Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Γ. Παπανδρέου : Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν έμαθα


• Υπόμνημα στην προανακριτική
• Αναφέρεται και στη Μαργαρίτα Παπανδρέου

Aρνείται ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ ο Γιώργος Παπανδρέου,στο υπόμνημα που κατέθεσε στην πρoανακριτική επιτροπή, η οποία συνεδριάζει από αργά το απόγευμα. Ο πρώην πρωθυπουργός μιλά για συνειδητή «προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση» τη μητέρα του, Μαργαρίτα Παπανδρέου «για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες», διαμηνύοντας ότι η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα το λόγο.

Στο τετρασέλιδο υπόμνημά του, ο Γ. Παπανδρέου προτάσσει την «πάγια εντολή» του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τους αρμόδιους φορείς «να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Αναφέρει ότι ενημερώθηκε από τον τότε υπουργό Οικονομικών, περίπου στα μέσα του 2010, για τη «δυνατότητα απόκτησης στοιχείων που αφορούσαν καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό» και πως έδωσε «εντολή να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την απόκτησή τους».

Μετά την παραλαβή του σχετικού υλικού ενημερώθηκε εκ νέου από τον υπουργό Οικονομικών, οπότε και επανέλαβε την πάγια εντολή του.

Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι αυτό που τον ενδιέφερε στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ήταν να έρθουν τα στοιχεία στην Ελλάδα και να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστώσουν περιπτώσεις τυχόν φοροδιαφυγής. «Τίποτε άλλο» προσθέτει και συνεχίζει: «Δεν ενημερώθηκα ποτέ ούτε ζήτησα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με τη λίστα, πέραν όσων σας ανέφερα ήδη».

«Θύμα συνωμοσιολογίας»

Αναφέρει ότι υπήρξε και ο ίδιος προσωπικά “θύμα” της φημολογίας, της «άκρατης σεναριολογίας και συνωμοσιολογίας» που επικράτησε σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, όταν με «έκπληξη και οργή» αντιμετώπισε τη «συνειδητή», κατά την απόψή του, «προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση» τη μητέρα του Μαργαρίτα Παπανδρέου «για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες». Προσθέτει ότι η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα το λόγο σε αυτή την υπόθεση.

Αρνητικές απαντήσεις

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστηρίζει ότι η λίστα Λαγκάρντ «δεν αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης στην οποία ήταν παρών» και «δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελέσει αντικείμενο επαφών» του «με οποιονδήποτεπαράγοντα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος στο Forum του Νταβός το 2011 ή αλλού, όπως έχει αβάσιμα υποστηριχθεί». 

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι δεν είχε συζήτηση επί του περιεχομένου ή του τρόπου διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ ούτε με τον τότε Διοικητή της Ε.Υ.Π.  Στο σημείο αυτό αναφέρει: «Είναι αυτονόητο ότι αντικείμενο των συζητήσεών μας ήταν η πληθώρα ζητημάτων εθνικής ασφάλειας και αρμοδιότητας του Διοικητή της Ε.Υ.Π. καθώς και ότι, αν ποτέ έγινε παρεμπιπτόντως αναφορά στη “λίστα Lagarde”, αυτή θα αφορούσε την κοινή μας έγνοια για αξιοποίησή της, δεδομένου ότι και ο ίδιος ο τότε Διοικητής είχε συμβάλει στο να αποκτηθούν τα στοιχεία αυτά από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών».

Διευκρινίζει ότι η πληροφορία για την ύπαρξη τέτοιων στοιχείων «δεν σχετίζεται με τις συζητήσεις που αρχίσαμε ως χώρα με την Ελβετία στις 28 Ιανουαρίου 2011, σχετικά με την ολοκληρωμένη και θεσμική αντιμετώπιση των καταθέσεων Ελλήνων στο εξωτερικό». Επισημαίνει ότι ήταν ανεξάρτητη από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ η απόφαση να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την Ελβετία για να επιτευχθεί συμφωνία «που θα αντιμετώπιζε με αποτελεσματικό τρόπο πιθανή φοροδιαφυγή Ελλήνων μέσω του ελβετικού τραπεζικού συστήματος.


Από enet, το υπόμνημα από zougla, μοντάζ Γρέκι

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου