον γουστάρω καθόλου. Γιατί μέχρι πρότινος που δεν πείραζε κανείς τις αποδοχές του και την καρέκλα του στο ΔΣ της ΔΕΗ, έπαιζε το βιολί του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης, όντας ο ίδιος «πρασινοφρουρός» από τη δεκαετία του ’80.

Τώρα το γύρισε στο τσάμικο και την επανάσταση γιατί το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε κάποιον ξένο, θα κόψει από τον Φωτόπουλο συνδικαλιστικά προνόμια, καρέκλα εξουσίας. Και γι’ αυτό κατηγορεί την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μας κόβει το ρεύμα όποτε γουστάρει και ξαφνικά έγινε πιο αγανακτισμένος από τους αγανακτισμένους.

Από την άλλη όμως, το ξεφτιλίκι με το ξεπούλημα της ΔΕΗ δεν έχει όρια. 

Πουλάνε το 17% της ΔΕΗ που έχει το Δημόσιο για 400 εκ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως η συνολική αξία της ΔΕΗ (δηλαδή το 100%), είναι 2,4 δισ. ευρώ. Είναι τόσο εξευτελιστική η τιμή που πουλάνε την ΔΕΗ, ώστε ένας μόνο θερμοηλεκτρικός σταθμός 300 MW, αξίζει με αντικειμενική τιμή 1,2 δισ. ευρώ.

Στην περιοχή Κοζάνης και Φλώρινας μόνο υπάρχουν 18 τέτοιοι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί. Άρα μόνο αυτοί έχουν αξία περίπου 2 δισ. ευρώ. 

Κι ένας γενικότερος υπολογισμός της σημερινής αξίας της ΔΕΗ ανέρχεται στο ποσό των 40 δισ. ευρώ.

Την ίδια όμως, ληστρική τακτική ακολουθούν και στο ξεπούλημα του ΟΤΕ στους Γερμανούς. Έφεραν τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών στο βάραθρο της χρηματιστηριακής του αξίας, με τη μετοχή του αυτήν την στιγμή να έχει 5 ευρώ (πολύ κάτω από την πραγματική αξία της μετοχής του ΟΤΕ), επίτηδες για να τον πάρει η Deutsche Telekom, ο γερμανικός ΟΤΕ προστατευόμενος της Μέρκελ.

Θα υπάρχει και συνέχεια σε αυτές τις ληστρικές επιδρομές στη Δημόσια Περιουσία. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ακόμα και ειδικά δικαστήρια να δημιουργηθούν στο μέλλον για τους σημερινούς πολιτικούς που ξεπουλάνε την Ελλάδα δεν θα τιμωρηθεί κανείς και δεν θα επιστραφεί ούτε ένα ευρώ από τον χαμένο πλούτο μας. 
Σας το είχα γράψει πριν τρεις μέρες σ’ αυτήν εδώ τη στήλη. Κάτι δικοί μου «μπαχαλάκηδες» και «φυτιλάκηδες» των Εξαρχείων μου το είχαν πει: 

«Γράψε ότι εμείς δεν θα πέσουμε αυτή τη φορά στη λούμπα της αστυνομίας να πλακωθούμε με τα ΜΑΤ για να διαλυθεί η συγκέντρωση των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα».

Εγώ το έγραψα εδώ τη Δευτέρα. Και χθες αποκαλύφθηκε ότι τα επεισόδια στο Σύνταγμα, που είχαν ως συνέπεια να διαλυθεί η μεγάλη συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» ήταν έργο διάφορων προβοκατόρων και περίεργων κουκουλοφόρων που έκαιγαν, έσπαγαν, έδερναν και μετά έτρεχαν υπό την προστασία της αστυνομίας να περάσουν στον περίβολο της βουλής για… να πάρουν μια ανάσα.

Το video που έδειξε το Alter με αστυνομικούς να βοηθάνε κάτι κουκουλοφόρους να μπουν στον περίβολο της βουλής τα λέει όλα.

Και για πρώτη φορά είδα κατακόκκινο τον Γιώργο Τράγκα στο δελτίο ειδήσεων να ουρλιάζει στον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας: Είσαστε Χούντα, έχουμε χουντοκρατία, ντροπή σας».

Και «μούγκα στη στρούγκα» από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τι να πουν; Ότι ήταν μαγική εικόνα οι τύποι με τις μάσκες και τα καδρόνια που μπαίνουν αγκαλιά με κάτι Ματατζήδες στη βουλή; Ήταν τόσο χοντροκομμένη η προβοκάτσια των χθεσινών επεισοδίων που ρήμαξαν το κέντρο της Αθήνας, ώστε όταν ηρεμούσαν λίγο οι… κουκουλοφόροι ΚΥΠατζήδες, τα ΜΑΤ ορμούσαν πάνω τους για να ξαναρχίσει το μπάχαλο. 

Κι εκεί που πήγαιναν να μαζευτούν πάλι στο Σύνταγμα οι ειρηνικοί αγανακτισμένοι, το έβαζαν πάλι στα πόδια.

Την επόμενη φορά σύντροφοι της ΕΛ.ΑΣ. να σας στείλω κανένα εγχειρίδιο του μεγάλου και πραγματικού αντάρτη πόλης Κάρλος Μαριγκέλα να μάθετε πώς στήνονται οι λαϊκές εκρήξεις. Γιατί αυτό που κάνατε εσείς χθες, ακόμα και τα πρωτάκια των Εξαρχείων το κάνουν καλύτερα. 
Έχω κάτι παλιούς και καλούς φίλους δημοσιογράφους σε Γαλλία και Αγγλία, που δεθήκαμε με μια διαχρονική φιλική σχέση (ακόμα και αν δεν βλεπόμαστε συχνά) μέσα από δύσκολες μέρες σε εμπόλεμες περιοχές, που είχαμε βρεθεί στο παρελθόν.

Και κάθε φορά που έχω ένα ερώτημα, που έχει να κάνει με τις αποφάσεις ξένων κέντρων για την Ελλάδα, τους παίρνω τηλέφωνο και με φωτίζουν και με τις απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες τους.

Μέχρι χθες είχα μια απορία: αν υπάρχει plan Β για την Ελλάδα, σε περίπτωση που δεν ψηφιζόταν από την Βουλή το Μεσοπρόθεσμο, που ουσιαστικά ανάγγειλε ο Σαρκοζί προχθές, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.
Λοιπόν, τα φιλαράκια από Le Μonde και Guardian, μου είπαν ότι το σχέδιο Β ουσιαστικά περιλαμβάνει την «εν ψυχρώ» δολοφονία της Ελλάδας.

Δηλαδή: Δεν ψηφίζει η Ελλάδα το Μεσοπρόθεσμο και δεν εκταμιεύεται η 5η δόση από Κομισιόν και ΔΝΤ βάσει των συμφωνιών στις Βρυξέλλες. Όμως για να μην προκληθεί κατάρρευση τραπεζών και μεγάλων επενδυτικών ομίλων που έχουν φορτωθεί με ελληνικά ομόλογα δίνονται άμεσα στην Ελλάδα 8-10 δισ. με διακρατικά δάνεια κυρίως από Γαλλία και Γερμανία για να κερδηθεί χρόνος από τους δανειστές μας.

Στο χρόνο αυτό θωρακίζονται με διάφορες οικονομικές αλχημείες τράπεζες και διεθνή Funds, και αμέσως μετά αφήνεται η Ελλάδα στην τύχη να καταρρεύσει και να κηρύξει πτώχευση με ό,τι σημαίνει αυτό (ακόμα και επιστροφή στη δραχμή και έξοδο από την ευρωζώνη).

Το εφιαλτικό αυτό σενάριο έχει εκπονηθεί τις τελευταίες ημέρες από Κομισιόν και ΔΝΤ μετά τις αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν στο εξωτερικό για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου λόγω των γνωστών δηλώσεων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Με λίγα λόγια οι ξένοι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι «να μας σκοτώσουν» κι εμείς συνεχίζουμε να τραγουδάμε το μοτίβο «σφάξε με αγά μου, να αγιάσω».
 
Μίλαγα προχθές με κάτι «μπαχαλάκηδες» από τα Εξάρχεια και κάτι δικούς μου, που « όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη»: μπαίνουν σε διαδηλώσεις και πορείες μόνο και μόνο για να πλακωθούν με τα ΜΑΤ, καθώς έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς αιώνες τώρα.

Μου λέγανε λοιπόν αυτά τα «αγγελούδια» ότι ναι μεν θα πάνε στο Σύνταγμα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, στις μεγάλες συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων», αλλά δε θα προκαλέσουν, δε θα δείρουν, δε θα πετάξουν ούτε μία μολότοφ για να μη δώσουν το δικαίωμα στους προβοκάτορες της αστυνομίας να διαλύσουν τις συγκεντρώσει των «αγανακτισμένων» πολιτών.

Ένας φιλαράκος από τα παλιά της πλατείας Εξαρχείων, ο Μηνάς ο «Φυτίλιας» (αυτό είναι το παρατσούκλι του γιατί φτιάχνει τα φυτίλια στις μολότοφ) μου είπε για τα φοβερά επεισόδια στο Σύνταγμα πριν από λίγες ημέρες:

«Κάναμε το λάθος και πήγαμε μερικά παιδιά να ανοίξουμε μέτωπο με τους ΜΑΤατζήδες και μετά πλάκωσαν κάτι προβοκάτορες ασφαλίτες, δήθεν δικοί μας , το αγρίεψαν πολύ το πράγμα και ανάγκασαν τους ειρηνικούς «αγανακτισμένους» να το βάλουν στα πόδια κι έτσι να διαλυθεί η λαϊκή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Το λάθος αυτό δε θα το ξανακάνουμε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη»
Ας το έχουν λοιπόν αυτό υπόψη τους και οι διαμαρτυρόμενοι νοικοκυραίοι στο Σύνταγμα και οι «σοφοί» εγκέφαλοι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ευκαιρία δε θα δοθεί για προβοκάτορες, ότι γίνει, αν γίνει, θα είναι μια καθαρά στημένη υπόθεση
 
Θέλει να μας τρελάνει ο Πάγκαλος, μας κάνει πλάκα ή λειτουργεί σε διατεταγμένη υπηρεσία;

Εκεί που πήγαιναν χθες βράδυ στη Βουλή λάου – λάου Παπανδρέου και Βενιζέλος να πουλήσουν συναίνεση στην Τρόικα και να τους στείλουν το μήνυμα «εμείς είμαστε τα καλά παιδιά που απλώνουμε τα χεράκια μας στην αντιπολίτευση» ήρθε ο Θόδωρας και τα έκανε όλα λαμπόγυαλο.

Καλοκαιρινό το έκανε το μαγαζί με την ατάκα του: «Η Δημοκρατία ήρθε στην Ελλάδα το 1981».

Για όσους δε θυμούνται είναι τότε που κέρδισε για πρώτη φορά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Δηλαδή ο γίγαντας Θόδωρας ούτε λίγο ούτε πολύ εννοούσε ότι από το 1974 έως το 1981, που πρωθυπουργός ήταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής με κυβέρνησης της ΝΔ, είχαμε φασισμό.

Τρελάθηκαν όταν άκουσαν τον Πάγκαλο, Παπανδρέου και Βενιζέλος βλέποντας να χαλάει μέσα σε μία στιγμή η μαγιονέζα της δήθεν συναίνεσης.
Δημοσιογράφοι εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών που κάλυπταν χθες βράδυ τη συνεδρίαση της Βουλής άκουγαν φωνές μετά τη λήξη της στο γραφείο του πρωθυπουργού, γεγονός ίσως που αποκαλύπτει ότι ίσως υπήρξε δυναμική παρέμβαση Παπανδρέου ή και Βενιζέλου στον Θ.Πάγκαλο για τη δήλωσή του που προκάλεσε την ολιγόλεπτη αποχώρηση της ΝΔ.

Εκτός κι αν όλα αυτά που λέει ο γίγαντας Θόδωρας δεν είναι τυχαία ή λόγω του οξύθυμου χαρακτήρα του, αλλά είναι εκτέλεση ενός συγκεκριμένου σχεδίου που έχει τον καλό (Παπανδρέου – Βενιζέλος) και τον κακό (Πάγκαλος), ώστε να διατηρούνται οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
 
Τώρα ο Μπένυ (έτσι λένε χαϊδευτικά οι φίλοι του τον Βαγγέλη Βενιζέλο) πρέπει την Κυριακή να πάει στο Λουξεμβούργο, στη σύνοδο του Ecofin να παρουσιαστεί κανονικά (όπως κάναμε παλιά όταν ήμασταν φαντάροι) και να τους πει απλώνοντας το χέρι: «Παρακαλώ τα λεφτά».

Μιλάμε για την πέμπτη δόση του δανείου, για την οποία -να το ξεκαθαρίσουμε- οι άνθρωποι της Τρόικα δεν δέχονται κουβέντα για αλλαγές των όρων που έχουν επιβάλλει στην Ελλάδα.

Δηλαδή αυτά τα περί αναδιαπραγμάτευσης κ.λπ. -τουλάχιστον για την ώρα- δεν ισχύουν, καθώς ο γίγαντας και φωστήρας κ. Παπακωνσταντίνου έχει υπογράψει σχετική συμφωνία με τους γνωστούς επαχθείς όρους για την ελληνική κοινωνία.

Τα λεφτά της πέμπτης δόσης θα τα πάρουμε και μην αμφιβάλλει γι’ αυτό, γιατί την Τρίτη το βράδυ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν τον μεγάλο αρχηγό, τον Γιώργο, και συνεπώς δεν θα πέσει η κυβέρνηση και φυσικά θα ψηφίσουν και το Μεσοπρόθεσμο, όταν έρθει στη Βουλή.

Από’ κει και πέρα, τον Σεπτέμβρη θα πρέπει ο Βενιζέλος να δώσει σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο τη μάχη για το γενικότερο πακέτο-βοήθεια στην Ελλάδα, που θα μας κρατήσει «ζωντανούς» μέχρι το 2014.

Παρακαλώ, σημειώστε τώρα αυτά που σας λέω και θα με θυμηθείτε: Ο Βενιζέλος δεν είναι Παπακωνσταντίνου. Ο Βενιζέλος δεν θα πάει να υπογράψει τυφλά ότι του υπαγορεύσουν Μέρκελ, Όλι Ρεν και Τρισέ. Και δεν θα υπογράψει ότι του πουν, γιατί έτσι θα καεί πολιτικά, όπως συνέβη και με τον Παπακωνσταντίνου. Θα πάει να διαπραγματευτεί. Αλλά επειδή ελάχιστα πράγματα διαπραγματεύονται οι τροϊκανοί, ο Βενιζέλος θα πει στον Παπανδρέου μπροστά στο αδιέξοδο της υπογραφής ενός νέου αντιλαϊκού και επώδυνου προγράμματος βάθους τριετίας να πάει σε εκλογές για να αποφύγει την κοινωνική έκρηξη.

Γι’ αυτό και κρατείστε την ημερομηνία, μέσα Σεπτέμβρη εκλογές.
 
Αναρωτιέμαι μήπως μας κάνουν πλάκα ή έχουν χάσει εντελώς την μπάλα από τα χέρια τους οι διάφοροι «νονοί» της πράσινης εξουσίας.

Ξέρετε ποιους είχε δίπλα του ο Γιώργος όταν έφευγαν οι βασικοί του συνεργάτες (τύπου Γερουλάνου και Δρούτσα) από το Καστρί τις τελευταίες ημέρες μετά τις βραδινές συσκέψεις;

Τη μαμά του Μαργαρίτα και τον αδερφό του Νίκο.

Τελικά με αυτούς συζητούσε και με αυτούς έπαιρνε τις κρίσιμες πολιτικές του αποφάσεις.

Γι’ αυτό μετά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αιφνιδιαζόντουσαν πάντα από τις πολιτικές κινήσεις του Παπανδρέου. Κανείς δεν ήξερε π.χ. τι θα έλεγε στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κανείς από τα στελέχη δεν ήξερε τη δήλωση Παπανδρέου στον Σαμαρά: «Αν θέλεις παραιτούμαι προκειμένου να προχωρήσουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας». Κανείς δεν ήξερε ότι τελευταία στιγμή θα ανήγγειλε ανασχηματισμό και κανείς δεν ήξερε ότι στην κυβερνητική ομάδα θα πέρναγε το δίλλημα: «Στηρίξτε με ή εκλογές».

Και μας κάνουν πλάκα από ότι φαίνεται με το εξής γεγονός: Σήμερα το πρωί Πέμπτη 16 Ιουνίου, που έβγαινε ο ένας μετά τον άλλο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και άλλος έλεγε ότι παραιτείται, άλλος έλεγε ότι πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση, κι άλλος έλεγε ότι υπάρχει κενό εξουσίας (Φλωρίδης, Νασιώκας, Λιντζέρης κ.αλλ.), ενίοτε ο υπό καθαίρεση υπουργός Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε την επιτροπή στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Σε μία αίθουσα που υπήρχαν μόνο βουλευτές της αντιπολίτευσης, και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ μόνο ο υφυπουργός του κ. Σαχινίδης.

Παίζουν με τα νεύρα μας, μας κάνουν πλάκα ή οι άνθρωποι δεν ξέρουν πια τι τους γίνεται…

Απειλείται το ίδρυμα «Το χαμόγελο του Παιδιού» γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα 100 εγκαταλειμμένα παιδιά που φροντίζει και περιθάλπει.

Το υπουργείο Εξωτερικών στέλνει 893.000 ευρώ στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ινστιτούτο Αειφορικής Ανάπτυξης» (αγνώστων λοιπών στοιχείων), για τη λειτουργία του.

Ανάμεσα στα δύο αυτά εξωφρενικά γεγονότα κρύβεται όλη η σαπίλα ενός κράτους που πρέπει να ξαναγεννηθεί από την αρχή.

Την ώρα που ο δημιουργός του «Χαμόγελου του παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος κλαίγοντας μου έλεγε προχθές για τα προβλήματα του ιδρύματος βρήκα μια κατάπτυστη λίστα οικονομικών παροχών από το υπουργείο Εξωτερικών σε κάποιες αμφιλεγόμενες ΜΗ Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Προσέξτε «χαϊλίκια» και «πλουσιάδα» του υπουργείου Εξωτερικών και που πάνε τα λεφτά μας:

Μ.Κ.Ο. «Γέφυρα Επικοινωνίας» (Τι γεφυρώνει αυτή η οργάνωση, όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα). Τις έδωσαν 290.542 ευρώ το 2000.

Ινστιτούτο Κυβέλη 208.412 ευρώ

ΚΕΣΣΑ – Δήμητρα (Αγνώστων λοιπών στοιχείων) 1.217.726 ευρώ τον ίδιο χρόνο.

Η λίστα που έχω στα χέρια μου περιλαμβάνει 120 τέτοιες ΜΚΟ, όπου διατέθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, από το 2000 μέχρι το 2006.

Από την άλλη «ΤΟ Χαμόγελο του παιδιού» γιατί δεν υπάρχουν ούτε 50 ευρώ να ταΐσουν τα παιδιά του. Αίσχος και ντροπή για όλους μας και γέμισα από οργή, όταν ο δημιουργός του «Χαμόγελου» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, μου είπε:

«Το χαμόγελο του παιδιού δεν χρηματοδοτήθηκε τόσα χρόνια γιατί αρνήθηκε να μπει κάτω από την ομπρέλα οποιουδήποτε κόμματος. Δεν εξαρτηθήκαμε πολιτικά από πουθενά. Κι έτσι γίναμε το μαύρο πρόβατο κι είμαστε οι πρώτοι που κόπηκε οποιαδήποτε βοήθεια από το κράτος. Με πλησίασαν στελέχη ενός μεγάλου κόμματος και μου ζήτησαν να μετάσχω σε ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις βουλευτικές ή δημαρχιακές εκλογές. Ήταν φανερό ότι ήθελαν να εκμεταλλευτούν την κοινωνική προσφορά του «Χαμόγελου του Παιδιού. Το αρνήθηκα και τώρα πρέπει τα απιδιά μας να μείνουν και πάλι στο δρόμο».

Αυτή την άθλια Ελλάδα σαν υγιώς Τρομοκράτης θέλω να την τινάξω στον αέρα και την αλλάξω.

Απόκτησε και η Κρήτη το Βατοπέδι της. Είναι η ιστορία με τη μονή Τοπλού που πουλούσε εκτάσεις του Δημοσίου σαν δικές της σε βρετανική κατασκευαστική εταιρεία, εκτάσεις αμύθητης αξίας, σε τουριστική περιοχή του Λασιθίου Κρήτης.

Τελευταία στιγμή σταμάτησε αυτή η «δουλειά» της μονής με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που ακύρωσε κάθε συμφωνία της μονής με τη βρετανική εταιρεία.

Τώρα όμως ο ηγούμενος της μόνης στέλνει ένα σαφέστατο απειλητικό μήνυμα σε δικαστικούς και κρατικούς παράγοντες ότι «εάν τον κάτσουν στο σκαμνί θα πρέπει να βρεθούν κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή και πολλοί Εφέτες και Αεροπαγίτες».

Γι’ αυτό και πολλοί ήδη στην Κρήτη μιλάνε για μια παρόμοια ιστορία με αυτή της μονής Βατοπεδίου, όπου εμπλέκονται πέραν των ιερωμένων, πολιτικοί και ανώτεροι δικαστικοί παράγοντες.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ηγούμενος της μονής Τοπλού και οι Έλληνες εμπειρογνώμονες, που υπογράφουν τη δήλωση ότι οι εκτάσεις του Δημοσίου ανήκουν στη μονή, είναι η κακουργηματική απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, η άμεση συνέργια σε απάτη εκ μέρους δασικών υπαλλήλων και πραγματογνωμόνων, η ψευδής βεβαίωση εκ μέρους υπαλλήλων της δασικής υπηρεσίας κ.α.

Σε υπόμνημά του όμως που κατέθεσε στους ανακριτές ο ηγούμενος της μονής Τοπλού εκφράζει την πεποίθησή του ότι η υπόθεση θα πρέπει να τεθεί στο αρχείο, διαφορετικά σε περίπτωση ποινικής δίωξης σε βάρος του, θα πρέπει να καταλάβουν θέσεις συγκατηγορουμένου του όλοι οι δικαστές (Πρωτοδίκες, Εφέτες και Αεροπαγίτες) που συντάχθηκαν σε πρώτη φάση με τις νομικές απόψεις της μονής.

Με βάση το κατηγορητήριο, οι εμπλεκόμενοι σε αυτό το «κρητικό Βατοπέδι» είχαν σκοπό να παραπλανήσουν τους δικαστές που μελετούσαν τις υποθέσεις αυτές και να επηρεάσουν την κρίση τους προς όφελος της μονής Τοπλού, ώστε η τελευταία να αποκτήσει ανύπαρκτο δικαίωμα κυριότητας ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου.
Επειδή μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε μπαμπουΐνοι ανεβασμένοι στα δέντρα, όλοι οι λεγόμενοι τροϊκανοί, κυβερνητικοί και λοιποί συγγενείς, εγώ θα σας πω τώρα πως έχει στηθεί το μεγάλο κόλπο που έχει τίτλο: « Ελλάδα η νέα χώρα- μπανανία».

Πάμε για λίγο στις χρυσοφόρες περιοχές της χώρας σε Χαλκιδική κι άλλου, όπου υπολογίζεται ότι ο ελληνικός χρυσός είναι της τάξης των 35-40 δισ. ευρώ.

Να γυρίσουμε τώρα στις 8/1/2004, όταν ο τότε υφυπουργός Οικονομίας, κ.Χρήστος Πάχτας(ναι, ο γνωστός), είχε βγάλει την απόφαση μεταβίβασης των μεταλλείων Κασσάνδρας στην «Ελληνικός Χρσός Α.Ε», η οποία λέει τα εξης:

«Μεταβιβάζουμε τα μεταλλεία Κασσάνδρας στο νέο επενδυτικό σχήμα με ‘Ελληνες και ξένους επενδυτές. Στο πλειοψηφικό πακέτο του 51% έχουμε 2 ενότητες την Paneuropean Goldfields με 30%. Πρόκειται για χρηματοδοτικό σχήμα των τραπεζών Rothschild, Deutsche Bank, Dundee Bank, Royal Bank of Canada κι άλλα ιδρύματα.

Η Paneuropean Goldfields κατά 82% ανήκει στους εξής μεγάλους χρηματο-οικονομικούς ομίλους: Merrill Lynch, Goldman Sachs, Morley Fund Management κι άλλους μικρομετόχους».

Αυτά λέει η απόφαση του κ.Πάχτα, σημερινού δήμαρχου σε ένα χωριό της Χαλκιδικής.

Κάποια όμως από τα ονόματα που αναφέρονται στην απόφαση αυτή μας θυμίζουν πολύ πρωταγωνιστές της σημερινής ελληνικής τραγωδίας
Η Deutsche Bank και η Royal Bank of Canada είναι από τις τράπεζες που έχουν τεράστιο αριθμό ελληνικών ομολόγων στην κατοχή τους.

Η Goldman Sachs είναι η εταιρία που μαγείρεψε τα πλαστά στοιχεία για την ελληνική οικονομία επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ενώ η Merrill Lynch είναι από αυτούς που μας έχουν δώσει μεγάλα δάνεια.

Την εποχή αυτή, όλη η κοινοπραξία που ασχολείται με την εκμετάλλευση ελληνικού χρυσού είναι σε σκληρές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για νέες άδειες εξόρυξης κι ερευνών στη Χαλκιδική.

Όταν λοιπόν σ’ αυτούς που χρωστάς και σε έχουν στο χέρι πρέπει να πουλήσεις κιόλας αντιλαμβάνεστε πόσο αδύναμα διαπραγματευτικά όπλα έχεις.

Αυτό που συμβαίνει με την εκμετάλλευση ελληνικού χρυσού για ένα κομμάτι ψωμί από τους ξένους που χρωστάμε συμβαίνει ήδη σε πολλούς άλλους τομείς όπως είναι ο τουρισμός, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και οι πηγές ενέργειας της χώρας.

Με τα δάνεια που μας έδιναν αφειδώς όλα αυτά τα χρόνια στόχος ήταν κάποια στιγμή να αγοράσουν όλη την Ελλάδα κοψοχρονιά. Κι αυτό ήδη το κατάφεραν.
 
Το χειρότερο για την Ελλάδα και για όσους ζούμε σε αυτήν την πανέμορφη χώρα είναι ότι σε αυτήν την εποχή της έκπτωσης αξιών, του διεθνούς χλευασμού της Ελλάδας, της εθνικής μας απαξίωσης, σε αυτήν την εποχή της σκουριάς και της οδύνης δεν έχουμε κάπου να ακουμπήσουμε.

Δεν έχουμε πρόσωπα – φάρους, ανθρώπους που θα μας δώσουν με την παρουσία τους το μήνυμα ότι αυτή η χώρα έχει μέλλον και δεν είναι μόνο για Άκηδες, Σάκηδες και Βερελήδες.

Το λέω αυτό γιατί μέσα στον Μάη είχαμε να θυμηθούμε δυο μεγάλους Έλληνες «που μέρες Μαγιού μας μίσεψαν». Τον Αλέκο Παναγούλη και τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Και οι περισσότεροι από εμάς πνιγμένοι στην χλαπαταγή και στην σκόνη του Ντομινίκ και του Τρισέ, ούτε που θυμηθήκαμε την ύπαρξή τους.

Ο Αλέκος, φίλος μου αδελφικός, χάθηκε 1η του Μάη του 1976, σ΄ ένα περίεργο δυστύχημα με το αυτοκίνητό του, που έχει όλες τις οσμές μια καλοστημένης δολοφονίας, γιατί ήξερε πολλά για τις σχέσεις Ελλήνων πολιτικών με τη Χούντα.

Ο βουλευτής ης Αριστεράς Γρηγόρης Λαμπράκης δολοφονήθηκε 21 Μάη του 1963, γιατί ήταν η επιτομή του πολιτικού αγωνιστή με υψηλό ήθος και την καθαρότητα κρυστάλλου.

Πως λέμε Άκης και Βερελής; Ακριβώς το αντίθετο. Αν ρωτήσετε σήμερα τους Έλληνες μέχρι 40 ετών ποιος ήταν ο Γρηγόρης Λαμπράκης ίσως οι περισσότεροι θα ψάξουν να τον βρουν ανάμεσα σε τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές ή παίκτες reality. Το ίδιο ίσως κάνουν και πολλοί νέοι για το όνομα Αλέκος Παναγούλης. Και δεν είναι τυχαίο όλο αυτό. Δεν υπάρχει ούτε αράδα στην ιστορία των σχολείων για τους δύο αυτούς Έλληνες. Γιατί έτσι έπρεπε να εκπαιδευτεί αυτός ο λαός και να είναι έτοιμος σαν ζυμάρι να δεχθεί τις όποιες εντολές παλιότερα της Αμερικής, τώρα της Μέρκελ και του Τρισέ. Ίσως όλα αυτά δίνουν και απάντηση στο ερώτημα, γιατί δεν έχει κατέβει η νεολαία στους δρόμους για την ανεργία που την μαστίζει, όπως κάνουν οι Ισπανοί σήμερα.

Ήταν ένας παππάς αντάρτης στην Κρήτη που στο ένα χέρι κράταγε τον σταυρό και στο άλλο το τουφέκι και πριν πολλά χρόνια μπήκε στην Αγιά Σοφιά και λειτούργησε. Είναι ο μοναδικός Έλληνας παππάς που ζωντάνεψε αυτό το μοναδικό χριστιανικό ναό στα 558 χρόνια που βρίσκεται στα χέρια των Τούρκων.

Μέχρι να τον βγάλουν σηκωτό από το ιερό της μεγάλης εκκλησίας οι Τούρκοι χωροφύλακες πρόλαβε να στείλει το μήνυμα σε όλον τον κόσμο ότι η Αγιά Σοφιά δεν είναι τζαμί όπως λένε οι Τούρκοι, αλλά το παγκόσμιο κέντρο του Χριστιανικού Βυζαντίου. Σημάδια και κειμήλια από αυτόν τον μεγάλο αντάρτη παππά, τον Λευτέρη Νουφράκη ανακάλυψα στο ορεινό χωριό Αλώνες του Ρεθύμνου και κάποιους δικούς του ανθρώπους που κρατάνε και σήμερα ζωντανή τη μνήμη του.

Είχε φτάσει στην Κωνσταντινούπολη ως ιερέας της δεύτερης ελληνικής μεραρχίας στην εξόρμηση του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία και μία μέρα κρυφά πήρε μια ομάδα αξιωματικών του ελληνικού στρατού φόρεσε το πετραχήλι και μπήκε στο ιερό της Αγιά Σοφιάς, όπου έκανε λειτουργία στέλνοντας τον Ακάθιστο Ύμνο, μέχρι να πάρουν χαμπάρι οι Τούρκοι τι έκανε ο Έλληνας μέσα στην Αγιά Σοφιά, αυτός είχε ολοκληρώσει το τελετουργικό και μεταφέρθηκε στη συνέχεια σηκωτός από τους Τούρκους στρατο-χωροφύλακες εκτός του βυζαντινού ναού.

Λίγο καιρό αργότερα όταν επέστρεψε στην Ελλάδα πήρε όλα τα αριστεία ανδρείας και τιμήθηκε από την ελληνική πολιτεία και σήμερα υπάρχει ένα μικρό μουσείο στο χωριό του από το κατόρθωμά του στην Κωνσταντινούπολη.

Υπάρχει και ποίημα που έγραψε ο ίδιος για τον εαυτό του και λέει το εξής: Μέσα από φλόγας ιεράς και ως άσμα κύκνειο παπα-Λευτέρη, που έτρεχε αδάμαστος, παντού ξεφτέρι, στους πολέμους και στις μάχες με τον Τίμιο Σταυρό για να σώζει τους δικούς μας και να ανατρέπει τον εχθρό.
Τέτοιους παπάδες σύμβολα χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα που περνάει μια από τις πιο σκοτεινές εποχές της.

Μάθανε ότι «μπιπ»… πλακώσαν και οι Βούλγαροι.

Κόμμα των… «Βουλγαρομακεδόνων» προετοιμάζουν κάποιοι ανόητοι σε Έδεσσα και Νάουσα για να προστατεύουν λέει τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των 500.000 Βουλγαρομακεδόνων της Ελλάδας.

Το θέμα μπορεί να εμφανίζεται ελαφρώς κωμικό, αλλά σε τέτοιες εποχές που βγαίνουν τα πολιτικά ζόμπι στην επιφάνεια, δεν ξέρεις τι ζητήματα μπορεί να δημιουργήσει αυτή η ιστορία με τους… Βουλγαρομακεδόνες.

Το υπουργείο Εξωτερικών και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούν τις κινήσεις κάποιων προφανώς προβοκατόρων που δρουν σε συνδυασμό και με την κίνηση για τη δημιουργία μακεδονικής μειονότητας στις περιοχές Φλώρινας, Καστοριάς και κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια.

Η κίνηση αυτή συντηρείται από στελέχη της πολιτικής οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο» που προάγει τα συμφέροντα των Σκοπίων στην Ελλάδα.

Ως επαγγελματίας «εθνικός Τρομοκράτης» παρακολουθώ από κοντά στο θέμα αυτό και θα σας ενημερώνω συνεχώς – εκτός κι αν χρειαστεί να πετάξω καμία μολότοφ που θα αποκαλύψει ονόματα και διευθύνσεις.

Ξέρετε τι λέει, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί η υπουργός Ενέργειας, Τίνα Μπιρμπίλη; «Εγώ δεν θα τραβιέμαι σε όλη μου τη ζωή στα δικαστήρια για τη ΔΕΗ».

Και τι εννοεί η παμμέγιστη Τίνα – που έγινε υπουργός γιατί σήκωνε βαράκια στο ίδιο γυμναστήριο με τον Γιωργάκη; Ότι ως αρμόδια υπουργός θα πρέπει αυτή να βάλει την τελική υπογραφή για να πουληθεί, το όποιο κομμάτι – φιλέτο σε ξένους για να εξοφλήσουμε ένα μικρό μέρος του χρέους μας σε ΔΝΤ και Κομισιόν. Και βέβαια, φοβάται ότι τα επόμενα χρόνια θα την τραβάνε στα δικαστήρια διάφοροι τύποι της αντιπολίτευσης, συνδικαλιστές, βουλευτές Κοζάνης και Φλώρινας, ακόμα και κάτοικοι των χωριών του νομού Κοζάνης. Δεν ξέρω αν έχει δίκιο ή άδικο ο γίγαντας αυτός της πολιτικής, Τίνα Μπιρμπίλη. Εκείνο που ξέρω είναι ότι δουλειά έτσι δεν γίνεται. Όχι 50 δισ. ευρώ δεν μπορούμε να μαζέψουμε από το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, αλλά ούτε ευρώ κάλπικο.

Πως θα έρθει δηλαδή ο ξένος να αγοράσει και να επενδύσει στην Ελλάδα όταν ο υπουργός φοβάται να βάλει την υπογραφή του και τα δικαστήρια για να αποφασίσουν επί της ένστασης του κάθε πολίτη θα πρέπει να συνεδριάζουν επί 10 χρόνια για να φτάσει η υπόθεση στον Άρειο Πάγο ή στο ΣτΕ.

Εκτός κι αν γίνεται αυτό που συμβαίνει ήδη στη Σητεία με την περίφημη Μονή Τοπλού. Όπου η Μονή που έχει μετατραπεί σε μια οργανωμένη επιχείρηση τύπου Βατοπέδι, πουλάει σε αγγλική τουριστική εταιρεία την καλύτερη έκταση στη Σητεία με τις πιο αδιαφανείς διαδικασίες.

Για αυτήν την πολύ σκοτεινή και θολή ιστορία υπάρχει ρεπορτάζ, που θα το παρουσιάσω τις επόμενες ημέρες.

Να πω μόνο τούτο: Ότι αυτή η υπόθεση με τις αγοραπωλησίες της Μονής Τοπλού έχει σημαδευτεί από έναν περίεργο θάνατο, σε ένα πολύ περίεργο δυστύχημα που συνέβη στο μακαριστό Μητροπολίτη Ιεράπετρας και Σητείας Φιλόθεο. Ήταν αυτός που αντιδρούσε πάντα σε αυτή την πολύ σκοτεινή εκποίηση κρητικής γης στους Άγγλους από τη Μονή Τοπλού. Και έχασε τη ζωή του ο Μητροπολίτης σ’ ένα τροχαίο με πολλά ερωτηματικά. Αλλά για όλα αυτά αύριο, μεθαύριο θα σας έχω συγκλονιστικές εξελίξεις.

Με πήρε τηλέφωνο χθες φίλος μου από την Κύπρο, δημοσιογράφος στο μεγαλύτερο κυπριακό κανάλι και με έκανε να ντραπώ:

«Ρε συ τι κότες είσαστε; Ούτε να ορίσετε το χωράφι σας δεν σας αφήνουν οι Τούρκοι; Εμείς η μικρή Κύπρος ορίσαμε τη δική μας ΑΟΖ, την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου και αρχίσαμε τις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαια, και δεν υποκύψαμε στις απειλές της Τουρκίας. Εσείς τι φοβηθήκατε;»

Τον έστειλα στον Δρούτσα στο υπουργό Εξωτερικών και στον Παπανδρέου να πάρει την απάντηση στο ερώτημά του, ξέροντας ότι δεν θα την πάρει ποτέ γιατί είναι πολύ πικρή για όλους μας.

Η μυστική συμφωνία έχει γίνει μεταξύ Παπανδρέου – Ερντογάν.

«Θα σε στηρίξω στις προσεχείς εκλογές να ξαναβγείς προσφέροντάς σου την ανοχή μας σε γκρίζες ζώνες: υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ (Γιώργος προς τον Ταγίπ), θα σε αφήσω ήσυχο με το Αιγαίο και δεν θα σε αναγκάσω σε πολεμικά έξοδα με αναχαιτίσεις αεροπλάνων κ.λ.π. (Ταγίπ προς Γιωργάκη).
Και κάπως έτσι πάει η αποκλειστική οικονομική μας ζώνη στο Αιγαίο, που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε καν έρευνα για ορυκτό πλούτο στον ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο.

Οι Κύπριοι όμως, που δεν έχουν τις στρατιωτικές δυνάμεις για να επιβάλλουν με το έτσι θέλω τις απόψεις τους στην Τουρκία, έχουν κάτι άλλο που ίσως δεν έχουμε εμείς. (Ή αυτοί που μας κυβερνούν). Μυαλό και ψυχή.

Τι έκαναν λοιπόν, μόλις οι Τούρκοι άρχισαν να αντιδρούν και να τους απειλούν; Για να μην ξαναλλάξουν οι Κύπριοι τη δική τους ΑΟΖ, η Κυβέρνηση της Λευκωσίας ζήτησε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσε παράλληλα μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία να κάνει τις έρευνες στην Κύπρο και αμέσως οι Τούρκοι μπήκαν στο καβούκι τους….

Πάει και ο μεγάλος αρχηγός μας, των απανταχού Τρομοκρατών, ο Οσάμα.
Τον έφαγε ο Ομπάμα. Μερικές φορές η ιστορία παίζει και με τις λέξεις. Τι Οσάμα, τι Ομπάμα! Μερικοί ίσως μπορούν να πουν ότι και οι δύο Τρομοκράτες είναι.

Και μια και μιλάμε για το γίγαντα, τον Οσάμα, που μπορεί τώρα και να τον τρώνε τα ψάρια, τι γίνεται με τους δικούς μας Τρομοκράτες (ΔΝΤ και Κομισιόν), που θα μας βγάλουν λέει, κόκκινη κάρτα και δε θα μας δώσουν τη δόση του Μαΐου αν δεν φάμε όλο το φαΐ μας.

‘’Τρομοκρατείστε τους Τρομοκράτες’’ λένε τα πράσινα συνδικάτα, Φωτόπουλου και ΣΙΑ και σε μυστική σύσκεψη των ηγετών τους, της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, της ΟΤΟΕ, της ΑΔΕΔΥ, των συγκοινωνιών και των νοσοκομείων αποφάσισαν να κατεβάσουν τα κλειδιά της χώρας πριν καν αρχίσουν οι εκποιήσεις της ακίνητης περιουσίας και τα νέα μέτρα έτσι για να δείξουν τη δύναμή τους τόσο σε κυβέρνηση όσο και σε Τρόικα.

Κι ένα τελευταίο της τελευταίας στιγμής. Αν κλείσει τελικά το Alter οι εργαζόμενοί που θα μείνουν στο δρόμο δεν πρέπει να κυνηγήσουν τον Γιαννίκο (αυτός ήδη είναι είδος προς εξαφάνιση), αλλά τον Βγενόπουλο που είναι η βασική αιτία του πιθανού κλεισίματος του σταθμού. Τώρα πως από σωτήρας του Alter που ήθελε να γίνει ο Βγενόπουλος, προκύπτει να είναι ο μοιραίος του άνθρωπος, η απάντηση κρύβεται στην Τράπεζα Πειραιώς και στη μετοχική της σύνθεση.

Και για όσους κατάλαβαν, κατάλαβαν…
 
Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν golden boys και σήμερα στην Ελλάδα; Ή κάποια boys που έτσι βλέπουν τους εαυτούς τους και πουλάνε τρέλα.

Όπως μαθαίνω σαν καλός Τρομοκράτης που είμαι και χώνομαι στα παρασκήνια πολλοί στην αγορά των ΜΜΕ θεωρούν κύριο υπεύθυνο για την κατάρρευση του Alter, εκτός από τον Γιαννίκο και τις διαφημιστικές με τις «επιστροφές» τους και τον πρώην Mr Vodafone κ. Γ. Κορωνιά.

Τι φταίει τώρα ο Κορωνιάς για την κατάρρευση του Alter παρόλο που δεν μετείχε στο πάρτι με διευθυντή ορχήστρας τον Γιαννίκο, μου το εξήγησε υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, που μετείχε στις συζητήσεις μεταξύ τραπεζών – Κορωνιά – εκπροσώπων του Alter για τη σωτηρία του σταθμού.

Όταν η φούσκα Alter έσκασε μέσα του Δεκέμβρη αναζητήθηκε άμεση λύση με καταβολή μετρητών από ενδιαφερόμενο επενδυτή τον οποίο θα ακολουθούσαν ισόποσα οι τράπεζες που είχαν δανειοδοτήσει το Alter.

Εκεί εμφανίζεται ο κ. Κορωνιάς, ο οποίος θα κατέθετε 10 εκ. ευρώ με ανάληψη και της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου του σταθμού.

Αρχίζουν ατέρμονες συζητήσεις μεταξύ τραπεζών – Κορωνιά – Alter και τη στιγμή που όλα δείχνουν περί τα μέσα Μάρτη ότι το σχήμα θα προχωρήσει ο κ. Κορωνιάς εμφανίζει την απίστευτη απαίτηση προσωπικής του αμοιβής 2 εκ. ευρώ το χρόνο.

Εκεί αντιδρούν αμέσως οι τράπεζες με το σωστό ισχυρισμό ότι σε πέντε χρόνια ο κ. Κορωνιάς θα είχε πάρει πίσω το κεφάλαιο που θα είχε βάλει.

Η συμφωνία χαλάει, ο Κορωνιάς αποχωρεί και αρχές Απρίλη αρχίζει νέος κύκλος επαφών με τις τράπεζες και με μία εταιρεία ξένων επενδυτών την Argo.

Σε αυτό όμως το τρίμηνο που είχε χαθεί με τις συζητήσεις με Κορωνιά τα τοκοχρεολύσια του σταθμού από τα υπέρογκα δάνεια και η μη πληρωμή των μισθών των εργαζομένων μεγάλωσαν την τρύπα αι αύξησαν τις υποχρεώσεις του σταθμού γύρω στα 20 εκ. ευρώ.

Και εκεί πλέον σήκωσαν όλοι τα χέρια ψηλά.

Γι’ αυτό πολλοί υποστηρίζουν ένα golden boy της Ελλάδας ουσιαστικά υπέγραψε τη θανατική καταδίκη του Alter.
 
400 εκατ. ευρώ φθηνότερα πούλησε η ελληνική κυβέρνηση το 2003 τα μεταλλεία χρυσού Κασσάνδρας Χαλκιδικής σε ιδιώτες.

400 εκατ. ευρώ λιγότερα από την αξία τους και γι’ αυτό κλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει εξηγήσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008.

11 εκατ. ευρώ πουλήσαμε τα χρυσορυχεία όταν η αρμόδια Επιτροπή της Ε.Ε. εκτιμάει σε τουλάχιστον 411 εκατ. ευρώ την αξία τους.

Ποια εταιρεία έγινε κάτοχος όλου αυτού του θησαυρού για ένα κομμάτι ψωμί; Η «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» που σήμερα η αξία των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αγγίζει τα 9,5 δισ. ευρώ.

Ποιοι έχουν την ««Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»;

Η Paneuropean Goldfields με 30% και πρόκειται για ένα σχήμα που μετέχουν οι τράπεζες Rothschild, Deutsche Bank, Dundee bank, Royal bank of Canada και άλλες.

Μία δεύτερη ενότητα με 21% είναι η εταιρεία Global Mineral Resources, στην οποία μετέχουν οι κατασκευαστικές εταιρείες ΑΚΤΩΡ, ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ και ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.

Ο μεταλλειολόγος Δημήτριος Κούτρας συμμετέχει με δικά του ιδιωτικά κεφάλαια.

Το μεγαλύτερο ποσοστό Paneuropean Goldfields ανήκει στους μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους Merril Lynch Goldman Sachs.

Είναι οι δύο όμιλοι που έχουν παίξει άμεσο ρόλο στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο και στο μέλλον για τα οικονομικά της χώρας.

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Οι πασάδες της Άγκυρας έχουν αποφασίσει να τραβήξουν το σχοινί με την αδύναμη σήμερα Ελλάδα, μέχρι εκεί που θα πρέπει να μιλήσουν τα όπλα.
Στο Πεντάγωνο σχεδόν καθημερινά γίνονται συσκέψεις επιτελών για το αναμενόμενο θερμό επεισόδιο που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν αμέσως μετά το Πάσχα οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

Κι αυτήν τη φορά όχι στον αέρα, αλλά στη θάλασσα.

Όλα αυτά θα παιχτούν γύρω από το Καστελόριζο, το ελληνικό νησί που η Τουρκία το τοποθετεί στη Μεσόγειο (δήλωση Νταβούτογλου) και όχι στο ελληνικό Αιγαίο.

Ήδη τουρκικό πολεμικό πλοίο και όχι ακταιωρός του λιμενικού, όπως γινόταν μέχρι σήμερα περιπολεί όλο το 24ωρο στην περιοχή του Καστελόριζου, ενώ για το τέλος του Απρίλη έχει αποφασιστεί από τους Τούρκους η εμφάνιση νορβηγικού πλοίου ερευνών στον υποθαλάσσιο χώρο για υδρογονάνθρακες, το οποίο θα αρχίσει τις έρευνες στα όρια της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ για λογαριασμό της Τουρκίας.

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο περιπολεί ήδη στο στίγμα γεωγραφικό μήκος 32 μοίρες, 16 πρώτα, 38 δεύτερα, που βρίσκεται ανοικτά των κυπριακών ακτών και ουσιαστικά καταργεί την εφαπτόμενη αποκλειστική ζώνη Ελλάδας – Κύπρου, πιστοποιώντας έτσι ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στην Ελλάδα.
 
Μήνυμα προς τη σεβαστή μας αστυνομία και τους διάφορους Σέρλοκ Χολμς του τμήματος εκβιαστών: Αν είσαστε μάγκες αφήστε την έρημη την  Άντζελα, που ξαφνικά της φορτώσατε συνεργασία με τον υπόκοσμο και βγάλτε τα ονόματα των μεγάλων επιχειρηματιών της νύχτας και τραγουδιστών, που έχουν πάρε δώσε με τους διάφορους προστάτες και νταβατζήδες.
Έχετε τα «γκατς», που λένε; Βγάλτε λοιπόν το όνομα του μεγαλοεπιχειρηματία της παραλιακής, που έχει κατευθείαν επαφή με τον μεγάλο αρχηγό Ναστούλη μέσα στις φυλακές.

Έχετε τα «γκατς» να βγάλετε τις μυστικές συμφωνίες ολιγομελούς ομάδας επιχειρηματιών της νύχτας με τα μεγάλα αφεντικά του υποκόσμου κυρίως Ρώσους και Αλβανούς για επιθέσεις εναντίον άλλων μικρότερης εμβέλειας επιχειρηματιών που θέλουν να τους κλείσουν τα μαγαζιά;

Έχετε τα κουράγια εκεί στο τμήμα εκβιαστών να πείτε ποιοι πασίγνωστοι καλλιτέχνες έχουν κολλητηλικια με αρχινονούς για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχος στις όποιες δουλειές – περάν του τραγουδιού- κάνουν ;

Εδώ σας θέλω μάγκες του Τμήματος Εκβιαστών.

Η Άντζελα είναι εύκολος στόχος και κατάλληλη για τα επικοινωνιακά σας παραμύθια.

Αλλού είναι τα χοντρά ψάρια και τα ξέρετε.

Βγάλτε αυτά τα μεγάλα ψάρια για να σας βγάλουμε κι εμείς το καπέλο.
 
Τρελάθηκαν οι ελεγκτές του Δημοσίου όταν το πρώην υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής τους έστειλε το λογαριασμό των τηλεφώνων του υπουργείου το δίμηνο Ιούνιος – Ιούλιος 2010, που έπρεπε να πληρώσει το Δημόσιο, δηλαδή εμείς.

Το αστρονομικό ποσό των 327.395,50 ευρώ, δηλαδή σε δραχμές (για να καταλαβαίνουμε περισσότερο το τεράστιο αυτό ποσό), 111.312.940 δρχ., πρέπει να πληρώσει το δημόσιο για τα τηλεφωνήματα από τους υπαλλήλους του Υπουργείου σε δύο μήνες.

Μετά ψάχνουμε να βρούμε γιατί βουλιάξαμε.

Αλλά και ο αγαπημένος μας κ. Θεόδωρος ο πολυπράγμων κ. Πάγκαλος του «τα φάγαμε όλοι μαζί» φαίνεται ότι όλη την ημέρα είναι κρεμασμένος πάνω από το υπηρεσιακό κινητό του.

Φεβρουάριος 2011 ο λογαριασμός κινητού του κ. Πάγκαλου που πρέπει να τον πληρώσουμε όλοι εμείς που τα φάγαμε μαζί του, είναι 21.989,28 ευρώ (δηλαδή σε δραχμές 1.016.260 δρχ).

Και μέσα σε όλα αυτά το Αμερικανικό Ινστιτούτο TCS (Tech Central Station), σε πρόσφατη έκθεσή του προς το υπουργείο Εξωτερικών, λέει τα εξής τρομακτικά για την Ελλάδα:

Η Αλ Κάιντα και ομάδες φανατικών ισλαμιστών έχουν εισχωρήσει στην Ελλάδα μέσω των λαθρομεταναστών. Για το θέμα έχει ενημερωθεί η Χίλαρι Κλίντον, η οποία κάλεσε εσπευσμένα τον Αμερικανό πρέσβη της Αθήνας στην Ουάσιγκτον.

Κατά το ινστιτούτο TCS ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα προέρχεται από την φανατική θρησκευτική σέχτα της Σαουδικής Αραβίας, Wahhabism που δρα υπόγεια ήδη στην Ελλάδα, κυρίως μέσω των μουσουλμανικών τζαμιών της Αθήνας. 
Την Τρίτη είχα βάλει τρεις ερωτήσεις σε κάποιους αρμόδιους (ξέρουν αυτοί) για δύο σπίτια στο Κολωνάκι και το Παλαιό Ψυχικό, που είχαν πάρει… φωτιά στη νύχτα της μεγάλης οργής τον Δεκέμβρη του 2008 στην Αθήνα και για τον αξιότιμο κ. Misha Glenny, μονίμως επίσημα κυβερνητικό καλεσμένο στην Αθήνα.

Είχα ζητήσει απάντηση εντός 48ώρου (καθότι ένας συνεπής Τρομοκράτης, που σέβεται τον εαυτό του) βάζει πάντοτε όρους και προθεσμίες. Οι 48 ώρες πέρασαν, απάντηση δεν υπήρξε από κανένα αρμόδιο (και ούτε βέβαια περίμενα), οπότε ήρθε η ώρα να πετάξω και εγώ τις μολότοφ μου όπου δει (όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας).

Βόμβα Νο1 : Τη νύχτα που καιγόταν η Αθήνα τον Δεκέμβρη του 2008 και ο προκομμένος τότε υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος κρατούσε την αστυνομία σε «αμυντική στάση», σε σπίτι του Παλαιού Ψυχικού ιδιοκτησίας της πρεσβείας των ΗΠΑ, ποιοι είχαν κρίσιμη ενημερωτική συνάντηση; Ο κ. Άλεξ Ρόντος, με ορισμένα πρωτοκλασάτα τότε στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ποιος είναι ο κ. Άλεξ Ρόντος; Σας το έχω πει ήδη: Πρωτοπαλίκαρο του γνωστού ανθέλληνα κ. Σόρος και του ομίλου Rochild.

Βόμβα Νο 2 : Σε άλλο σπίτι εκείνο το βράδυ της… φωτιάς του 2008, στο Κολωνάκι, κάποιος κ. Γκρέγκορι Πάππας διαπιστευμένος ως σωματοφύλακας του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα (πρακτοριλίκια, ρουφανιλίκια και τέτοια) μιλούσε αδιάκοπα με 8 ασύρματα τηλέφωνα. Από ποιους έπαιρνε πληροφορίες, ποιους ενημέρωνε και ποιους καθοδηγούσε εκείνο το βράδυ ρίξτε μια ματιά στο ισοσκελές τρίγωνο που σχηματίζουν στην Αμερικανική Πρεσβεία των Αθηνών, στο Αρχηγείο της Αστυνομίας στην Κατεχάκη και στους σκληρούς πυρήνες στα Εξάρχεια.

Βόμβα Νο 3 : Ρώταγα προχθές για κάποιον Άγγλο Misha Glenny που συχνά πυκνά καλείται στην Ελλάδα, όπως π.χ. το 2006 σε συνέδριο στη Σάμο (όπου ήταν ομιλητής μαζί με τον Ρόντο), το 2009 στη Σκιάθο, το 2010 στον Πόρο και την ίδια χρονιά στο γνωστό συνέδριο της Σύμης. Ο τύπος αυτός που άλλοτε εμφανίζεται σαν δημοσιογράφος, άλλοτε σαν συγγραφέας και άλλοτε σαν ιστορικός έχει γράψει ένα βιβλίο : «Τα βαλκάνια 1804-1999», στο οποίο κατηγορεί τους Έλληνες ότι έσφαξαν τους Τούρκους το 1821.Αυτόν λοιπόν τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον συναντάμε συνεχώς μαζί με τον «παρά τω πρωθυπουργώ» κ. Ρόντο σε διάφορα συνέδρια ανά την Ελλάδα που εννοείται ότι ασχολούνται με τα προβλήματα του Ελληνισμού.

Όλα αυτά τα καλά παιδιά να μας ζήσουν και να τα χαιρόμαστε.

Θα βάλω σήμερα μερικές «καυτές» ερωτήσεις (που τις απαντήσεις τις ξέρω όμως) κι αν μέχρι την Πέμπτη το πρωί δεν έχουμε απάντηση από τους αρμόδιους τότε θα γράψω εγώ τις απαντήσεις.

Ερώτημα πρώτον: Όταν καιγόταν η Αθήνα στα περίφημα Δεκεμβριανά του 2008, ποιοι συνεδρίαζαν συνεχώς σε σπίτι του Παλιού Ψυχικού, ιδιοκτησίας της Αμερικανικής Πρεσβείας; Και για να βοηθήσω λίγο τη μνήμη ορισμένων, μέσα στην παρέα του Ψυχικού ήταn και πολλοί γνωστοί Υπουργοί.

Ερώτημα δεύτερο: Εκείνες τις ημέρες που η Αθήνα βρισκόταν μέσα στο χάος κάποιος Γκρέγορι Πάππας διαπιστευμένος σαν σωματοφύλακας του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα ήταν κλεισμένος σε διαμέρισμα του Κολωνακίου με οκτώ γραμμές ασυρμάτων τηλεφώνων και μιλούσε συνεχώς. Τώρα όπου σωματοφύλακας μπορείτε να βάλετε και τη λέξη πράκτορας ή «σύμβουλος» κ.λ.π. Θα μας πει κάποιος τι έκανε στο σπίτι του στο Κολωνάκι ο κ. Πάπας και με ποιους μίλαγε ή καλύτερα ποιους συντόνιζε;

Ερώτημα τρίτο: Ο κ. Misha Glenny γνωστός άνθρωπος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Τα βαλκάνια 1804 – 1999». Στο βιβλίο αυτό κατηγορεί τους Έλληνες για σφαγές κατά των Τούρκων στην Επανάσταση του 1821 και κατηγορεί επίσης του Έλληνες για ανάλογη συμπεριφορά κατά του «Μακεδονικού Λαού».

Τι ήθελε και ποιος κάλεσε τον Ανθέλληνα αυτό κ. Glenny στο συμπόσιο της Σύμης, όπου πήγε ένας πρωθυπουργός σαν κεντρικός καλεσμένος και σε πολιτικό συνέδριο της Αθήνας στο Intercontinental τον Μάη του 2010;
Και τι απασχόλησε την παρέα Glenny, Ivan Vejovda (σύμβουλος τότε του Σέρβου πρωθυπουργού Τζίντζις) και Francis Abuzaid (δήθεν Αμερικανός διπλωμάτης);

Αναμένω τις απαντήσεις, αλλιώς θα σκάσουν βόμβες μολότοφ την Πέμπτη.
 
Οι μολότοφ σήμερα έχουν γίνει για ένα πολύ ενδιαφέρον παζλ ανθρώπων και γεγονότων, όπου αποκαλύπτει πολλά. Διαβάστε με προσοχή το λαβύρινθο που ακλουθεί.

Ο Πρωθυπουργός αναθέτει στην εταιρεία Lazzard την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους. Η Lazzard ανήκει στον όμιλο Rochilds.

Η επενδυτική τράπεζα Lazzard Βrothers στο Παρίσι ανήκει επίσης στον όμιλο Rochilds.

Πελάτης της Lazzard είναι και ο αμερικανικός εξοπλιστικός κολοσσός Lockheed Martin, που εδώ και 20 χρόνια πουλάει πολεμικά αεροπλάνα F 16 και μας έχει δέσει «χειροπόδαρα».

Η Lazzard ανέλαβε σύμβουλος της ταλαίπωρης Ολυμπιακής για την πώληση στη MIG, συμφερόντων Βγενόπουλου, του πτητικού της έργου και της τεχνικής της βάσης.

Βασικό στέλεχος και επενδυτής στον όμιλο Rochild ο γνωστός φιλοσκοπιανός «μεγαλοκαρχαρίας» της παγκόσμιας οικονομίας, Τζορτζ Σόρος.

Ο Σόρος είναι ιδιοκτήτης του Discovery Found που έχει κτίσει θέσεις εκατομμυρίων μετοχών στην Εθνική Τράπεζα. Για την ώρα σταματάω εδώ.
Γιαν τον επόμενο «Τρομοκράτη» θα περιμένω θα περιμένω μια απάντηση στο ερώτημα: Μαζί με την εταιρεία Lazzard ποιος ανέλαβε νομικός σύμβουλος στο Μαξίμου και τι αποκαλύπτει το όνομα ‘’DLA PIPER USA & INERNATIONAL’’. 
Ξεκινάω σήμερα μια ιστορία που θα πονέσει πολλούς στο λεγόμενο «σκληρό πυρήνα» του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και θα ανησυχήσει κάποιους που έχουν μάθει να δουλεύουν στα σκοτεινά πολιτικά παρασκήνια.

Αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Τζορτζ Σόρος (ο γνωστός φιλοσκοπιανός, ανθέλληνας και μεγαλοκαρχαρίας της Αμερικής από τις απίστευτες ακροβασίες του στη Wall Street) είναι κεντρικό στέλεχος στον πανίσχυρο όμιλο Rochild των ΗΠΑ και παρουσιάζει για πρώτη φορά στο προσκήνιο τον Ελληνοαμερικανό Άλεξ Ρόντος.

Ο κ. Ρόντος γεννημένος το 1954 στην Τανζανία με πολιτικές – οικονομικές σπουδές σε Μ. Βρετανία και Αμερική εμφανίζεται στην αρχή ως δημοσιογράφος της αγγλικής εφημερίδας «West Africa».

Ο Σόρος τον συστήνει στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το 1981, όταν το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στην εξουσία (κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου) ο κ. Ρόντος βρίσκεται ήδη στο πλευρό του Σόρος, ο οποίος μέσω του ομίλου Rochild τον συστήνει στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Σύντομα Ρόντος και Ανδρέας γίνονται αυτό που λέμε κολλητοί κι εδώ αρχίζει η σκοτεινή ιστορία διείσδυσης των Αμερικανών στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Ρόντος κινούμενος στο πανίσχυρο τότε τρίγωνο Rochild- Σόρος – Ανδρέας Παπανδρέου αναλαμβάνει ειδικές αποστολές για ΗΠΑ και Ελλάδα στα Βαλκάνια.

Γι’ αυτές τις αποστολές θα μιλήσουμε τη Δεύτέρα, για την ώρα όμως, θα πούμε ότι ο Ρόντος διεισδύει και στην οικονομικά πανίσχυρα ελληνορθόδοξη εκκλησία στις ΗΠΑ. Με τις ευλογίες του τότε αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ιακώβου και με την εποπτεία του Σόρος δημιουργείται η περίφημη International Orthodox Christian Charities, που είναι η πρώτη μη κυβερνητική οργάνωση της ορθόδοξης εκκλησίας.

Αυτή η οργάνωση, που καθοδηγείται από τον Ρόντο και τον Σορος τα επόμενα χρόνια δραστηριοποιείται στην Αφρική, στην Μέση Ανατολή, στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με κονδύλια όμως του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ποια ήταν η δράση αυτής της Οργάνωσης σε χώρες που υπήρχαν σημαντικά γεγονότα, που αφορούσαν τις ΗΠΑ, τα οικονομικά λόμπυ της Αμερικής και τον Σόρος και τι σχέση είχε με αυτήν την ιστορία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τη Δευτέρα στον «Τρομοκράτη». 
Όταν υπουργοί και βουλευτές θωρακίζονται πίσω από τον γνωστό νόμο περί ασυλίας και κάνουν ότι γουστάρουν ξέροντας ότι δεν θα κάτσουν ποτέ στο σκαμνί, τότε έρχεται η ώρα του Τρομοκράτη στο newsbomb.gr.

Όταν τα κάθε είδους λαμόγια σε κρατικές υπηρεσίες ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικά Ταμεία και Οργανισμούς κλέβουν το δημόσιο χρήμα, παρανομούν και διαλύουν το κράτος αλλά μένουν στο απυρόβλητο, τότε έρχεται η ώρα του Τρομοκράτη στο newsbomb.gr.

Και όταν διάφοροι διαπλεκόμενοι μεγαλοκαρχαρίες δεν πληρώνουν φόρους και δηλώνουν φτωχοί, αλλά δεν τους ενοχλεί κανείς, έρχεται η ώρα του Τρομοκράτη στο newsbomb.gr.

Από αύριο ο Τρομοκράτης αρχίζει να… ρίχνει τις πρώτες βόμβες του, με αποκαλύψεις για πρόσωπα και καταστάσεις που θα προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου