Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Τι γράφουν τα διεθνή Μ.Μ.Ε. για το λουκέτο στην Ε.Ρ.Τ.


Το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. αποτελεί πια παγκόσμιο θέμα με τα διεθνή μέσα να παρουσιάζουν εκτενή ρεπορτάζ από το «λουκέτο» στην κρατική τηλεόραση. Η Wall Street Journal πέρα από την ενημέρωση προχωρά και σε έμμεσο σχολιασμό της κατάστασης κάνοντας λόγω για πολιτικές ευθύνες και για προσλήψεις μέσω ρουσφετιών...

«Επί σειρά ετών, η Ε.Ρ.Τ. υπήρξε ο προνομιακός τόπος για να εξασφαλίζουν όλες οι κυβερνήσεις δουλειές στους υποστηρικτές τους, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εργαζομένων να μην έχει καμία σχέση με την τηλεθέαση», αναφέρεται στο δημοσίευμα της έγκριτης οικονομικής ιστοσελίδας και στο ρεπορτάζ προσθέτονται τα εξής : «Με κάθε κυβερνητική αλλαγή, άλλαζε και η διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. ώστε να απηχούνται οι απόψεις του κυβερνώντος κόμματος».

Οι New York Times σημειώνουν : Η Ελλάδα θέτει εκτός λειτουργίας την δημόσια τηλεόραση για να κάνει περικοπές. Ενώ ο Guardian έχει τίτλο: Η κρατική τηλεόραση εκτός λειτουργίας για να γίνουν περικοπές.


Το πρακτορείο Associated Press αναφέρει: H Ελλάδα αναστέλλει τη λειτουργία των δημόσιων μέσων για να εξοικονομήσει χρήματα.


Από την πλευρά του το abc news ανέφερε : Η ελληνική συντηρητική κυβέρνηση ανέφερε ότι θα κλείσει προσωρινά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, παρά τις αντιδράσεις ενώσεων και κοινωνικών φορέων.


Η Washington Post αναδημοσίευσε το άρθρο του AP σε κείμενο που τιτλοφορείται: H Ελλάδα αναστέλλει τη λειτουργία των δημόσιων μέσων για να εξοικονομήσει χρήματα, χαρακτηρίζοντας τα δημόσια μέσα ως «θύλακες σπατάλης».

«Η Ελλάδα έχει γίνει στιγμιαία η μόνη χώρα της Ευρώπης χωρίς δημόσια τηλεόραση» γράφει η El Pais για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που αμέσως μετά τις αιφνίδιες ανακοινώσεις έγινε πρώτη είδηση στο ηλεκτρονικό της πρωτοσέλιδο της ισπανικής εφημερίδας.


«Η ελληνική κρίση φέρνει μπλακ-άουτ στη δημόσια τηλεόραση» αναφέρει η ιταλική Repubblica, μεταφέροντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, που χαρακτήρισε θύλακα αδιαφάνειας την ΕΡΤ και σκανδαλώδη τον τρόπο λειτουργίας της.


«Η Ελλάδα κλείνει τη δημόσια τηλεόραση» μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα Liberation, επισημαίνοντας ότι η κακή διοίκηση ήταν το κίνητρο για την κυβέρνηση να κλείσει την ΕΡΤ, η οποία θα λειτουργήσει με νέα δομή και λιγότερους υπαλλήλους.


Το BBC αναφέρει την κίνηση της κυβέρνησης ως μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ύφεση. Το βρετανικό κανάλι υπενθυμίζει μάλιστα ότι τον Απρίλιο ψηφίστηκε νομοσχέδιο που προβλέπει αποχώρηση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του επόμενου έτους.


«Λιτότητα, η Ελλάδα κλείνει τη δημόσια τηλεόραση» μεταδίδει το γερμανικό Spiegel στον ιστότοπο του αναφέροντας ότι μένει λίγη ώρα μέχρι η ΕΡΤ να σταματήσει τη λειτουργία της και ότι αναμένεται να επανέλθει με λιγότερους εργαζομένους


«Τσεκούρι ακόμη και στην τηλεόραση» γράφει η ιταλική Stampa επισημαίνοντας ότι ούτε η τηλεόραση, ούτε το ραδιόφωνο, δεν γλίτωσε από τις περικοπές και την λιτότητα.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου