Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ (VIDEO)

ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ (VIDEO)

Τα κείμενα που είναι γνωστά ως τα Κείμενα των Πυραμίδων είναι αρχαίες επικήδειες επιγραφές, με την μορφή επωδών (ψαλμών), οι οποίες είχαν σκαλιστεί στους τοίχους των πρώιμων πυραμίδων της Νεκρόπολης της Σακκάρα. Χρονολογούνται από την εποχής της πέμπτης, έκτης και όγδοης δυναστείας του Παλαιοί Βασιλείου, από την 3η χιλιετία π.Χ..

Τα κείμενα αυτά, που αποτελούν ένα σώμα 759 επωδών, σχηματίζουν ένα ολοκληρωμένο σύνολο λατρευτικών ύμνων, δίχως προηγούμενο, και θεωρούνται τα παλαιότερα σωζόμενα λατρευτικά κείμενα που υπάρχουν αυτή την στιγμή. Αφορούν στην ανάσταση, την ανάληψη και την μεταθανάτια πορεία του Φαραώ, ο οποίος συνεχίζει το ταξίδι του και μετά τον θάνατό του, ουσιαστικά παραμένει ζωντανός και περιγράφεται στα κείμενα αυτά η ανέλιξή του στην κλίμακα του Ουρανού. Ο Ουρανός αποτελεί την ματαθανάτια κατοικία του Φαραώ, ενώ είναι το βασίλειο του Θεού Ρα. Σε όλη αυτή την διαδικασία ο Φαραώ περιγράφεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, πχ ως γεράκι ή χήνα.


Τα πολύ ενδιαφέροντα αυτά κείμενα μας δίνουν μια σημαντική εικόνα για τις δοξασίες εκείνης της εποχής, καθώς και για τις συνήθειες των προσφορών που αφορούσαν την βρώση και την πόση των βασιλέων. Τα Κείμενα των Πυραμίδων έχουν ερμηνευθεί και μεταφραστεί στα αγγλικά από τους Samuel Mercer και R.O. Faulkner.


E.O.E.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου