From HEIL GAP
Το μελάνι δεν είχε στεγνώσει ακόμα για το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης, όταν το EFSF πλήρωσε $ 1,3 δισεκατομμύρια για τη διάσωση της Proton Bank στην χώρα μας. Η Proton είχε συλλέξει 1 δισ. δολάρια σε ένα καθεστώς απάτης, υπεξαίρεσης, και ξεπλύματος χρήματος, σε υπεράκτιες εταιρείες, σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung.
Και τότε μια βόμβα εξερράγη.
Η βόμβα, κατασκευασμένα από δυναμίτη, κατέστρεψε τέσσερα αυτοκίνητα μπροστά από ένα κτίριο στο Χαλάνδρι, της Αθήνας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός : στο κτίριο ζούσε ανώτερος υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδας, που κατόπιν της σχολαστικής έρευνας στην εταιρεία PROTON BANK είχε αποκαλύψει το τεράστιο εγκληματικό σχέδιο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η βόμβα ήταν μια προειδοποίηση προς όσους επιχειρήσουν να ρίξουν φως σε αυτή την μηχανορραφία.
Η Proton Bank ιδρυμένη το 2001, ως τράπεζα επενδύσεων, επεκτάθηκε γρήγορα, εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών το 2005, και στη συνέχεια εξαγοράστηκε από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια. Το 2006, η Proton απέκτησε την Omega Bank.
Το 2008, η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε το 31% της Proton.
Στα τέλη του 2009, ένας τύπος που ονομάζεται Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αγόρασε το 31% των μετοχών από την Τράπεζα Πειραιώς. Ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της Proton, έγινε πρόεδρός της, ενώ συγχρόνως ήταν και ο Πρόεδρος της Neochimiki, κατασκευάστριας απορρυπαντικών με κεντρικά γραφεία στην Αθήνα της οποίας πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ήταν ο πρώην αμερικανικός πρεσβευτής Daniel Speckhard.
Ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης, και μερικοί συνεργάτες ίδρυσαν επίσης ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο Λιχτενστάιν, Lamda Privatbank AG, το οποίο κεφαλαιοποίησαν με 25 εκατ. ελβετικά φράγκα.
Ήταν ο πρώτος πελάτης της και ιδιοκτήτης της πλειοψηφίας μετοχών της Lamda, η οποία άρχισε να λειτουργεί το Νοέμβριο του 2010, σύμφωνα με την Info Schweizer Banken.
Ο κύριος Λαυρεντιάδης είναι ένας από τους κύριους υπόπτους της έρευνας Proton.
Στις 10 Οκτωβρίου, το ελληνικό κράτος, κατόπιν συμβουλών της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος, ανέλαβε την τράπεζα Proton Bank, ανακεφαλαιώνοντας την με 900 εκατομμύριο ευρώ (1,3 δισεκατομμύρια καταπράσινα δολάρια ΗΠΑ) από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, του EFSF. Ωστόσο, η Τράπεζα της Ελλάδας, που ερευνούσε για αρκετό καιρό την Proton Bank, συνέταξε μια έκθεση αρκετών σελίδων, που περιείχε έναν μεγάλο αριθμό λεπτομερειών, πινάκων, και καταλόγων ύποπτων συναλλαγών με τις παράκτιες επιχειρήσεις-βιτρίνα.
Αν και τα ονόματά τους ήταν υποβλητικά : Gold Valley, Blue Island, Bayland, ή Beauty Works, οι ιδιοκτήτες παρέμεναν αόρατοι. Ενώ η επιτροπή πίστωσης είχε εγκρίνει 357 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια υψηλού κινδύνου, δια νεοσύστατες εταιρείες, όπως η Κύπρος ή Rovinvest Properties, και σε άλλες υπεράκτιες εταιρείες, αν και η τράπεζα είχε ελάχιστες ή καθόλου πληροφορίες σχετικά με αυτούς.
Ακριβώς φίλοι μου, αυτό ακριβώς το είδος των μηχανορραφιών και των μεταβιβάσεων κεφαλαίου, ήταν που συνέβαλαν στη σημερινή κρίση στην Ελλάδα. Θυμάστε το άρθρο του HEIL GAP (or mind the GAP) και την σχετική πρεμούρα στην βουλή, ώστε να διασώσουν (ντε και καλά) την Proton Bank.
Και η χρονική στιγμή ήταν συμπτωματική : ενώ τα «ευρώπουλα» της Proton άφηναν τη χώρα δια τροπικούς προορισμούς, η Ελλάδα είχε ήδη διασωθεί.
Και όταν το σύστημα Proton κατέρρευσε, η Proton Bank είχε επίσης διασωθεί.
Τώρα πια τα χρήματα έχουν φύγει. Το Υπουργείο Οικονομικών θα διαχωρίσει την τράπεζα σε μια νέα τράπεζα Proton η οποία θα συνεχίσει να κάνει τις εργασίες της με τα υπάρχοντα κεφάλαια.
Τα υπόλοιπα θα τεθούν υπό εκκαθάριση. Η ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κατάσχει τα περιουσιακά στοιχεία του Λαυρεντιάδη και έξι συνεργών του, στο βαθμό που τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι ακόμη στην Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, ο κύριος Λαυρεντιάδης, αντεπιτέθηκε, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση για παραβίαση του συντάγματος με το να αναλάβει «τον πολύ αγαπημένο του χρηματοδοτικό οργανισμό» χωρίς πρώτα να τον ακούσει.
Η όλη υπόθεση εγείρει το ερώτημα, γιατί μια ελληνική τράπεζα που ασχολείται με εγκληματικές δραστηριότητες, θα πρέπει να λάβει την εγγυημένη διάσωση της από τους διεθνείς φορολογούμενους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που οι χώρες τους απλώς συμμετέχουν εις το ΔΝΤ ; Ερώτημα ιδιαίτερα ενοχλητικό επίσης και για την κυβέρνηση των ΗΠΑ : διότι η Ελληνική κυβέρνηση όντως γνώριζε την παράνομη δραστηριότητα πριν να ζητήσει τα κεφάλαια διάσωσης !
Ένα άλλο στοιχείο στον μακρύ κατάλογο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων τα οποία δια των κυβερνήσεων των bankster, επέβαλαν ώστε να πληρώσουν οι φορολογούμενοι δια να καθαριστούν όλες οι κατακριτέες δραστηριότητες των.
HEIL GAP (or mind the GAP)
From HEIL GAP (or mind the GAP)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κρίση του χρέους , ενώ το δούλεμα πάει σύννεφο
http://1greek.wordpress.com/2011/11/20/%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8E-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9/
ΧΑΙΡΕΤΩ eleytheroi-ellines HEIL GAP (or mind the GAP)
ME MIA DIORTHOSI POU XREIAZETAI NA KANETE PROS TO TELOS ( ean den exei idi ginei )
ύστερα οι δημόσιοι υπάλληλοι ,( ANTI υπάλληλου )