Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Αλεξάντερ Πέιν : «Αλλάξαμε το όνομά μας λόγω ανθελληνικού μένους»


Στην αποκάλυψη ότι ο παππούς του αναγκάστηκε να αλλάξει το ελληνικό επώνυμό του προκειμένου να γλιτώσει από το ανθελληνικό μένος που υπήρχε στην Αμερική των αρχών του 20ού αιώνα προέβη ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν.

«Λέγομαι Παπαδόπουλος. Είμαι ένας Έλληνας από την Ομάχα. Ο παππούς μου ήρθε στην Ομάχα το 1912-1913 με το όνομα Παπαδόπουλος» είπε ο Πέιν μιλώντας στην εκπομπή του καναδικού τηλεοπτικού σταθμού CBS «George Stroumboulopoulos Tonight» που παρουσιάζει ο ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Στρουμπουλόπουλος.

«Γίνονταν τότε διαδηλώσεις κατά των Ελλήνων και το 1915 ο παππούς μου άλλαξε το επώνυμό του. Δεν το έκανε "Πάπας", όπως πολλοί Έλληνες, αλλά το αμερικανοποίησε πλήρως» είπε ο Αλεξάντερ Πέιν και πρόσθεσε : «Οι παλιοί δεν θέλουν να μιλούν για αυτά».


Όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον παρουσιαστή, ο Πέιν είπε : «Νιώθω Αμερικανός, νιώθω Έλληνας, νιώθω γήινος», ενώ αποκάλυψε ότι μιλά άπταιστα Αγγλικά και Ισπανικά, αλλά όχι πολύ καλά Ελληνικά.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Αλεξάντερ Πέιν βρέθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο οποίο κατείχε τη θέση του Προέδρου της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής και παρουσίασε -στην τελετή λήξης- τη νέα του ταινία του με τίτλο «Nebraska».

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου