Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Αντίπαλος ο χρόνος για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας και η κατάρρευση της ευρωζώνης – Παραμένει μεγάλη η διαφορά στις διαπραγματεύσεις


Η Ελλάδα έχει 9 εβδομάδες για να συγκεντρώσει το ιλιγγιώδες ποσό των 86,5 δις ευρώ

Οργιάζουν οι παρασκηνιακές επαφές – Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι παραμένουν αισιόδοξοι

Έρχεται αύριο στην Αθήνα ο Νταλάρα – Ο μεγάλος φόβος των τραπεζιτών

Τραβάνε στα άκρα το σχοινί ΔΝΤ και Γερμανοί 

Το ραντεβού της τελευταίας ευκαιρίας είναι αυτό που θα γίνει αύριο το βράδυ είτε το αργότερο την Πέμπτη το πρωί μεταξύ του επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα και του Λ. Παπαδήμου και του Ε. Βενιζέλου.

Περιθώρια για αποτυχία δεν υπάρχουν και αυτό το ξέρουν όλοι και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν διαπραγματευτικά.


Η απόσταση όμως που μας χωρίζει από συμφωνία είναι ακόμα τεράστια.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ύψος που θα διαμορφωθεί το επιτόκιο στα νέα ομόλογα που θα δοθούν ως αντάλλαγμα στα παλαιά.

Η Γερμανία και το ΔΝΤ δείχνουν να επιμένουν σε επιτόκιο γύρω στο 3% ώστε το χρέος της Ελλάδας να γίνει βιώσιμο χωρίς να χρειαστεί να ξαναβάλουν το χέρι στη τσέπη

Η Ελλάδα επιθυμεί όσο το δυνατόν χαμηλότερο επιτόκιο όμως στην ουσία μεταφέρει στις διαπραγματεύσεις τις επιθυμίες των δανειστών της 

Οι τραπεζίτες, δηλαδή το IIF που ζητούσαν αρχικά επιτόκιο πάνω από 6% φαίνονται ανυποχώρητοι κάτω από 5%

Το πιθανότερο, σύμφωνα με διαρροές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι να τα βρουν το αργότερο έως την Παρασκευή οι δύο πλευρές σε ένα επιτόκιο γύρω στο 4,3%.

Αλλιώς;

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας στάσης πληρωμών, άτακτης χρεοκοπίας

Η Ευρωζώνη θα δοκιμάσει εάν θα ανταπεξέρθει από τον κίνδυνο διάλυσης από ένα ντόμινο χρεοκοπίας

Και οι τράπεζες και τα τζογαδόρικα επενδυτικά κεφάλαια θα χάσουν το 100% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που διαθέτουν

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου η Ελλάδα πρέπει να βρει 86,5 δις ευρώ! 

Δεν είναι τυχαίο που όλες οι πλευρές συμφωνούν στην ανάγκη να έχουν δώσει τα χέρια έως την Παρασκευή και σίγουρα πριν τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου όταν και θα συνεδριάσει το Eurogroup με κύριο θέμα τη συμφωνία στο κούρεμα.

Για την Ελλάδα όμως τα περιθώρια είναι ακόμα πιο ασφυκτικά γιατί κάθε ημέρα που περνάει είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη αφού τάχιστα πρέπει να συγκεντρώσει :

30 δις ευρώ για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ώστε να γλιτώσουν την κατάρρευση

30 δις ευρώ για την προεξόφληση του χρέους, όπως προβλέπεται στη συμφωνία για το κούρεμα

14,4 δις ευρώ για να πληρωθούν τα ομόλογα που λήγουν μέσα στο Μάριο για να μην κηρύξουμε στάση πληρωμών

Περίπου 12 δις ευρώ για τις υπόλοιπες ανάγκες βασικής λειτουργίας του κράτους

Πόσα από αυτά τα λεφτά υπάρχουν στα κρατικά ταμεία. Ούτε ένα ευρώ, παρά μόνο οι ...εγγυήσεις των εταίρων μας και ιδίως της Γερμανίας πως θα μας στηρίξουν.

Συνεπώς πρέπει να βρεθούν τα χρήματα και ο χρόνος τελειώνει.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου