Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ "νόσος" Επίκτητος


"Σε μια πραγματική Άμεση Δημοκρατία, κράτος του Δήμου -δηλαδή του Λαού- προϋπόθεση ήταν ότι αποτελείται από ανθρώπους κοινής καταγωγής"
Oρισμός του Πολίτη στην Κλασσική Αθήνα

Λίγοι θυμούνται την περίοδο του 80' όταν η λέξη - έννοια ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελληνική κοινωνία από τα αποικιοκρατικά "ανεπτυγμένα" κράτη των λεγόμενων ισχυρών του πλανήτη. Παράγωγο της λέξης Racist -Ρατσιστής, ο υποστηρικτής δηλαδή της φυλής του- όπου καλλιεργήθηκε στις μάζες με την παρερμηνεία ενός περίεργου συνειρμικού επακόλουθου. Υποστηρικτής δηλαδή της φυλής του με την παρερμηνεία – προϋπόθεση ότι αυτό θα γίνεται σε βάρος των άλλων. Παρέλειψαν όμως να μας διευκρινίσουν οι δήθεν "ανθρωπιστές" ποιοι (;) είναι οι "άλλοι"…όσοι λαοί τελικά επιβιώσουν της φυλετικής συνοχής τους ;

Η ρετσινιά του ΡΑΤΣΙΣΤΗ ώς κατάπτυστος επιθετικός προσδιορισμός εξαπλώθηκε (ως μόδα) και μετεξελίχθηκε από καθαρά φυλετικά κριτήρια (razza, race) στα παρακλάδια του κοινωνικού ρατσισμού, θρησκευτικoύ, εργασιακού κτλπ… με στόχο να βρεί τους περισσότερους δυνατόν υποστηρικτές στα μεγάλα αστικά κέντρα των καπιταλιστικών οικονομιών που είχαν ανάγκη από φτηνό εργατικό δυναμικό κι εκμετάλλευση.

Μέσα σε λίγα χρόνια καλλιεργήθηκε στο απαίδευτο μυαλό του μικροαστού νεο-έλληνα η μαζική παράνοια του να θεωρείται ρατσιστικό, κοινωνικά απαράδεκτο και κατά συνέπεια καταδικαστέο το να αποκαλέσεις για παράδειγμα μαύρο, έναν μαύρο και Αλβανό κάποιον που είναι Αλβανός… Μέσα μαζικής ε(ξ)ημέρωσης και τηλεδιαμορφωτές υπέδειξαν τους άγραφους νόμους των αφεντικών τους με την απειλή της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Μας επέβαλαν να αποκαλούμε τους μαύρους έγχρωμους, όσαν να πρόκειται περί τρικολόρε ανθρώπους - ουράνια τόξα, κι εκεί όπου ο μέσος νεο-έλληνας όχι μόνο δεν είχε ρατσισμό αλλά διακατέχετο και από ξενολατρία ξαφνικά γεμίσαμε διάφορα είδη ρατσισμού…

"Νόσος" επίκτητος. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι εκτός από ξενόφερτη η έννοια του ρατσισμού είναι επί της ουσίας και τεχνίτη κοινωνική "ασθένεια". Χρησιμοποιώντας ως βάση της την αποσύνδεση του ατόμου από τη ράτσα, δηλαδή την καταγωγή (τις ρίζες του) στιγματίζει τη φυλή ως επικίνδυνο χαρακτηριστικό στοιχείο όπου πρέπει να απομονωθεί προκειμένου να στεγανοποιηθεί η κοινωνική "επικινδυνότητα" στις μεγάλες αστικές μάζες. Τεχνηέντως γεννάται η ανάγκη της δημιουργίας ενός νέου "στρατοπέδου", των πολέμιων του επίκτητου πλέον ρατσισμού, των προασπιστών δηλαδή του κοινωνικά αποδεκτού, οι ΑΝΤΙ-ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. Έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί ακόμη ένα νεόπλασμα ενός νέου είδους κοινωνικού ρατσισμού, αυτή τη φορά κατά των γηγενών Ελλήνων.

Σπέρνοντας αντι-ρατσισμό θερίζεις φρέσκο ρατσισμό.

Ένα αόριστο και ουτοπικό περί δικαίου αίσθημα που πολεμά το διαχωρισμό και τις ανισότητες, εξισώνοντας όλους τους λαούς αναμεταξύ τους… Πόσο απέχει όμως αλήθεια η εξίσωση λαών από την ισοπέδωση τους ; Tελικά είναι τόσο αφελείς όσοι εισήγαγαν αυτές τις ιδεολογίες στη χώρα μας ή… όσοι τις αποδέχονται και τις υιοθετούν αναπαράγοντας τες.

Τα πλήθη χωνεύουν εύκολα την αναμασημένη "τροφή" - πληροφορία και λίγοι άνθρωποι θα μπούν στην διαδικασία να προβληματιστούν για τα πραγματικά ΑΙΤΙΑ. Στοιχεία δηλαδή που σκοπίμως καλλιεργούνται, έτσι ώστε εντέχνως κάποιοι να διατυμπανίζουν την "αντιβίωση" του αντι-ρατσισμού, φάρμακο στην εκφυλισμένη οχλόμαζα. Καλλιεργώντας τον τρόμο στους χαχόλους μην τυχόν και υποπέσουν έστω και άθελα τους σε σκέψεις όπου χαρακτηριστούν - στοχοποιηθούν ως ρατσιστικές από τους αντιρατσιστές λαβαροφόρους.

Μήπως τελικά όλο αυτό παραπέμπει σε πνευματική συσκότιση που θυμίζει περισσότερο μεσαίωνα αντί εκσυγχρονισμό;; Ποιά είναι τα πραγματικά αίτια που δημιουργούν τις βάσεις - προυποθέσεις έτσι ώστε να θεμελιωθεί το φαινόμενο ; Μήπως οι ίδιες η αρχές της παγκοσμιοποίησης όπου δήθεν πολεμούν το τεχνητό αυτό κοινωνικό φαινόμενο; Mήπως ή ίδια η ισοπέδωση της φυλετικής διαφορετικότητας όπου οι δήθεν ανθρωπιστές θολοκουλτουριάρηδες επικαλούνται; Ποιά φαινόμενα γεννούν εκ του μηδενός διατάραξη της αρμονίας και των λεπτών ισορροπιών μιας κοινωνίας ;;

Είναι από αφελές εώς βλακώδες να πιστεύει κανείς πως μεταξύ ανθρώπων με εντελώς διαφορετική φυλετική καταγωγή, κουλτούρα, αντίληψη δεν είναι θέμα χρόνου να προκύψουν αλληλοαντικρουόμενα θέματα επιβολής διαιώνισης του ισχυρότερου, ακόμα και για λόγους βιολογικής επιβίωσης. Είναι επίσης φυσικό επόμενο μεταξύ διαφορετικών φυλών εντός μιας εκφυλισμένης κοινωνίας να αισθάνονται όλοι κατά βάθος μετανάστες ή ακόμα και άπατρις εντός της Πατρίδος τους. Κατά συνέπεια επιδίωξη κάποιον φυλών είναι να διατηρήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φυλής τους, την κουλτούρα τους, θρησκεία και τις παραδόσεις τους, να μην δεχτούν δηλαδή να ενσωματωθούν - απορροφηθούν από το γηγενές σύνολο. Σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται ;; Αυτοί ονομάζονται ξαφνικά ρατσιστές σε βάρος των αχταρμοποιημένων;;

Χαρακτηριστικό είναι το οξύμωρο φαινόμενο όπου εδώ και χρόνια διαδραματίζεται σε σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών όταν νεαρά Ινδιανάκια (American Natives) πέφτουν θύματα ρατσισμού από συμμαθητές τους. Στην πραγματικότητα τα Ινδιανάκια αυτά είναι οι μοναδικοί γηγενείς γνήσιοι Αμερικανοί όπου κατάντησαν υπό διωγμό "μετανάστες" στην ίδια τους την Πατρίδα.

Oι δήθεν "ανθρωπιστές" που πρεσβεύουν αυτού του είδους τον "εκσυγχρονισμό" αυτοαναιρούνται ή μήπως οι ίδιοι τελικά συμβάλλουν στην μόλυνση του κοινωνικού ιστού έτσι ώστε να προκύψει το δαχτυλοδειχτούμενο φαινόμενο του ρατσισμού. Σε διαφορετική περίπτωση αυτοαναιρείται η ίδια η αρχή της ισότητας και οι αγαθοί σκοποί όπου υποτίθεται πως "υπηρετούν" προάγοντας τον ισοπεδωτισμό.

Έναν ισοπεδωτισμό όπου στην πραγματικότητα όχι μόνον δεν προάγει το σεβασμό στην φυσική διαφορετικότητα του άλλου, αλλά πρεσβεύει τις θεμελιώδης αρχές της Νέας Τάξης Πραγμάτων σε μια Παγκοσμιοποιημένη εκμετάλλευση εκφυλισμένων εύκολα διαχειριζόμενων μαζών.

Την ίδια στιγμή κάποιοι στοχεύουν το συναίσθημα του αφελής όχλου προβάλλοντας μια σειρά από παιδάκια μεταναστών δήθεν για να πολεμήσουν έτσι τον φυλετικό ρατσισμό των περιθωριοποιημένων "κακών" εθνικιστών …έτσι τουλάχιστον οι περισσότεροι τηλεζομπίστας εκλαμβάνουν αυτού του είδους τα τηλεοπτικά μηνύματα.

Y.Γ. : Γνωρίζω ότι το παρόν εάν αντί γραπτού λόγου ήταν τηλεοπτικό σπότ θα είχε σίγουρα μεγαλύτερη απήχηση, όμως αισθάνομαι πως ο χρόνος που διέθεσα για να διατυπώσω τη σκέψη μου δεν πήγε χαμένος ούτε βέβαια όλων εσάς που διαβάσατε το άρθρο μου με τόση προσοχή. Πιστεύω ακράδαντα πως διαδίδοντάς το εάν έστω καταφέρουμε να προβληματίσουμε κάποιους… έχουμε πετύχει πάρα πολλά.


Ρήγος Νικόλαος

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου