Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Πως βρέθηκε στα χέρια των Ρομά το 4χρονο ξανθό αγγελούδι - Ψάχνουν για τους αληθινούς γονείς


• Διεθνής κινητοποίηση για να βρεθούν οι πραγματικοί γονείς του κοριτσιού
• Η ΕΛ.ΑΣ. «βλέπει» μεγάλο κύκλωμα αρπαγής παιδιών πίσω από την υπόθεση
• Τι δηλώνουν οι Ρομά για το πως βρέθηκε στα χέρια τους η μικρή 

Σάλο έχει προκαλέσει την ελληνική κοινή γνώμη, αλλά και διεθνώς, η είδηση του εντοπισμού του ξανθού κοριτσιού, που πιθανότατα ακούει στο όνομα Μαρία και το οποίο βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το κοριτσάκι δεν είναι παιδί του αντρόγυνου που συνελήφθη όπως προκύπτει και από την εξέταση DNA στην οποία υπεβλήθησαν αλλά το άρπαξαν, με τρόπο
 
που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από τους γονείς του το 2009.

Ηδη έχει ξεκινήσει πρωτοφανής διεθνής κινητοποίηση για να βρεθούν οι πραγματικοί γονείς του ξανθού κοριτσιού, ενώ, πολλά θα ξεκαθαρίσουν αφότου η ανήλικη εξεταστεί από ανθρωπολόγο


Οι απίστευτες δικαιολογίες που χρησιμοποίησε το ζευγάρι των τσιγγάνων

Ο 39χρονος και η 40χρονη Ρομά από την πρώτη στιγμή που προσήχθησαν στην αστυνομία προέβαλλαν συνεχώς μεταβαλλόμενους ισχυρισμούς σχετικά με την απόκτηση του παιδιού, κάτι το οποίο κίνησε και την υποψία των Αρχών και προχώρησε στην εξέταση DNA.

Μιλώντας στο Star η 40χρονη υποστήριξε ότι το παιδί της το χάρισε η μητέρα του παιδιού έξω από ένα σούπερ μάρκετ. «Ούτε το κλεψα, ούτε το παραβίασα. Μου την έφεραν, τη μεγάλωσα με την αγάπη μου, με τη δύναμή μου, την πήγαινα στο σούπερ μάρκετ, την πήγαινα στον παιδίατρο, δεν την είχα κρυμμένη καθόλου, έπαιζε στην παιδική χαρά, πηγαίνετε να ρωτήσετε στην παιδική χαρά που είναι κοντά στο σούπερ μάρκετ, έπαιζε εκεί. Την αγάπησα. Το έδωσε σε μένα και μόλις μου την έδωσε σηκώθηκε και έφυγε. Εγώ περίμενα στο σούπερ μάρκετ μια ώρα μήπως το μετανιώσει και έρθει και την πάρει και αυτή τίποτα. Τίποτα, τίποτα! Εγώ την μεγάλωσα με δάκρυα. Ξέρεις πως την νιώθω την Μαρία... Κλαίω συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά η 40χρονη τσιγγάνα μιλώντας στην κάμερα του Star.

Σύμφωνα με το Star, μάλιστα, η οικογένεια των τσιγγάνων αναζητά έναν άνδρα με το όνομα Λευτέρη,ο οποίος φέρεται να είναι πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση και να γνωρίζει την μητέρα της μικρής.

Στην κάμερα του ίδιου καναλιού, όμως, μίλησε και η δικηγόρος της οικογένειας η οποία υποστήριξε και αυτή ότι η 40χρονη αγαπούσε πολύ το παιδί. «Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω απέχει πολύ από την πραγματικότητα», είπε η δικηγόρος κάνοντας έκκληση να μην παρουσιάζονται οι γονείς αυτοί σαν τέρατα, γιατί δεν είναι αλήθεια.

Καταγωγή από τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες ή την Σκανδιναβία

Από τις βόρειες χώρες ή την Σκανδιναβία εικάζεται ότι κατάγεται η 4 ετών μικρή ξανθιά που ζούσε μέχρι την Πέμπτη στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα. Ωστόσο, το παιδί αναμένεται να εξετασθεί από ανθρωπολόγο, ώστε από την κατατομή των οστών να προσδιοριστεί από πού κατάγεται.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος η οργάνωση έχει λάβει πολλά τηλεφωνήματα ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι είναι συγγενείς του παιδιού. «Εχουμε λάβει πολλές κλήσεις, που ίσως φανούν χρήσιμες», πρόσθεσε και ζήτησε από όποιον έχει πληροφορία, που μπορεί να φανεί χρήσιμη να καλέσει στο 116000.

Υποψίες ότι μπορεί να βρίσκονται στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος αρπαγής παιδιών

Εντωμεταξύ πληθαίνουν οι ενδείξεις για παράνομη υιοθεσία, καθώς στα Βαλκάνια δρουν αρκετά τέτοια κυκλώματα.Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ως πολύ σοβαρή, καθώς το ζευγάρι δηλώνει πως έχει 14 παιδιά και έπαιρνε επίδομα 2.800 ευρώ τον μήνα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, Βασίλσης Χαλάτσης, οι δυο «γονείς» έχουν τρεις οικογενειακές μερίδες, η πρώτη με έξι παιδιά και η δεύτερη με τέσσερα για τη γυναίκα και η τρίτη μερίδα με τέσσερα παιδιά για τον άνδρα. Η φερόμενη δε ως «μητέρα» της ανήλικης με τα ξανθά μαλιά και τα μπλέ μάτια, φέρεται να έχει «γεννήσει» τρία παιδιά, σε τρείς μήνες

Πλέον, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, ερευνούν πώς το ζευγάρι των τσιγγάνων είχε στην κατοχή του τόσα πιστοποιητικά γέννησης, ενώ ψάχνουν και τα υπολοίπα 10 παιδιά που έχει δηλώσει το ζευγάρι, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση γενετικού υλικού.

Επίσης, όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε, καλείται να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Παράλληλα, έχει σταλεί επείγον σήμα στην Ιντερπόλ προκειμένου η έρευνα να επεκταθεί. Ηδη έχουν σταλεί τα στοιχεία του παιδιού και μέσω δημοτολογίων θα ψάξουν να βρουν τους βιολογικούς του γονείς.

Η κατάσταση της μικρής

Η μικρή, την οποία οι Ρομά φώναζαν Μαρία, σύμφωνα και με τον επικεφαλής του «Χαμόγελου του Παιδιού» δεν φέρει σημάδια κακοποίησης. Είναι ηλικίας τεσσάρων με πέντε ετών και λέει μόνο ελάχιστες λέξεις. Ο ψυχολόγος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας που την ανέλαβε την χαρακτήρισε «αγρίμι» και θεωρείται πως δεν έχει την ανάπτυξη των παιδιών της ηλικίας του.

Πως έβγαλαν το πιστοποιητικό γέννησης

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κατάφεραν να βγάλουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων Ληξιαρχική πράξη γέννησης και βάπτισής του.

Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Η υπόθεση του μικρού κοριτσιού που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά, με ληξιαρχική πράξη γέννησης που εκδόθηκε από τον δήμο Αθηναίων, καταδεικνύει το εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων.

Με την εφαρμογή του νόμου 344/76, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού. Ληξιαρχική πράξη γέννησης εκδίδεται από τον δήμο, στον οποίο ο γονέας δήλωσε ότι έλαβε χώρα το γεγονός. Αν και ο νόμος επιβάλει τη δήλωση της γέννησης εντός 10 ημερών, εντούτοις προβλέπει ότι οι γονείς μπορούν να δηλώσουν τη γέννηση του παιδιού, ακόμη έως και την ενηλικίωσή του, με καταβολή χρηματικού προστίμου!

Ο δήμος Αθηναίων θα αναμείνει την πιστοποίηση των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών, περί ψευδούς βεβαίωσης των γονέων και κατόπιν θα εφαρμόσει τη νομιμότητα προκειμένου να ανακληθεί η συγκεκριμένη ληξιαρχική πράξη, η οποία φέρεται να είναι προϊόν ψευδών βεβαιώσεων».

Τηλεφώνημα Σαμαρά για την ανήλικη «Μαρία»

Εν τω μεταξύ με τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο πρόεδρο του «Του Χαμόγελου του Παιδιού», επικοινώνησε, έπειτα από τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Εργασίας θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την υποστήριξη του ανήλικου κοριτσιού.


Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου