Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Η Ελλάδα σ’ αυτό το σημείο υπερτερεί


fnous

Στο σημείο αυτό βρίσκεται η ιδιαιτερότητα της Ελλάδας. Η Ελλάδα είχε την τύχη να διαχει­ρίζεται ως κληρονόμος παιδαγωγικά "εργαλεία" μη χριστιανικά.

"Εργαλεία" που προϋπάρχουν του χριστιανισμού.

Μπορεί στο βασικό επίπεδο ν' ανήκει στον χριστιανικό κόσμο, αλλά η "τύχη" της είναι το επιπλέον "παράθυρο" που έχει στον "οίκο" της. Ένα "παράθυρο", το οποίο της επιτρέπει να βλέπει τον κόσμο μακριά από την υποχρεωτική για όλους τους υπόλοιπους χριστιανική "θέα".

Εξακολουθεί να "βλέπει" τον κόσμο μέσα από τα θλιβερά "μάτια" του Αβραάμ ή του Ισαάκ -όπως συμβαίνει με όλους τους χριστιανούς- αλλά μπορεί να "βλέπει" έστω και κλεφτά έστω και αποσπασματικά τον κόσμο μέσα από τα καθαρά "μάτια" του Οδυσσέα ή του Αχιλλέα.

Μπορεί να βλέπει ταυτόχρονα καί τον κόσμο της υποταγής καί τον κόσμο της αμφισβήτησης. Μπορεί να βλέπει ταυτόχρονα τον κόσμο όπου υπάρχει η "τιμωρία" των μόνιμων ισχυρών, αλλά και τον κόσμο όπου οι ισχυροί και οι αδύναμοι εναλλάσσονται στους ρόλους τους εν μέσω συγκρούσεων.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Ελλάδα διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα κράτη.

Δεν είναι θέμα ρατσισμού. Δεν είναι θέμα "ανωτερότητας".

Όπως δεν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι γεν­νιούνται "ανώτεροι" από κάποιους άλλους, έτσι δεν υπάρχουν και λαοί που να γεννιούνται "ανώτεροι" από κάποιους άλλους. Όμως, ενώ δεν υπάρχουν "ανώτεροι" άνθρωποι, υπάρχουν "ανώτερες" γνώσεις, οι οποίες μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους ισχυρότερους.

Ενώ δεν υπάρχουν εκ γενετής "ανώτεροι" άνθρωποι, υπάρχουν τα μέσα τα οποία δίνουν στους ανθρώπους μια επίκτητη "ανωτερότητα". Μέσα, τα οποία βελτιώνουν τα χαρακτηριστικά τους, σε σημείο που αγγίζουν τα "όρια" του ανθρώπινου είδους.

Όπως υπάρχουν μέσα τα οποία οδηγούν τον άνθρωπο στην καχεξία, έτσι υπάρχουν και μέσα που τον οδηγούν στη ρώμη.

Όπως η γυμναστική μπορεί να βελτιώσει το ανθρώπινο σώμα, έτσι μπορεί και η γνώση να βελτιώσει το ανθρώπινο πνεύμα. Η Ελλάδα σ' αυτό το σημείο υπερτερεί. Γι' αυτόν τον λόγο δεν βρίσκεται στην ίδια θέση με τους υπόλοιπους λαούς. Ξεκινάει με άλλα "εφόδια" κι αυτό σημαίνει διαφορετικές απαιτήσεις. Οι χριστιανικοί λαοί καθηλώνονται στην πνευματική "καχεξία" του φανα­τικού θρησκόληπτου, ενώ η Ελλάδα "γυμνάζεται" με το ελληνικό πνεύμα. 

Οι χριστιανικοί λαοί "δένονται" μέχρις "ακινησίας" με τη δογματική Παλαιά Διαθήκη, ενώ οι Έλληνες "τρέχουν", ακο­λου­θώντας τα Ομηρικά Έπη.

Γι' αυτό τον λόγο υπάρχουν οι απαιτήσεις. Τα πάντα είναι θέμα λογικής. Είναι άλλο πράγμα ν' αργοπεθαίνει από μια κοινή αρρώστια ένας αγράμματος άνθρωπος και άλλο πράγμα να παθαίνει το ίδιο κάποιος ο οποίος έχει εκπαιδευτεί να είναι γιατρός. Ο πρώτος είναι ένας αδύναμος άνθρωπος, ο οποίος δεν μπορεί ν' αλλάξει τη μοίρα του, ενώ ο δεύτερος είναι ένας βλάκας, όταν δεν χρησιμοποιεί τη γνώση του για τον ίδιο στόχο.

Όταν κάποιος έχει εκπαιδευτεί να σώζει ανθρώπους από αρρώστιες, είναι τουλάχιστον βλακώδες να μην μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την Ελλάδα. Η "εκπαίδευσή" της την τοποθετεί σε διαφορετική αφετηρία από κάποιους άλλους λαούς. Η "εκπαίδευσή" της δημιουργεί άλλου είδους υποχρεώσεις καί απέναντι στον εαυτό της καί απέναντι σε τρίτους.

Αυτή η εκπαίδευση έχει φτάσει πλέον η ώρα ν' αποδώσει καρπούς. Η Ελλάδα μπορεί να "αυτοθεραπευτεί" και ν' ανοίξει η ίδια τον "δρόμο" για τη "θεραπεία" και των υπολοίπων λαών.

Μπορεί να γίνει "οδηγός" για τα υπόλοιπα κράτη.

Μπορεί σε πρώτη φάση να σώσει τον εαυτό της και στη συνέχεια ν' αναζητήσει την απόλυτη δόξα. 

Τη δόξα που αναζήτησαν και οι αρχαίοι Έλληνες και ακόμα τους "θυμούνται" οι λαοί. 

Τη δόξα, που δεν προκύπτει από γενετικό θαύμα, αλλά από την "εκπαίδευση". 

Την εκπαίδευση, η οποία συνδέει με τον πιο απόλυτο τρόπο τους αρχαίους Έλληνες με τους σύγχρονους απογόνους τους.

Για να θεραπευτεί όμως κάποιος, θα πρέπει ν' ακολουθήσει κάποια βήματα, που είναι πάντα τα ίδια. Μπορείς να θεραπευτείς, χωρίς να κάνεις διάγνωση; Μπορείς να θεραπευτείς, χωρίς να γνωρίζεις τι ακριβώς καλείσαι ν' αντιμετωπίσεις;

Όχι βέβαια.

Στην περίπτωσή μας, δηλαδή, πολύ πριν ξεκινήσει κάποιος να προτείνει το τι πρέπει ν' αλλάξουμε, θα πρέπει να μπορεί να περιγράψει την υπάρχουσα κατάσταση. Θα πρέπει να μπορεί να περιγράψει τη "νόσο" και βέβαια να επιβεβαιώσει τα "συμπτώματά" της. Αυτό σημαίνει ότι, πολύ πριν αρχίσουμε να περιγράφουμε το μέλλον, θα πρέπει να επιχειρήσουμε μια βαθιά "βουτιά" στο παρελθόν. 

Μια "βουτιά", η οποία απαιτεί μεγάλη γενναιότητα. 

Γιατί; Γιατί πάντα απαιτεί γενναιότητα η αυτοκριτική. Είναι απαραίτητη η αυτοκριτική, γιατί σε άλλη περίπτωση δεν μπορεί να έρθει η λυτρωτική αυτοκάθαρση, η οποία είναι το πρώτο και υποχρεωτικό βήμα που οδηγεί στο στόχο μας.

Τι βλέπουμε σ' αυτήν τη "βουτιά"; 

Ότι από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της η καθ' ημάς Ελλάδα και κατά κόσμον Γραικία ήταν μια "Μπανανία" των Δυτικών.

Ο πιο διάσημος χαφιές της Δύσης και κυρίως των Άγγλων στην ανατολική Μεσόγειο.

Το πιο ιστορικό "τίποτε" ανάμεσα στα "τίποτε" της εποχής της αποικιοκρατίας.

Από την πρώτη στιγμή που απελευθερωθήκαμε μέχρι σήμερα είμαστε "δεμένοι" στο άρμα τους.

Μέσα από νεφελώδεις καταστάσεις και απίστευτα "παπατζηλίκια" μας δέσμευσαν σε υποχρεώσεις, που μας οδήγησαν στην υποτέλεια.

- - - - - - - - - - - - - - - - -

ΚΥΠ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΙΑΝΟΥ.
Στα "χέρια" των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών
βρίσκεται σήμερα το μέλλον της ελληνικής δημοκρατίας.
Μόνον με τις πληροφορίες τους
μπορεί να καθαρίσει ένα πολιτικό σκηνικό,
που μοιάζει με τους "Στάβλους του Αυγεία".
3+2 εθνικοί "φάκελοι",
που πρέπει ν' ανοίξουν επειγόντως.
Διαβάστε τα κείμενα και διαδώστε τα

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου