Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

«Κάλυψαν» και τον Ιερώνυμο!


Η φετινή Ανάσταση όπως και η περιφορά του Επιταφίου στην Αθήνα σημαδεύτηκαν από δύο γεγονότα που σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως.

Το βράδυ της Ανάστασης για πρώτη φορά το «Χριστός Ανέστη» του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου «σκεπάστηκε» από τον Εθνικό Υμνο, που με βροντερό τρόπο έψαλε το άγημα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Ένα 24ωρο νωρίτερα η περιφορά του Επιταφίου σημαδεύτηκε από τις αποδοκιμασίες περί «προδοτών πολιτικών που εμφανίστηκαν την ώρα που σταυρώνουν τους Έλληνες», τη φράση του Αρχιεπισκόπου ότι «η Ελλάδα έχει γνωρίσει πολλές προδοσίες», αλλά και τις καταγγελίες ότι απαγορεύτηκε στους πολίτες να ακολουθήσουν, ως είθισται, τον Επιτάφιο.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις πολιτών κατά τη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου στο Σύνταγμα. Οι πολίτες, όταν είδαν τους πολιτικούς, που ήταν παρόντες στην πομπή, τους αποδοκίμασαν, ενώ διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν τους άφησαν να ακολουθήσουν την περιφορά.

«Με τι μούτρα έρχεστε στον Επιτάφιο;» φώναζαν. Αλλοι έλεγαν: «Πού να δούμε τον Χριστό; Μόνο τον Σόιμπλε βλέπουμε», καθώς και «Μας σταυρώσατε, προδότες».

Κάποια στιγμή ακούστηκε μέσα από το πλήθος η φράση «Ιερώνυμε, τι τους θέλεις τους κλέφτες κοντά σου».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος στην ολιγόλεπτη ομιλία του επισήμανε μεταξύ άλλων: «Απόψε, μαζί με το σώμα του Χριστού, λιτανεύουμε και τις χαμένες ελπίδες. Οι μαθητές είχαν στηρίξει κάθε ελπίδα στον Ιησού Χριστό κι όταν τον είδαν να σταυρώνεται, έκλαιγαν λέγοντας “γιατί χάσαμε την ελπίδα μας”; Κι εμείς απόψε αναρωτιόμαστε γιατί χάσαμε τις ελπίδες μας και ποιοι μας τις έκλεψαν. Αλλωστε, αυτό το γένος έχει γνωρίσει πολλές προδοσίες, αλλά πάντα κερδίζει τον αγώνα. Εξάλλου, ο λαός μας πολύ σωστά λέει ότι, για να έρθει η Ανάσταση, πρέπει να περάσουμε τον Γολγοθά».

Κι ενώ δεν είχαν κοπάσει οι αντιδράσεις από όσα σημειώθηκαν τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής, εκείνα που συνέβησαν στην Ανάσταση έφεραν πάλι στην επιφάνεια όσα έχουν στο μυαλό τους οι πολίτες.

Οπως φάνηκε και από τη μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης, ήταν εμφανής ο αιφνιδιασμός των ιερέων και των επισήμων, κάποιοι από τους οποίους ξεκίνησαν να ψάλουν το «Χριστός Ανέστη» και τελείωσαν με τον Εθνικό Υμνο. Ηταν προφανές ότι κανείς δεν περίμενε ότι ο Εθνικός Υμνος θα ακουγόταν τόσο δυνατά, ώστε να «σκεπάσει» το «Χριστός Ανέστη» του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Με αφορμή τη διάσταση που έλαβε το θέμα (επί της ουσίας ήταν μια πράξη αντίστασης), ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος έγραψε στο twitter: «Συγχαρητήρια στα τμήματα των Στρατιωτικών Σχολών που έψαλαν λεβέντικα τον Εθνικό Υμνο χθες το βράδυ στην Ανάσταση στην Αθήνα». Μάλιστα, ο κ. Κωσταράκος σε δήλωσή του υποστήριξε ότι οι μαθητές των παραγωγικών σχολών ενήργησαν σύμφωνα με... διαταγή που έχει εκδώσει ο ίδιος (;) εδώ και δύο χρόνια.

Νίκος Ελευθερόγλου από dimokratianews
greki

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου