Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΧ ΤΗΝ 16η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΧΡΥΣΟ. ΡΟΛΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;


Εδώ και μερικές μέρες οι ειδήσεις που μας μεταφέρουν Ελληνοαμερικανοί παράγοντες στην Αθήνα, είναι πραγματικά τραγικές. Στην αρχή δεν θέλαμε ούτε να το πιστέψουμε ούτε να το μεταδώσουμε. Όμως σε συζήτηση που είχαμε με μέλος των Ελληνοαμερικανών “Δημοκρατικών” που αποτελεί έναν από τους χρηματοδότες τους, μας οδηγεί σε μαύρα συμπεράσματα για το μέλλον του Αμερικανικού καπιταλισμού που διαχέεται σε όλον τον κόσμο.

“Περιμένουμε κάποιες ακόμα ώρες για να δούμε εάν επαληθευτούν όλα όσα φθάνουν κι εδώ από τις ΗΠΑ. Ότι στις 15 ή 16 Δεκεμβρίου οι τράπεζες θα κατεβάσουν ρολά και θα πάμε πάλι από την αρχή”, μας λέει ο ίδιος συνομιλητής.

“Το πρόβλημα είναι ότι εμπορικές τράπεζες στις ανεπτυγμένες χώρες έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες κάτι το οποίο τις κάνει απρόθυμες να δανείσουν χρήματα, ιδιαίτερα μεταξύ τους. Ενεργώντας από κοινού, οι Κεντρικές Τράπεζες ελπίζουν να έχουν μεγαλύτερη θετική επίδραση στις αγορές. Από την άλλη ωστόσο, αν αποτύχουν δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι επιπλέον που να μπορούν να κάνουν. Νομίζουμε ότι φθάσαμε εδώ. Και εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τελειώσαμε…”

Ο ίδιος παράγοντας θυμάται την εποχή του Κράχ του 1929. “Σας διαβάζω κάτι που έχει γραφεί για εκείνη την εποχή από ένα ντοκυμαντέρ για το πως έζησαν οι Ελληνοαμερικανοί το λουκέτο του 1929 :

“Κι ύστερα ήρθε η μεγάλη ύφεση, «όχι γρήγορα, σαν καρδιακή προσβολή, αλλά ως αρθρίτιδα : αργά και βασανιστικά». Οι Έλληνες των ΗΠΑ την ένιωσαν στο πετσί τους. Γράφει ένας Έλληνας στην εφημερίδα : «Άνεργος, όλο το χειμώνα μόνο τέσσερις εβδομάδες εργάστηκα. Χρωστώ άφθονα εδώ κι εκεί. Νοίκι, ένα χρόνο πίσω. Τούτο τον μήνα Μάρτιον ο ιδιοκτήτης με πετάει έξω με 9 παιδιά! Πού να πάω; Πεντάρα δεν έχω. Η κατάστασίς μου είναι αξιοθρήνητος. Ουδείς όμως νοιάζεται. Ο μόνος τρόπος για μένα είναι ο δρόμος».

Στο ίδιο κλίμα και τα ελληνικά τραγουδάκια της εποχής : «Τι θα κάνουμε βρε φίλοι στην κατάσταση αυτή; Με τις τσέπες αδειανές περπατούμε μες στους δρόμους. Χούβερ, τι μας έκανες;».

Οι συνθήκες είναι τραγικές. Οι λίγοι που έχουν δουλειά είναι τρομοκρατημένοι μην τη χάσουν. Παιδιά τρώνε στα σκουπίδια, άνθρωποι περιμένουν στα συσσίτια, πλήθος οι άστεγοι στους δρόμους. Οι εικόνες συγκλονιστικές”, ολοκληρώνει στην αφήγηση του.

Κάποιοι προσπάθησαν τον τελευταίο χρόνο στις ΗΠΑ να πουλήσουν ακίνητα και να αγοράσουν χρυσό. Κανένας δεν αγοράζει. Κάποιοι άλλοι έχουν μετρητά. Μερικοί τα έφεραν στην Ελλάδα και τα “έθαψαν”. Λύση που είναι επισφαλής. 

Αναμένουμε…


makeleio

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου