Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝSA ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


«ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ GOOGLE, HOTMAIL, OUTLOOK, SKYPE, MICROSOFT, SKYDRIVE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ»

Σε βάθος ενημέρωση για τις αδιερεύνητες πτυχές της υπόθεσης που σχετίζεται με την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών των χρηστών του διαδικτύου από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, την NSA, με τη συνδρομή της εταιρείας Microsoft, ζητά με Ερώτησή του από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian που μεταφράστηκε και δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή, «η Microsoft με την ΝSA, είχαν τόσο στενή συνεργασία, που η εταιρεία του Bill Gates, παρέδωσε ακόμη και τον κώδικα κρυπτογράφησης προγραμμάτων όπως το Outlook, το MSN, το Skype και το Skydrive».

Όπως αποκαλύπτει ο πρώην πράκτορας της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν:

- Η Microsoft παρέδωσε στην NSA ότι χρειαζόταν για να ξεπεράσει το εμπόδιο της κρυπτογράφησης και να παρακολουθεί τις οnline συνομιλίες των χρηστών της.

- Έδωσε πρόσβαση προ κρυπτογράφησης στις υπηρεσίες Outlook και Hotmail.

- Βοήθησε στην άμεση πρόσβαση της NSA στην υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων SkyDrive, η οποία έχει πάνω από 250.000.000 χρήστες παγκοσμίως.

- Η Skype, απόκτημα της Microsoft από τον Οκτώβριο του 2011, συνεργάστηκε σε τις υπηρεσίες πληροφοριών για να επιτρέψει στο Prism να έχει πρόσβαση σε συνομιλίες μέσω video και φωνή.

- Αυτά τα υλικά διαμοιράζονταν από την NSA σε FBI και CIA, καθώς, όπως αναφέρεται στα έγγραφα το χαρακτήριζαν ως «ομαδικό παιχνίδι».

«Κατά πόσο έχει απασχολήσει το συγκεκριμένο ζήτημα, την ελληνική κυβέρνηση; Έχει αρχίσει έρευνες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος; Έχει ζητήσει η κυβέρνηση στοιχεία από εμπλεκόμενες εταιρίες που έχουν θυγατρικές στην Ελλάδα όπως η Microsoft και η Google;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και τους υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα, καταπατώνται όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το ίδιο το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ :

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΘΕΜΑ:  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ NSA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

κ.κ. Υπουργοί,

Σας προωθώ άνευ περαιτέρω σχολίων ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian που μεταφράστηκε και δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή», αναφορικά με την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών των χρηστών του διαδικτύου από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, την NSA, με τη συνδρομή της εταιρείας Microsoft.

Στο δημοσίευμα, αναφέρονται επί λέξη τα εξής :

«Στενή συνεργασία είχε η Microsoft με την NSA για να επιτρέψει την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών των χρηστών σε Outlook, MSN, Skype και Skydrive, παραδίδοντας ακόμη και τον κώδικα κρυπτογράφησής της, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα η Guardian.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που διεξάγει η NSA. Σύμφωνα με αρχεία που έδωσε στην εφημερίδα Guardian ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ήταν πολύ στενοί οι δεσμοί συνεργασίας των εταιρειών της Silicon Valley και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) κατά την τελευταία τριετία. Σύμφωνα με τα έγγραφα:

- Η Microsoft παρέδωσε στην NSA ότι χρειαζόταν για να ξεπεράσει το εμπόδιο της κρυπτογράφησης και να παρακολουθεί τις οnline συνομιλίες των χρηστών της.

- Έδωσε πρόσβαση προ κρυπτογράφησης στις υπηρεσίες Outlook και Hotmail.

- Βοήθησε στην άμεση πρόσβαση της NSA στην υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων SkyDrive, η οποία έχει πάνω από 250.000.000 χρήστες παγκοσμίως.

- Η Skype, απόκτημα της Microsoft από τον Οκτώβριο του 2011, συνεργάστηκε σε τις υπηρεσίες πληροφοριών για να επιτρέψει στο Prism να έχει πρόσβαση σε συνομιλίες μέσω video και φωνή.

- Αυτά τα υλικά διαμοιράζονταν από την NSA σε FBI και CIA, καθώς, όπως αναφέρεται στα έγγραφα το χαρακτήριζαν ως «ομαδικό παιχνίδι».

Στις αποκαλύψεις που έχουν γίνει από την εφημερίδα μέχρι σήμερα, καταγράφεται η εμπλοκή διαδικτυακών εταιρειών, όπως οι Apple, Google, Facebook και Yahoo».

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί :

1. Πριν από περίπου μία εβδομάδα, ο πρώην πράκτορας της αμερικανικής NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, αποκάλυψε ότι ο «φάκελος Ελλάδα είναι ο τρίτος πιο καυτός μετά από αυτούς της Γερμανίας και της Κίνας». Κατά πόσο έχει απασχολήσει το συγκεκριμένο ζήτημα, την ελληνική κυβέρνηση;

2. Έχει αρχίσει έρευνες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;

3. Έχει ζητήσει η κυβέρνηση στοιχεία από εμπλεκόμενες εταιρίες που έχουν θυγατρικές στην Ελλάδα όπως η Microsoft και η Google;

4. Έχετε ζητήσει με δικαστική συνδρομή στοιχεία που θα συνδράμουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης παρακολούθησης Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου από τις μητρικές εταιρείες Apple, Google, Facebook, Yahoo και Microsoft;

5. Σε περίπτωση που δεν προβείτε στις ακόλουθες ενέργειες, κατανοείτε ότι καταστρατηγούνται:

α. Η υπ’ αρίθμ. 2006/24/ΕΚ Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη «διατήρηση δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία σε συνάρτηση με την παροχή διαθεσίμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δημοσίων δικτύων επικοινωνιών»;

β. Το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) σύμφωνα με το οποίο «κάθε άνθρωπος απολαμβάνει το δικαίωμα του σεβασμού της προσωπικής του ζωής και της αλληλογραφίας του»; Υπενθυμίζω ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας, το διαδίκτυο δεν υπάγεται στις διατάξεις περί Τύπου καθ’ ότι διέπεται από το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών.

γ. Το κεφάλαιο ΙΙ του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων ο οποίος εφαρμόζεται στα ευρωπαϊκά όργανα τηρούμενης της αρχής της επικουρικότητας;

δ. Το άρθρο 9Α του Συντάγματος που σαφώς ορίζει ότι «καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων, όπως νόμος ορίζει. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων διασφαλίζεται από ανεξάρτητη αρχή, που συγκροτείται και λειτουργεί, όπως νόμος ορίζει»;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου