Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Περί 28ης και ΟΧΙ στους Γερμανούς : "Είμαστε πλέον φτωχοί, ας μην γίνουμε και ανιστόρητοι


Οι μέρες που ζούμε είναι δραματικές, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για τις ανιστόρητες μπαρούφες που ακούμε και διαβάζουμε περί του ΟΧΙ που είπε η Ελλάδα στους Γερμανούς την 28η Οκτωβρίου του 1940 !

Αντιλαμβάνομαι πως είναι εντυπωσιακή η αντιδιαστολή "το 1940 είπαμε ΟΧΙ και το 2011 ΝΑΙ στους Γερμανούς", αλλά ως εδώ με
την αγραμματοσύνη !

 Η 28η Οκτωβρίου 1940, είναι ουσιαστικά η μέρα που άνοιξε στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδας και δεν είναι δυνατόν να παραποιούμε τα γεγονότα! Το τελεσίγραφο στο οποίο η χώρα μας βροντοφώναξε ΟΧΙ, ήταν ιταλικό και όχι γερμανικό! Με αυτό ο Μουσολίνι ζητούσε την ελεύθερη δίοδο των ιταλικών στρατευμάτων από την Ελλάδα. Η απάντηση του δικτάτορα και πρώην ανώτατου αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού, Ιωάννη Μεταξά, ήταν ΟΧΙ !

Η εμπλοκή των Γερμανών την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου ήταν ουσιαστικά ότι ο Μουσολίνι επιθυμούσε διακαώς μία νίκη για να "μπει στο μάτι" του Χίτλερ, ο οποίος εξέφραζε επιφυλάξεις για την σκοπιμότητα μίας επίθεσης κατά της Ελλάδας. 

Ήταν λοιπόν ο πρεσβευτής της Ιταλίας εκείνος που τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 1940, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Μεταξά για να του επιδώσει  το τελεσίγραφο του Μουσολίνι με το οποίο ο "Ντούτσε" απαιτούσε από την Ελλάδα να μην εμποδίσει το στρατό του να καταλάβει στρατηγικές θέσεις στη χώρα μας.


Ο έλληνας δικτάτορας απάντησε άμεσα : "Λοιπόν, κύριέ μου έχουμε πόλεμο !" και μάλιστα η ελληνική απάντηση δόθηκε εις άπταιστον γαλλική γλώσσα. Αυτό ήταν το μεγάλο ΟΧΙ που έγινε δεκτό με πρωτοφανή ενθουσιασμό απ' όλο τον ελληνικό λαό.

Μόνο που ειπώθηκε στους ΙΤΑΛΟΥΣ!

Η πίκρα, η απογοήτευση και η οργή μας για τα όσα συμβαίνουν σήμερα με τους Γερμανούς και την κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν μπορεί να μας κάνει τόσο ανιστόρητους και να ξεφουρνίζουμε αρλούμπες- τις οποίες από το πρωί ακούω και διαβάζω από πολιτικούς, δημοσιογράφους και bloggers- περί "περήφανου ΟΧΙ στους Γερμανούς το 1940"!

Είμαστε πλέον φτωχοί, ας μην γίνουμε και ανιστόρητοι γιατί η φτώχεια του πνεύματος είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει. Και δυστυχώς στην Ελλάδα από αυτήν πάσχουμε εδώ και χρόνια!

Διαμαντής Ρούκος
(άνεργος) Φιλόλογος

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου