Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ


Ο φασισμός είναι ο Όρος που χρησιμοποιούμε για να αναφερθούμε στην βαθύτερη ενότητα του Ιταλικού φασισμού, του Γερμανικού ναζισμού, του Ισπανικού φρανκισμου και των κινημάτων η κομμάτων που δημιουργήθηκαν πάνω σε αυτά τα πρότυπα !

Ο σκληρός πυρήνας του φασισμού που τον αποτελούσε ο ναζισμός, σκληρός πυρήνας του φασισμού, "εξολοθρεύτηκε" στο β' παγκόσμιο πόλεμο.

Μετά από τόσα χρόνια η κοινωνιολογική φυσιογνωμία του φασισμού, δεν έχει διευκρινιστεί, και τα εργαλεία της ''αστικής'' πολιτικής επιστήμης είναι ανεπαρκή να την καθορίσουν.

Σίγουρα είναι η δικτατορία ενός μοναδικού κόμματος με ολοκληρωτικό χαρακτήρα.

Ήταν όμως τελικά και μόνο ο υπηρέτης του μεγάλου κεφαλαίου ?

Και αν χρησιμοποιήθηκε από το κεφάλαιο, δεν το χρησιμοποίησε και αυτός ?

Εάν δανείστηκε από τον μπολσεβικισμό τον τρόπο της κομματικής του οργάνωσης, εάν εμπνεύστηκε από αυτόν το σύστημα του μοναδικού κόμματος, που επιβλήθηκε στην ΕΣΣΔ, ήταν μονάχα για να χρησιμοποιήσει στον αντίπαλο τα ίδια αποτελεσματικά όπλα ή μήπως έγινε παραμένοντας εχθρός του, ένα διαφορετικό κλαδί του σύγχρονου ολοκληρωτισμού ?

Η φρίκη του Ναζισμού δεν είναι αρκετός λόγος για να τον βγάλουμε έξω από την ιστορία και την ανθρωπότητα, έτσι ώστε ο ΧΙΤΛΕΡΙΣΜΟΣ να προκαλεί στο εξής μονάχα ηθική καταδίκη !

Αντίθετα αυτή η φρίκη πρέπει να μας παρακινήσει να καταλάβουμε τις αιτίες της δημιουργίας του, της ανάπτυξής του, της επιρροής του, της δύναμής του !

Όσοι αρνούνται να καταλάβουμε (κοινωνιολογικά και ιστορικά), ισχυρίζονται ότι το να προσπαθήσει κανείς να καταλάβει, σημαίνει να δικαιώσει.

Αυτό όμως το επιχείρημα δεν πηγάζει από το σκοταδισμό που δίκαια καταδικάζεται ως φασισμός ?

Μήπως καταλαβαίνω σημαίνει ξεχνώ ?

Αντίθετα είναι ο διαρκής επαναπροβληματισμός που διατηρεί την μνήμη, ενώ η καταδίκη τη φθείρει !

Ο αντιφασισμός αποδυναμώνεται, όταν τοποθετεί το ναζισμό έξω από τον χρόνο (το απαράγραπτο των εγκλημάτων του) και έξω από την ανθρωπότητα !

Ο αντιφασισμός είναι αδύνατος όταν βλέπει τον ΧΙΤΛΕΡ ως τον μονοδιάστατο δήμιο που δεν αγάπησε τίποτε πραγματικά, εκτός από την γάτα του, την Εύα Μπράουν και τα τραγούδια του Σούμπερτ.

Ο Χίτλερ δεν βρυχιότανε στις συναντήσεις του με τους υφισταμένους του, δίνοντας διαταγές καταστροφής και ολέθρου…

Μήπως ο αντιφασισμός πρέπει να οδηγηθεί στην άρνηση της ανθρώπινης φύσης με έναν αυθαίρετο τρόπο, όπως έκανε ο φασισμός για τους πραγματικούς και υποθετικούς εχθρούς του ?

Τι είναι λοιπόν ένας αντιφασισμός που παρουσιάζεται το ίδιο αδύναμος, μισαλλόδοξος και απάνθρωπος με τον φασισμό ?

Πιστεύω ότι από απλή και μόνο λογική δεν πρέπει ούτε μπορούμε, να διαχωρίσουμε τον οποιονδήποτε άνθρωπο από την ανθρώπινη υπόστασή του…

Και αυτό ακριβώς, το τρομακτικό μείγμα ανθρωπιάς και απανθρωπιάς !

Ο φασισμός συντρίφθηκε από την συμμαχική νίκη. Παρ’ όλα αυτά ο αντιφασισμός παραμένει και αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε… Τα υπολείμματα επιμένουν, οι σπόροι υπάρχουν, κινήματα εμφανίζονται και όλα αυτά έστω και αν είναι μειοψηφικά και ασήμαντα (προς το παρόν) μπορούν να προκαλέσουν μια απόλυτα δικαιολογημένη απέχθεια.

Παρ’ όλα αυτά ο αντιφασισμός δεν παρέμεινε στάσιμος, αλλά εξελίχθηκε ύστερα από τον "θάνατο" του φασισμού !

Γι’ αυτό το λόγο έβγαλε από τη λέξη ΦΑΣΙΣΜΟΣ, από το ιστορικό της πλαίσιο και της έδωσε μεγαλύτερη σημασία…

Θεωρούμε ΦΑΣΙΣΜΟ κάθε δικτακτορία ενώ ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι μια ειδική μορφή ολοκληρωτικής δικτατορίας.

Ονομάσαμε ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ κάθε μέτρο η αυταρχική συμπεριφορά, ενώ ο αυταρχισμός προηγείται του φασισμού και τον διαδέχεται με παλιές η καινούργιες μορφές.

Από το 1958 ως το 1980 δεν σταμάτησαν οι καταγγελίες για την άνοδο του φασισμού στη Γαλλία και στα πρώτα του χρόνια ο γκωλισμός χαρακτηρίστηκε ως φασισμός από την προοδευτική διανόηση !

Υπάρχουν δυο αντιφασισμοί μέσα στον αντιφασισμό !

Ο πρώτος εκφράζει την αποστροφή για μια φανατική ολοκληρωτική δικτακτορία, και δεν μπορεί παρά να έχει κοινά σημεία με τον αντισταλινισμό !

Ο δεύτερος χρησιμεύει ως αντιπερισπασμός για να μας εμποδίσει να δούμε την υπαρκτή πραγματικότητα την ολοκληρωτικής δικτακτορίας που λέγεται κουμμουνισμός…

Αυτός ο αντιφασισμός του αντιπερισπασμού έχει ακριβώς την ίδια φύση που είχε ο αντικουμουνισμός των ναζί και των συνεργατών τους…

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου