Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΥΨΩΜΑ 731 – Η ΠΙΟ ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (VIDEO)

ΥΨΩΜΑ 731 – Η ΠΙΟ ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (VIDEO)

Η φονικότερη και ίσως η αποφασιστικότερη μάχη του ελληνοϊταλικού πολέμου ήταν αυτή του υψώματος 731, κατά την ονομαζόμενη εαρινή επίθεση της φασιστικής Ιταλίας.
Το ύψωμα 731 αποτελούσε κομβικό σημείο στο βάθος της Αλβανίας, μετά την Κορυτσά, καθώς ήταν μια δίοδος ανάμεσα στα όρη Τρεμπεσίνα και Τομάρι. Μια πιθανή διέλευση του ιταλικού στρατού θα προκαλούσε διάρρηξη των ελληνικών γραμμών και θα έκοβε το ελληνικό στράτευμα στην μέση. Έπειτα, το έργο των Ιταλών θα ήταν πολύ πιο εύκολο και ο ξεκούραστος και άρτια εξοπλισμένος ιταλικός στρατός θα προέλαυνε προς το εσωτερικό της Ελλάδος.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή της “Μηχανής του Χρόνου” του δημοσιογράφου Χρήστου Βασιλόπουλου ήταν αφιερωμένη στην ηρωική μάχη στο ύψωμα 731, η οποία έλαβε χώρα την άνοιξη του 1941. Αναρτούμε το βίντεο της εκπομπής, καθώς και μερικά άλλα βίντεο αφιερωμένα στην θυσία των Ελλήνων μαχητών του 731. Τα διδάγματα από την αυταπάρνηση και την αίσθηση καθήκοντος των Ελλήνων στρατιωτών του έπους του ’40 μπορούν μόνο να αποτελέσουν οδηγό για εμάς τους σημερινούς Έλληνες, στους κινδύνους που αντιμετωπίζει τώρα η πατρίδα. Ευχαριστούμε τους συντελεστές της εκπομπής αυτής, τον δημοσιογράφο Χρήστο Βασιλόπουλο και τους δημιουργούς των άλλων βίντεο, για το πολύτιμο υλικό και τις συνεντεύξεις των ίδιων των πρωταγωνιστών που βρίσκονταν εν ζωή τις οποίες παρουσίασαν στο κοινό. Η ιστορική αλήθεια και η λαίλαπα του πολέμου με απλή, τραχειά και αυθεντική γλώσσα από εκείνους που πολέμησαν, διακρίθηκαν, πόνεσαν και νίκησαν στο ύψωμα 731!










ΥΓ. “Τότε μόνο θα διέλθει ο εχθρός εκ της τοποθεσίας μας, όταν θα πεθάνωμεν άπαντες επί τον θέσεών μας” – η τελευταία διαταγή του Ήρωα Ταγματάρχη Δημητρίου Κασλά, ενός από τους μεγάλους Έλληνες αγωνιστές ο οποίος είχε πολεμήσει και στο μικρασιατικό μέτωπο το ’22. Η διαταγή αυτή ήταν και αυτό που συνέβη στο ύψωμα 731, το οποίο ουδέποτε κατελήφθη από τον εχθρό!ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ ’40!
ΕΟΕ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου