Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Κάρτα του Πολίτη : Εργαλείο ή Δούρειος Ίππος;


Ο λόγος για τη πολυσυζητημένη «Κάρτα Πολίτη», η οποία θα χρησιμοποιείται για όλες τις συναλλαγές με το Δημόσιο και ενδεχομένως στο μέλλον να χρησιμοποιείται και στον ιδιωτικό τομέα (συναλλαγές κ.τ.λ.) μέσω της ενσωμάτωσης σε αυτήν διαφόρων άλλων καρτών.

Στόχος σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η διευκόλυνση του πολίτη. Γιατί σύμφωνα με του συνωμοσιολογικούς κύκλους πρόκειται για τον ατομικό Big Brother που θα χαρτογραφεί κάθε μας κίνηση, για έναν Δούρειο Ίππο που θα δώσει τα προσωπικά μας δεδομένα βορά στα όποια συμφέροντα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η Κάρτα του Πολίτη θα έχει τη μορφή και τις διαστάσεις των καρτών που χρησιμοποιούμε ήδη στην καθημερινότητά μας (όπως οι κάρτες ανάληψης και οι πιστωτικές) και στην επιφάνειά της θα αποτυπώνονται τα συνήθη στοιχεία ταυτοποίησης του κατόχου και η φωτογραφία του. Παράλληλα, θα φέρει τσιπάκι, το οποίο θα περιλαμβάνει μια σειρά απαραίτητων στοιχείων.

Κατ’ αρχάς θα αξιοποιείται για τη φυσική ταυτοποίηση των πολιτών αντικαθιστώντας το υπάρχον δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Ουσιαστικά ο πολίτης θα χρησιμοποιεί την κάρτα αυτή σε όλο το εύρος της καθημερινότητας του και σταδιακά θα αντικαταστήσει πληθώρα προσωπικών εγγράφων και πιστοποιητικών που σήμερα χρειάζεται να συλλέξει από διάφορες υπηρεσίες προκειμένου να κάνει τις συναλλαγές του με το Δημόσιο.



Έτσι στο μέλλον θα αποτελέσει βασικό μέσο για την ταχεία ηλεκτρονική διεκπεραίωση υποθέσεων και συναλλαγών με το δημόσιο και θα αποτελεί την ψηφιακή ταυτότητα των πολιτών ενώ για όσους το επιθυμούν θα παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακής υπογραφής εγγράφων στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Τα στοιχεία που θα περιλαμβάνει η κάρτα, καθώς και η χρήση της, υποτίθεται πως θα συμβαδίζουν με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά και με διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας όσον αφορά τα ταξιδιωτικά έγγραφα. Παράλληλα έχει τονιστεί πως δεν θα περιληφθούν σε αυτήν  δεδομένα υγείας ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα και στοιχεία.

Η κινδυνολογία

Τόσο το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών όσο και τα υπουργεία αντίστοιχων των χωρών όπου ήδη εφαρμόζεται η χρήση της συγκεκριμένης κάρτας, έχουν αναγκαστεί αρκετές φορές να δώσουν διαβεβαιώσεις σχετικά με την χρηστική της αξία. Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που, όχι μόνο διαφωνούν, αλλά την αντιμετωπίζουν τελείως διαφορετικά.

Το κυριότερο σενάριο συνωμοσίας που τροφοδοτείται συνεχώς τους τελευταίους μήνες, σχετίζεται με το επικείμενο ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών καθώς μια τέτοια κάρτα (που θα έχει και φορολογική χρήση) θα συγκεντρώνει με τη χρήση της το σύνολο των κινήσεων κάθε πολίτη, είτε αυτές είναι καταναλωτικές, είτε είναι συναλλαγές με το δημόσιο. Θα έχουμε έτσι εν δυνάμει δημιουργήσει τον «Μεγάλο Αδερφό» που θα μπορεί να παρακολουθεί τα πάντα και μάλιστα με την συμμετοχή και άδεια των ίδιων των πολιτών.

Για παράδειγμα σκεφτείτε την πιθανότητα να εμπεριέχονται στην κάρτα αυτήν πληροφορίες που αφορούν το ιατρικό ιστορικό μας, π.χ. τον τύπο αίματος αλλά και χρόνιες ασθένειες, δηλαδή πληροφορίες κρίσιμες για καταστάσεις ανάγκης. Αν την ίδια στιγμή η κάρτα είναι και συνδεδεμένη με το πλήρες ιστορικό μας στα αρχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κάποιος με πρόσβαση θα έχει στη διάθεση του υπερπολύτιμα για τις ασφαλιστικές και τις φαρμακευτικές εταιρίες στοιχεία οι οποίες θα προσαρμόζουν την πολιτική τους πάνω στα απόρρητα αυτά προσωπικά δεδομένα.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου