Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

«Σβήνουν» την Ελλάδα από τον αεροπορικό χάρτη


Σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται στον τουρισμό ενώ πλέον δεν υπάρχει απ’ ευθείας δρομολόγιο για τις ΗΠΑ.

Ενός κακού μύρια έπονται. Αυτό ισχύει για τη χώρα μας, η οποία την ώρα που κυνηγά τους τουρίστες με το τουφέκι, βλέπει τη μία μετά την άλλη τις αεροπορικές εταιρείες να μας αφήνουν και να περιορίζουν τις αεροπορικές συνδέσεις με την Ελλάδα. Κάτι που είναι ορατό και με τη σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης στο «Ελ. Βενιζέλος».

Η πρακτική των αεροπορικών εταιρειών να διακόπτουν πτήσεις προς την Ελλάδα, αλλά και ο περιορισμός των συχνοτήτων έχουν θορυβήσει σε μεγάλο βαθμό την αεροπορική και φυσικά την τουριστική αγορά, η οποία έτσι κι αλλιώς βιώνει μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», η συνολική επιβατική κίνηση το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2012 διαμορφώθηκε σε 3,49 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας μείωση 10,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Συνολικά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, 300.000 λιγότεροι επιβάτες διακινήθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ ο ερχόμενος χειμώνας προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολος.

Ο αριθμός των αερομεταφορέων που αποφασίζουν να μην πετούν στην Ελλάδα αυξάνεται διαρκώς. Πριν από λίγες εβδομάδες, έγινε γνωστό ότι και η τελευταία αμερικανική εταιρεία διακόπτει το φθινόπωρο τις απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης. Μετά τη σχετική ανακοίνωση της Delta Airlines, η χώρα καταλήγει μέσα σε τρία χρόνια να μην έχει απευθείας πτήσεις προς ΗΠΑ, από πέντε εβδομαδιαίως που εκτελούνταν το 2009. Αποτέλεσμα είναι η χώρα να μείνει χωρίς απευθείας αεροπορική σύνδεση με τις ΗΠΑ, γεγονός το οποίο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην περιορισμένη κίνηση των εν λόγω δρομολογίων.


Η πρόσβαση στις ΗΠΑ θα γίνεται μόνο με αεροπορικές εταιρείες που προχωρούν σε ενδιάμεσο σταθμό και είναι κυρίως μεγάλες ευρωπαϊκές. Ωστόσο, κύκλοι της ελληνικής αεροπορικής αγοράς επισημαίνουν ότι η διακοπή απευθείας σύνδεσης Ελλάδας - ΗΠΑ θα έχει επιπτώσεις και στην κρουαζιέρα. Όπως επισημαίνουν, μεγάλη μερίδα των Αμερικανών τουριστών επιλέγει τις απευθείας πτήσεις για να φτάσουν στην Ελλάδα και στη συνέχεια να επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοια.

· Η Singapore Airlines προχωράει από τις 26 Οκτωβρίου 2012 σε αναστολή των δρομολογίων της προς την Αθήνα, ενώ την Αθήνα έχει εγκαταλείψει, εδώ και αρκετό καιρό, η THAI Airways, η οποία δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα για 36 χρόνια, διακόπτοντας την απευθείας σύνδεση με την Μπανγκόκ.

· Παράλληλα, το δρομολόγιο Αθήνα - Μπαχρέιν δεν εκτελείται πλέον από την Gulf Air, όπως και το Αθήνα - Πράγα από τις Τσεχικές Αερογραμμές (CSA).

· Δύο αντί τριών δρομολογίων εκτελεί πλέον η Croatia Airlines στη γραμμή Αθήνα - Ντουμπρόβνικ, ενώ η Aerosvit περιορίζει σε μία, εβδομαδιαίως, τις πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Οδησσού, αντί δύο που δρομολογούσε πέρυσι το καλοκαίρι.

· Η φινλανδική Blue1 θα εκτελεί ένα απ' ευθείας δρομολόγιο την εβδομάδα στη γραμμή Αθήνα - Ελσίνκι το διάστημα 5 Μαΐου - 29 Σεπτεμβρίου και τρεις πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ 5 Ιουλίου και 4 Αυγούστου, αντί τεσσάρων που είχε το καλοκαίρι του 2011.

· Ταυτόχρονα, αρκετές εταιρείες, όπως για παράδειγμα η Condor –θυγατρική εταιρεία της ThomasCook– δεν έχει εντάξει στο πτητικό της πρόγραμμα την Αθήνα, πετάει όμως προς Κάρπαθο, Κω, Πρέβεζα-Λευκάδα, Ρόδο και Σαντορίνη από πολλά γερμανικά αεροδρόμια.

Όσο περιορίζονται και αναστέλλονται δρομολόγια από ξένες αεροπορικές εταιρείες, στην πλειονότητά τους οι προορισμοί θα είναι προσβάσιμοι μόνο μέσω ανταποκρίσεων. Οι δύο μεγάλες ελληνικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ένα σχετικά περιορισμένο δίκτυο σε σχέση με το παρελθόν, τη στιγμή που οι άλλες ευρωπαϊκές συρρικνώνουν τις πτήσεις προς Αθήνα.

Την ίδια στιγμή, κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι η πτώση του εισερχόμενου τουρισμού, ο περιορισμός του αριθμού Ελλήνων ταξιδιωτών στο εξωτερικό, η μείωση των επαγγελματικών ταξιδιών και τα υψηλά τέλη του ΔΑΑ είναι αυτά που οδηγούν στη σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης του «Ελ. Βενιζέλος».

Σε χαμηλό βαρομετρικό και η Β. Ελλάδα

Η μείωση του επιβατικού κοινού από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» δημιουργεί ζημίες στις εταιρείες, οι οποίες πλέον έχουν αρχίσει να σκέφτονται είτε να βγάλουν και τη Θεσσαλονίκη εκτός προγράμματος, είτε να μειώσουν κι άλλο το πτητικό τους έργο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου η μείωση σε αφίξεις και αναχωρήσεις ξεπέρασε το 8% σε σύγκριση με το ήδη κακό 2011.

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν και οι πτήσεις τσάρτερ, όπου η μείωση ξεπέρασε το 40%. Μοναδική ελπίδα ήταν η αύξηση στις εσωτερικές πτήσεις, όπου υπήρξε αύξηση μεγαλύτερη του 5,5%.

- Καβάλα : Μειωμένη σε ποσοστό που υπερβαίνει το 30% εμφανίζεται και η κίνηση από και προς το διεθνές αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας, παρόλο που ο αριθμός πτήσεων και προορισμών παρέμεινε ίδιος σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, τον Μάιο και τον Ιούνιο η μείωση της εσωτερικής επιβατικής κίνησης αγγίζει το 34%, καθώς μετακινήθηκαν μέσω εσωτερικών πτήσεων 5.300 επιβάτες έναντι 8.191 το 2011. Καθοδική πορεία ακολουθούν και οι πτήσεις εξωτερικού, παρουσιάζοντας μείωση 18% φέτος.

- Αλεξανδρούπολη : Σε χαμηλές πτήσεις κινείται και ο διεθνής αερολιμένας «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης. Η κίνηση είναι πεσμένη κατά 10% σε σχέση με πέρσι. Από και προς το ακριτικό αεροδρόμιο πραγματοποιούνται καθημερινά 4 πτήσεις για Αθήνα και τρεις πτήσεις την εβδομάδα για Σητεία.

Πονοκέφαλος οι υψηλές χρεώσεις

Οι υψηλές χρεώσεις του Διεθνούς Αερολιμένα συνεχίζουν να αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των ξένων αεροπορικών εταιρειών.

Σε συνδυασμό με τη μειωμένη ζήτηση, πολλές εταιρείες «πιέζονται» να λάβουν σημαντικές αποφάσεις από φέτος τον χειμώνα. Επίσης, το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αποτελεί πλέον την εναλλακτική λύση για πολλές αεροπορικές εταιρείες, καθώς τα αεροπορικά τέλη που καλούνται να πληρώνουν οι εταιρείες είναι σαφώς χαμηλότερα.

Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξουν κινήσεις διορθωτικού χαρακτήρα από την πλευρά της διοίκησης του ΔΑΑ με την περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος κινήτρων που παρέχεται προς τις αεροπορικές εταιρείες. Αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τους επόμενους μήνες σε συσχέτιση, βεβαίως, με τη γενικότερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και της χώρας.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου