Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ : "ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"! ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ… ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!


ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ - ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ, ΟΠOΤΕ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ! ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ...ΝΟΜΙΜΑ!

Πλησιάζει η μέρα που θα δημευτούν οι καταθέσεις των Ελλήνων σύμφωνα με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας αλλά και οικονομολόγου Λούκα Κατσέλη.

Η Λούκα Κατσέλη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας :

«Με βάσει τις εκτιμήσεις, οι τράπεζες θα χρειαστούν περίπου 30 δισεκ. πέραν της ανακεφαλαιοποίησης που ήδη έχει δρομολογηθεί. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν αποκλείω να υπάρξει πρόβλημα και να λάβουν μέτρα κουρέματος των καταθέσεων».

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, με την πλούσια διεθνή εμπειρία, επισημαίνει ότι«όσο συνεχίζεται η ίδια πολιτική, η οποία προσωπικά πιστεύω πως θα είναι πολύ πιο σκληρή και εφόσον δεν λαμβάνονται μέτρα ρύθμισης των δανείων, τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχουν μέσα στους επόμενους μήνες οι τράπεζες.

«Η "Black Rock" είναι εδώ και ξεσκονίζει τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών»,προσθέτοντας : «Tα κόκκινα δάνεια έχουν αυξηθεί πολύ, λόγω της ύφεσης και της υπερχρέωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Όπως συχνά λέω, έχουμε μετατρέψει το εξωτερικό δημόσιο χρέος σε ένα εσωτερικό χρέος, γιατί με την μείωση των μισθών, των συντάξεων, των εισοδημάτων, κανείς δεν μπορεί να πληρώσει ούτε εφορία, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε τις τράπεζες, άρα αν οι τράπεζες μετά τη νέα τους αξιολόγηση εμφανιστούν να έχουν πρόβλημα στα κεφάλαιά τους, νομίζω ότι υπάρχει η πιθανότητα για ένα κούρεμα».

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, είναι κατηγορηματική :

«Όσο η μνημονιακή συγκυβέρνηση συναινεί στη λήψη υφεσιακών μέτρων, όπως είναι και η διαθεσιμότητα με τον τρόπο που γίνεται, όσο η οικονομική δραστηριότητα καταρρέει, τόσο μεγαλώνει η δυσχέρεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων να πληρώσουν τις οφειλές τους και τόσο μεγαλύτερη γίνεται η πιθανότητα τραπεζικά ιδρύματα να βρεθούν πραγματικά στο κόκκινο και θα αναγκαστούν να προβούν σε αυτό που λέμε διάσωση με ίδια μέσα, δηλαδή να μετατρέψουν σε ίδιο κεφάλαιο τις απαιτήσεις μετόχων, πιστωτών, καταθετών».

Αυτά που λέει η πρώην υπουργός είναι τα αυτονόητα που στηρίζονται στους κανόνες της απλής λογικής και της αλήθειας των αριθμών. Ένας από τους λόγους που οι κυβερνώντες φροντίζουν την παροχή κάκιστης εκπαίδευσης, και τρισάθλιας τηλεοπτικής ψυχαγωγίας είναι για να μην μπορεί ο κόσμος να καταλάβει τις απλές αυτές αλήθειες.

Οι τράπεζες δεν μπορούν να εισπράξουν τα δάνεια τους πίσω, συνεπώς αυτόματα δεν μπορούν να στηρίξουν τις διαθέσιμες καταθέσεις, οπότε θα αναγκαστούν, όπως θα διαγράψουν "κόκκινα" δάνεια, να διαγράψουν και καταθέσεις, καθιστώντας όλους εμάς, επενδυτές που αναλαμβάνουν το ρίσκο και την αποτυχία των τραπεζών.


Μόνο που όταν οι τράπεζες δάνειζαν τον οποιονδήποτε χωρίς κριτήρια, δεν μας ρώτησε κανείς.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου