Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ - ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


«ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΡΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΩ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ»

«ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, έκανε την εξής δήλωση :

«Για άλλη μια φορά ξεφτιλίστηκε η Βουλή των Ελλήνων.

Στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα των Δικηγόρων, 166 άρθρα εγκρίθηκαν «κατά πλειοψηφία» παρουσία μόλις…ΤΡΙΩΝ Βουλευτών!

Γίναμε και πάλι περίγελος και προσωπικά ντρέπομαι για δημοσιεύματα που μας κολλάνε στον τοίχο, όπως αυτό σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «Το Ποντίκι».

Από πέρυσι, έχω επανειλημμένα ζητήσει από το βήμα της Βουλής, αλλά και στις συνεντεύξεις μου, ΑΛΛΑΓΗ του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής.

ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΜΕ τον κόσμο ΚΑΙ με τις διαδικασίες λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Το πιο απλό παράδειγμα της διεστραμμένης λειτουργίας της Βουλής είναι οι ταυτόχρονες εργασίες της Ολομέλειας, με εργασίες την ίδια μέρα, την ίδια ώρα με τρεις ή τέσσερις ή και πέντε διαφορετικές Επιτροπές. Που σημαίνει, με απλά λόγια, ότι στην Ολομέλεια, εκεί όπου λαμβάνει και την τελική ψήφο ένα νομοσχέδιο, δεν παρίστανται περισσότεροι από 10-12 Βουλευτές!

Προσωπικά μου έχει τύχει να μιλώ από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στις διαδικασίες ψήφισης νομοσχεδίου με την παρουσία έξι Βουλευτών, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου και του Προεδρεύοντος.

Ως εδώ και μην παρέκει!

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην ομιλία την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, πριν από 15 μήνες, είχε αναφερθεί με έμφαση στην επείγουσα αναγκαιότητα αλλαγής των Κανονισμών Λειτουργίας της Βουλής.

Δεν έχω δει απολύτως τίποτα.

Και κάθε φορά που θέτω το ζήτημα, εισπράττω νεφελώδεις απαντήσεις ότι «αυτό θα γίνει με τις Διασκέψεις των Προέδρων» οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη.

Ενθυμούμαι ότι συνάδελφος Βουλευτής, από την καρέκλα του Προεδρεύοντος, μου είχε απαντήσει σε μία Ολομέλεια ότι «αν δεν σας αρέσει να παραιτηθείτε από Βουλευτής». Του απαντώ, όπως το ίδιο απαντώ και σε όλους αυτούς τους επαγγελματίες της πολιτικής, οι οποίοι έφτιαξαν και βολεύονται με αυτό τον Κανονισμό Λειτουργίας, ότι αντί να παραιτηθώ, προτιμώ να καταγγέλλω αυτό το σύστημα, μέχρι να φιλοτιμηθούν να το αλλάξουν ριζικά.

Δεσμεύομαι μάλιστα, ότι ως Βουλευτής θα στείλω συγκεκριμένες προτάσεις στον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με την ελπίδα ότι, τουλάχιστον κάποιες απ’ αυτές, θα τις λάβει σοβαρά υπόψη».

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου