Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ


Τις έντονες ανησυχίες και ενστάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κύθνου, για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Πρόληψης και Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Θησέας Κυκλάδων, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται και τα νησιά των Κυκλάδων.

Σε ψήφισμά του ο Δήμος Κύθνου ζητά να αρχίσει άμεσα η διαδικασία ανανέωσης της Προγραμματικής Σύμβασης αλλά και η χρηματοδότηση λειτουργίας  των Κέντρων Πρόληψης που λήγει το έτος 2013. Επίσης υποστηρίζει ότι το ποσό που οφείλεται από το Υπουργείο Εσωτερικών αγγίζει τα 22,1 εκατομμύρια ευρώ! Τέλος κάνουν λόγο για την επίλυση του θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης.

«Σκοπεύετε να προχωρήσετε στην ανανέωση της σύμβασης λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης;  Πότε επιτέλους θα καταβληθεί ό, τι οφείλεται από τα Υπουργεία σας στα Κέντρα αυτά; Θα χρηματοδοτηθούν για το έτος 2013;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για το εάν θα υπάρξει τελικά υπάρξει μετεξέλιξη των Κέντρων Πρόληψης σε 13 ΝΠΔΔ, ένα δηλαδή σε κάθε Περιφέρεια, για το αν θα ενσωματωθούν οι μέχρι σήμερα θετικές κατακτήσεις της λειτουργίας τους και για το αν θα εξασφαλισθεί η ύπαρξη του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα τους, προκειμένου να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ  - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ :

 ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΘΕΜΑ :  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Κύριοι  Υπουργοί,

Ο Δήμος Κύθνου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την αριθ. 94/2013 απόφασή του εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το Κέντρο Πρόληψης και Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Θησέας Κυκλάδων του οποίου μέλος αποτελεί ο Δήμος Κύθνου.

Στο ψήφισμα αυτό ο Δήμος Κύθνου ζητά να αρχίσει άμεσα η διαδικασία ανανέωσης της Προγραμματικής Σύμβασης αλλά και η χρηματοδότηση λειτουργίας  των Κέντρων Πρόληψης που λήγει το έτος 2013. Επίσης υποστηρίζει ότι το ποσό που οφείλεται από το Υπουργείο Εσωτερικών αγγίζει τα 22,1 εκατομμύρια ευρώ! Τέλος κάνουν λόγο για την επίλυση του θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί :

1. Σκοπεύετε να προχωρήσετε στην ανανέωση της σύμβασης λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης;

2. Πότε επιτέλους θα καταβληθεί ό, τι οφείλεται από τα Υπουργεία σας στα Κέντρα αυτά; Θα χρηματοδοτηθούν για το έτος 2013;

3. Τελικά θα υπάρξει μετεξέλιξη των Κέντρων Πρόληψης σε 13 ΝΠΔΔ, ένα δηλαδή σε κάθε Περιφέρεια; Στο νέο σχήμα που θα προκύψει μετά την ενοποίησή τους θα ενσωματώσετε τις μέχρι σήμερα θετικές κατακτήσεις της λειτουργίας τους; Θα εξασφαλίσετε την ύπαρξη του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα τους, προκειμένου να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των Ελλήνων πολιτών;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου