Η έντονη δυσαρέσκεια κατά των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας και των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία, δεν εκφράζεται μόνο στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων της χώρας, αλλά τη φετινή σεζόν, και στις εξέδρες των γηπέδων.
Υβριστικά συνθήματα κατά της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, κατά της Αστυνομίας, κατά της Γερμανίας και της Μέρκελ έκαναν την εμφάνισή τους στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, του Καραϊσκάκη και της Τούμπας, δείχνοντας ότι οι Έλληνες φίλαθλοι (οπαδοί για να ακριβολογούμε) παραμερίζουν εμμέσως τις διαφορές τους έχοντας κοινό στόχο : Την έκφραση της δυσαρέσκειάς τους για όσα ζουν.
Συγκεκριμένα, την αρχή έκαναν απεργοί της Κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης στο ΟΑΚΑ, όταν κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακού απεργοί της ΕΡΤ ανήρτησαν πανό κατά του πολυνομοσχεδίου. Την περασμένη Τετάρτη, οι οργανωμένοι οπαδοί της Θύρας 7 παρουσίασαν μια χωρογραφία στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στον αγώνα με τη Ντόρτμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ, που συζητήθηκε και εκτός συνόρων και παράλληλα ενόχλησε τη Γερμανία στην οποία απευθύνονταν, αφού έδειχνε το δόρυ του ιππότη να καρφώνει τη χώρα της Άγκελα Μέρκελ.Υβριστικά συνθήματα κατά της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, κατά της Αστυνομίας, κατά της Γερμανίας και της Μέρκελ έκαναν την εμφάνισή τους στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, του Καραϊσκάκη και της Τούμπας, δείχνοντας ότι οι Έλληνες φίλαθλοι (οπαδοί για να ακριβολογούμε) παραμερίζουν εμμέσως τις διαφορές τους έχοντας κοινό στόχο : Την έκφραση της δυσαρέσκειάς τους για όσα ζουν.
Μία ημέρα μετά, την Πέμπτη, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Σάμροκ Ρόβερς για το γιουρόπα Λιγκ, οι οπαδοί του Δικεφάλλου του Βορρά ανήρτησαν πανό κατά των ΜΑΤ για την βία κατά των πολιτών, ενώ το γήπεδο έβριζε εν χορώ τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Το Σάββατο, ήταν οι σειρά των οπαδών του Παναθηναϊκού να αναρτήσουν πανό στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα με τον Εργοτέλη, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.
Ας ελπίσουμε, οι άνθρωποι που βρίσκονται στις εξέδρες να στέλνουν -με κομψό τρόπο- τα μηνύματά τους, χωρίς να υπάρχει εκτόνωση των καθημερινών προβλημάτων με βίαιο τρόπο. Η περίπτωση της Αργεντινής πριν από 10 χρόνια, στην οποία σημειώθηκαν συνεχή επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες εξαιτίας της κρίσης, ας ελπίσουμε ότι θα αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή για τους Έλληνες.
Β.Β.
1)
ΑπάντησηΔιαγραφήΉρθαμε, είδαμε , ο συνταγματάρχης Καντάφι είναι νεκρός .
Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
http://www.newsabridged.com/wp-content/uploads/2011/06/gaddafi_69_putsch_d_326961g.jpeg
From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Δεδομένου ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες δείχνουν μια εορταστική διάθεση δια τον βίαιο θάνατο του συνταγματάρχη Καντάφι , δείχνει οι ίδιοι δεν είναι κάτι λιγότερο από ότι ακριβώς είναι και οι τρομοκράτες , όπως υποστηρίζει ο διεθνής σύμβουλος και συγγραφέας Adrian Salbuchi.
Ο Salbuchi δήλωσε ότι ο θάνατος του Καντάφι ήταν αναμφίβολα ένα μήνυμα για ολόκληρο τον κόσμο, καθώς δεν είναι μόνο ένα μάθημα για τη Λιβύη.
«Βλέπουμε πώς η Χίλαρι Κλίντον, η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε με μεγάλη σαφήνεια: « Ήρθαμε, είδαμε, πέθανε, και στη συνέχεια άρχισε να γελάει.
Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τον κόσμο για το πώς αυτό το νέο μοντέλο της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων λειτουργεί πραγματικά », δήλωσε.
" Όταν αποφασίσουν πλέον να αλλάξουν ένα καθεστώς, το κάνουν με τη μέγιστη δυνατή βία, και αυτό παρακάτω είναι το μοντέλο τους . "
Πρώτα θα στοχεύουν σε μια χώρα αποκαλώντας την , ως ένα κακοποιό κράτος !
Τότε λοιπόν υποστηρίξουν τους τοπικούς τρομοκράτες , αναγορεύοντας τους σε αγωνιστές της ελευθερίας !
Μετά σπέρνουν τον θάνατο και την καταστροφή στους πολίτες , αποκαλώντας τό ως κυρώσεις του ΟΗΕ.
Στη συνέχεια, διαδίδουν ψέματα αποκαλώντας τα , ως τη γνώμη της Διεθνούς Κοινότητας , όπως εκφράστηκε από τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Κατόπιν εισβάλλουν και παίρνουν υπό τον έλεγχο τους την χώρα και το ονομάζουν απελευθέρωση , και , τελικά κλέβουν το πετρέλαιο της , και , το ονομάζουν ξένες επενδύσεις και ανοικοδόμηση , όπως εξήγησε ο Adrian Salbuchi.
Αυτή τη στιγμή οι δυτικές δυνάμεις χαιρετούν ένα δημοκρατικό μέλλον για τη Λιβύη. Όταν ο Σαντάμ Χουσεΐν συνελήφθη το 2003 κατά τις ΗΠΑ , όλα είχαν πλέον τελειώσει - αλλά η ιστορία είχε μόλις ξεκινούσε .
Και σύμφωνα με τον Salbuchi, πρόκειται να γίνει κάτι παρόμοιο , ή ακόμη χειρότερο , στη Λιβύη.
"Νομίζω ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους εισέβαλαν στη χώρα του και σκότωσαν τον Καντάφι , είναι επειδή είχε σχεδιάσει να εισαγάγει το χρυσό δηνάριο ως νόμισμα χρυσού, το οποίο θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει ένα σημαντικό νόμισμα, τουλάχιστον στη Βόρεια Αφρική και στην αγορά πετρελαίου », είπε."
Μην ξεχνάτε ότι η Λιβύη είναι η ένατη χώρα στον κόσμο σε μέγεθος αποθεμάτων πετρελαίου και το κυριότερο απόθεμα πετρελαίου σε όλη την Αφρική, οπότε πιστεύω ότι αυτό μυρίζει σίγουρα πετρέλαιο και απληστία , από την πλευρά των δυτικών εταιρειών.
Χρησιμοποιούν μόνο αυτό το σχέδιο λοιπόν για να δικαιολογήσουν ότι έχουν υποστηριχθεί οι χειρότεροι τρομοκράτες , ίσως επειδή στο Λευκό Οίκο και το Palais de l'Elysée στη Γαλλία, αλλά και στο 10 νούμερο της Downing Street, έχουμε επίσης πολύ υψηλής ποιότητας τρομοκράτες και το δίκτυο μαφίας των εν λόγω χωρών , λειτουργεί ως ένα εκ των καλύτερων του κόσμου, » τόνισε.
Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τη θρησκευτική βία, που επέτρεψαν να λάβει χώρα στη Λιβύη.
2)
ΑπάντησηΔιαγραφή«Σε κάθε χώρα, περιλαμβανομένης της Λιβύη , υπάρχει πάντα περίπου το μισό του πληθυσμού , που είναι ενάντια στην τρέχουσα κυβέρνηση . Θα έπρεπε επίσης να εισβάλλουν Ελλάδα λόγω του τρόπου που χειρίζονται τις δικές τους εσωτερικές υποθέσεις ; "όπως το έθεσε ευθέως.
Μια υποβοηθουμένη νίκη των « επαναστατών » στη Λιβύη δεν θα σηματοδοτήσει το τέλος του ενδιαφέροντος του ΝΑΤΟ δια την χώρα, τόνισε ο Salbuchi.
«Αυτή είναι μόνο η αρχή και μέρος της παγκόσμιας αλλαγής των καθεστώτων . Αυτό σημαίνει πορτοκαλί συναγερμό για τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία και το Εκουαδόρ και σίγουρα κόκκινο συναγερμό για τη Συρία και το Ιράν. Αυτό είναι το είδος της δημοκρατίας που οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία θέλουν για ολόκληρο τον κόσμο », κατέληξε.
Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ειδικότερα , ενδιαφέρονται για μια μακροπρόθεσμη παρέμβαση στη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής. Θα είχαν εδώ και δεκαετίες , έτοιμα τα σχέδια τους , για τη συμμετοχή τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης , πιστεύει Mazin Qumsiyeh, ένας καθηγητής από το Πανεπιστήμιο της Βηθλεέμ.
"Στόχος τους είναι να ελέγχουν τη Λιβύη και τις επιπτώσεις της αλλαγής στη Λιβύη , ώστε να είναι ευκολότερο να αποκαταστήσουν την αμερικανική βάση στη Λιβύη , που υπήρχε μέχρι το 1969, καθώς και τον έλεγχο της βιομηχανίας πετρελαίου στη Λιβύη και την ιδιωτικοποίηση της χώρας," δήλωσε ο καθηγητής.
Αυτό ήταν λιαν υποκριτικό από την πλευρά των ΗΠΑ, καθώς ο Καντάφι ήταν ένας σύμμαχός τους , πρόσθεσε ο Qumsiyeh.
HEIL GAP ( or mind the GAP )
Υ.Γ.
Ήλθον, είδον, ενίκησα .
Γνωστότερο διεθνώς είναι το «Veni, vidi, vici »
Ο Καίσαρ εκστράτευσε εναντίον του βασιλιά του Πόντου Φαρνάκη B' , τον οποίο και νίκησε κοντά στη « Ζέλα » τον Αύγουστο του 47 π.X.
Τη νίκη του αυτή ο Καίσαρ ανήγγειλε στον φίλο του ‘ Γάιο Μάτιο ’ με τη θρυλική πλέον φράση: «veni, vidi, vici» («ήλθα, είδα, ενίκησα»).