Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

H Συνέντευξη της ημέρας! Ο Dallara καλεί Γερμανία και εταίρους να αλλάξουν το Μνημόνιο της Ελλάδας


Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει στον κόσμο του twitter η σημερινή συνέντευξη του Charles Dallara, του επικεφαλής του IIF, ή αλλιώς του εκπροσώπου των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων, όπου δηλώνει ξεκάθαρα ότι η λιτότητα είναι μία πολύ κακή ιδέα και καλεί ξεκάθαρα την Γερμανία και τους ευρωπαίους εταίρους της, να αλλάξουν την στρατηγική που έχουν επιβάλλει στις αδύναμες χώρες του ευρώ. Θα μπορούσαμε να πούμε λοιπόν ότι ο κύριος Dallara δηλώνει… υπέρ της αλλαγής του Μηνομονίου της Ελλάδας.

Όπως είπε, σε συνέντευξή του στο δίκτυο
CNBC, η Ευρώπη και ο μεγάλος ταμίας της, η Γερμανία, έχουν επικεντρωθεί υπερβολικά στη λιτότητα εις βάρος μάλιστα της ανάπτυξης, και η έχουν οξύνει και ακρωτηριάσει χώρες όπως η Ελλάδα.

Η εστίαση της Ευρώπης στις βραχυπρόθεσμες περικοπές του προϋπολογισμού πρέπει να προσαρμοστούν με την οικονομική πραγματικότητα στην περιοχή, τόνισε ο Dallara και πρόσθεσε ότι αν μπορούμε να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών, τότε σημαίνει ότι μπορούμε και να αλλάξουμε την κατάσταση γύρω στην Ελλάδα. Η προσοχή των χαρασσόντων πολιτική στην Ευρώπη έχει εστιαστεί σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό σε βραχυπρόθεσμες περικοπές στον προϋπολογισμό και αυτό έχει δημιουργήσει την αίσθηση ότι η κατάσταση φαίνεται απύθμενη, είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο επικεφαλής του
IIF, δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για το μακροπρόθεσμο μέλλον της Ελλάδας, αλλά είπε βραχυπρόθεσμα θα δοκιμαστεί η αποφασιστικότητα της χώρας.

«Παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Ελλάδα πολύ προσεκτικά, αλλά πρέπει να επιτρέψουμε στην όλη διαδικασία να πάρει τον χρόνο της», δήλωσε. Είναι δεδομένο ότι χρειάζεται χρόνος για να υπάρξουν αποτελέσματα στη χώρα, αλλά όταν κατακαθίσει η σκόνη θα υπάρχει μια κυβέρνηση στην Ελλάδα η οποία δεν θα έχει άλλη επιλογή, από το να διατηρήσει πολλές από τις πτυχές του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης, πρόσθεσε.

Η διχοτόμηση μεταξύ της λιτότητας έναντι της ανάπτυξης, έχει μεγαλώσει τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι φωνές που είναι αντίθετες με τα σκληρά μέτρα λιτότητας της ευρωζώνης, έχουν γίνει πιο δυνατές σε όλη την περιοχή. Σε αυτό προστίθεται και η εκλογή του σοσιαλιστή
Francois Hollande στη Γαλλία, με τις εκλογές τόσο εκεί όσο και στην Ελλάδα να εκλαμβάνονται ως το αποτέλεσμα των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων ενάντια στις περικοπές των δαπανών.

Ο κ.
Charles Dallara δήλωσε παράλληλα ότι το κόστος για τις ισχυρότερες ευρωπαϊκές χώρες ήταν διαχειρίσιμο, δεδομένου του τί διακυβεύεται. Όπως τόνισε, η Γερμανία θα πρέπει, μαζί με άλλους εταίρους της ευρωζώνης, να αξιολογήσει εκ νέου την τρέχουσα οικονομική στρατηγική και να προχωρήσει σε προσαρμογές για να τοποθετήσει την οικονομία της ευρωζώνης σε μια πιο βιώσιμη πορεία.

Όπως επισημαίνει, πρέπει να εξισορροπηθεί η εξίσωση ανάπτυξης-λιτότητας και να μεγαλώσει το μονοπάτι της δημοσιονομικής προσαρμογής σε πολλές χώρες. Αυτό μπορεί να χρειαστεί περισσότερα κονδύλια για τα επόμενα χρόνια, πρόσθεσε, αλλά είναι μία πολύ λιγότερο δαπανηρή προσέγγιση, από το να αφήσει η ευρωζώνη την κατάσταση να επιδεινωθεί σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία.
 

Μεταξύ άλλων, ο
Dallara είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, για να υπάρξει επανεκκίνηση της ανάπτυξης σε μια οικονομία που θεωρείται ευρέως ως ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «πρέπει να υπάρξει επείγουσα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην Ελλάδα και θα ήθελα να ενθαρρύνω όλες τις αρχές να προχωρήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, για να υπάρξει ροή της πίστωσης στην εν λόγω οικονομία η οποία έχει σχεδόν στερέψει».


Όπως εξήγησε, κάποια μεταρρύθμιση του ρυθμιστικού πλαισίου θα μπορούσε να τεθεί σε αναμονή για κάποιο χρονικό διάστημα έτσι ώστε η πίεση για εξισορρόπηση των επιπέδων των κεφαλαίων, θα μπορεί να χαλαρώσει, και η πιστωτική δραστηριότητα θα μπορεί να αρχίσει να αυξάνεται και πάλι. Δεν πρόκειται να έχουμε την ανανέωση της ανάπτυξης όσο υπάρχουν προβλήματα στο μέτωπο της πίστωσης, όπως είπε.




Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου