Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Ηλεία : Μυστήριο με αστυνομικές ταυτότητες νεκρών σε εγκαταλελειμμένο κτίριο


Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στις Ξενιές του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μετά τον εντοπισμό αστυνομικών ταυτοτήτων ανθρώπων από το χωριό που έχουν πεθάνει την τελευταία εικοσαετία και ήδη η υπόθεση έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία και διενεργείται έρευνα, ενώ τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, καθώς πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί οι ταυτότητες να είχαν χρησιμοποιηθεί ακόμη και για παράνομες εισπράξεις συντάξεων!

Όλα ξεκίνησαν προ ημερών από ένα αθώο παιχνίδι παιδιών στο ετοιμόρροπο κτίριο που κάποτε φιλοξενούσε το κοινοτικό γραφείο στις Ξενιές. Το συγκεκριμένο κτίριο φιλοξενούσε το κοινοτικό γραφείο του χωριού μέχρι τη στιγμή που από τον «Καποδίστρια» δημιουργήθηκε ο πρώην δήμος Βουπρασίας, οπότε όλες οι δραστηριότητες μεταφέρθηκαν στην έδρα του δήμου και το κτίριο το χρησιμοποιούσαν μόνο ως εκλογικό κέντρο.

Τον Ιούνιο του 2008 υπέστη σοβαρές ζημιές από το σεισμό και ουσιαστικά εγκαταλείφθηκε και έκτοτε κανείς δεν είχε μπει στο χώρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δε, ο πρόεδρος που εξελέγη στις εκλογές του 2011 δεν έλαβε ποτέ κλειδιά του συγκεκριμένου κτιρίου και μάλιστα είχε ενημερωθεί ότι δεν υπήρχε τίποτα από το αρχείο της πρώην κοινότητας στο συγκεκριμένο χώρο.

Αυτό πίστευε ο ίδιος, αυτό πίστευαν όλοι οι συγχωριανοί του, μέχρι προ ημερών βέβαια, που ήρθαν τα πάνω κάτω για το χωριό. Τα παιδιά που μπήκαν στο χώρο να παίξουν, εντόπισαν μια ανοιχτή πόρτα στο εσωτερικό του κτιρίου, που οδηγούσε σε ένα δωμάτιο το οποίο ήταν πάντοτε κλειδωμένο. Εκεί, τα παιδιά βρήκαν αστυνομικές ταυτότητες, αλλά και έγγραφα της πρώην κοινότητας Ξενιών και αλληλογραφία.

Τα παιδιά γνωστοποίησαν το περιστατικό στους συγχωριανούς τους και ακολούθησε έρευνα στο χώρο, όπου και διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν δέκα αστυνομικές ταυτότητες ανθρώπων που είχαν πεθάνει από το 1994 και μετά και οι οποίες θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί στην Αστυνομία μετά τους θανάτους.

Ένας εκ των κατοίκων του χωριού βρήκε ανάμεσα στις ταυτότητες, αυτές του πατέρα και του παππού του και θορυβήθηκε ιδιαίτερα γι’ αυτό και μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας όπου και κατήγγειλε το περιστατικό, καθώς και τα ερωτηματικά που ανακύπτουν, σχετικά με το λόγο ύπαρξης των ταυτοτήτων, χωρίς φυσικά να αποκλείεται τίποτα.

Ήδη, στο χωριό έχουν φουντώσει τα σενάρια, κάποιοι μάλιστα δεν διστάζουν να πουν ότι ίσως οι ταυτότητες δεν παραδόθηκαν ποτέ στις αστυνομικές αρχές, γιατί κάποιοι θέλησαν να τις χρησιμοποιήσουν για παράνομη είσπραξη χρημάτων από συντάξεις ή επιδοτήσεις. Οι συγγενείς όσων βρέθηκαν οι ταυτότητες στο χώρο, είχαν πλήρη άγνοια για την ύπαρξή τους εκεί, αφού τις είχαν παραδώσει κανονικά μετά τον θάνατο των οικείων τους, ενώ ένας εξ αυτών υποστηρίζει ότι δεν είχε λάβει ποτέ τα έξοδα από την κηδεία του πατέρα του και διερωτάται πλέον εάν ο θάνατος είχε δηλωθεί κανονικά ή εάν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό.

Οι αστυνομικές αρχές κοινοποίησαν άμεσα έγγραφο στο δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, προκειμένου να ασφαλιστεί ο χώρος και ζητά περαιτέρω εξηγήσεις για την υπόθεση, ενώ με τη σειρά του ο δήμος απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του χωριού να σφραγίσει το κτίριο. Κάτι, που αναμένεται να γίνει σήμερα, ωστόσο το κτίριο είναι ετοιμόρροπο και η όποια ασφάλισή του είναι μάλλον περιττή, αφού είναι ταυτόχρονα και αναποτελεσματική.

Πλέον, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των ερευνών των αστυνομικών αρχών, προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί οι συγκεκριμένες αστυνομικές ταυτότητες δεν είχαν παραδοθεί στις αρχές, για το εάν έχουν χρησιμοποιηθεί για παράνομη είσπραξη χρημάτων και από ποιους και φυσικά εάν παρέμεναν στο σημείο όλα αυτά τα χρόνια ή εάν μεταφέρθηκαν μεταγενέστερα εκεί.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου