Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Αυστηρότερους κανόνες ασφαλείας για τις υπεράκτιες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων εγκρίνει το Ευρωκοινοβούλιο


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο, 22 Μαΐου 2013
  
Δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά

Καμία γεώτρηση υδρογονανθράκων δε θα εγκρίνεται ούτε θα διεξάγεται εάν δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, αντιμετώπισης και οικονομικής ευθύνης. Αυτό αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο υπερψηφίζοντας σχετική Οδηγία. 

Η Οδηγία αποσκοπεί στη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων που σχετίζονται με υπεράκτιες δραστηριότητες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου και τον περιορισμό των συνεπειών τους, μέσω του προσδιορισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο των ελάχιστων  απαιτήσεων για αδειοδότηση και την εφαρμογή υψηλότερων προτύπων ασφαλείας σε όλους τους σχετικούς τομείς.

Συγκεκριμένα, η εγκριθείσα Οδηγία προβλέπει τα εξής:

·       Για τη χορήγηση άδειας εξόρυξης και εκμετάλλευσης, οι φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου θα πρέπει να εκπονούν ανάλυση ρίσκου και λεπτομερή σχέδια έκτακτης ανάγκης.
·       Θα πρέπει, επίσης, να αποδεικνύουν  ότι διαθέτουν επαρκείς οικονομικούς πόρους για την κάλυψη περιβαλλοντικών ζημιών, μιας και φέρουν πλέον την αποκλειστική ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος.
·       Τα Κράτη Μέλη θα υποχρεούνται να καταρτίζουν εξωτερικά σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών με τα οποία θα προσδιορίζουν το ρόλο και τις οικονομικές υποχρεώσεις των εταιρειών γεώτρησης, καθώς και τους ρόλους των αρμόδιων αρχών και των ομάδων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
·       Τα περίκλειστα από ξηρά Κράτη Μέλη που διαθέτουν εταιρείες εξόρυξης με έδρα στην επικράτειά τους και οι χώρες που βρέχονται από θάλασσα αλλά δεν πραγματοποιούν υπεράκτιες δραστηριότητες εξόρυξης θα υποχρεούνται να εφαρμόσουν μόνο έναν περιορισμένο αριθμό διατάξεων.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, έκανε τις εξής δηλώσεις :

«Η οδηγία που εγκρίναμε διασφαλίζει ένα ενιαίο αυστηρό ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για την έρευνα και την εξόρυξη των υδρογονανθράκων. Δεν θέλουμε να βιώσουμε στην ΕΕ παρόμοια καταστροφή με αυτήν της πλατφόρμας Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού.
Σε μια περίοδο που η έρευνα και η εξόρυξη υδρογονανθράκων μας αφορά άμεσα, με τα κοιτάσματα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο να αποτελούν όχι μόνο πολύτιμο ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό πόρο, όντας σε θέση να αποτελέσουν σημαντική πηγή ενεργειακού εφοδιασμού για ολόκληρη την ΕΕ, η ασφάλεια των εγκαταστάσεων θα πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.
Το πλαίσιο, επομένως, που υποστήριξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διασφαλίζει ότι οι γεωτρήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον και οι πλατφόρμες εξόρυξης που πρόκειται να αναπτυχθούν στις ευρωπαϊκές θάλασσες θα υπόκεινται σε αυστηρότατες προϋποθέσεις και στις υψηλότερες δυνατές προδιαγραφές ασφαλείας. Η απόφαση της Ευρωβουλής αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, διασφαλίζοντας παράλληλα αυστηρές προϋποθέσεις για την προστασία του περιβάλλοντος».

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου