Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Στην 42η θέση η Ελλάδα στην Έκθεση του ΟΟΣΑ


Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Ταραχή στην Ευρώπη και στη Δύση από την δημοσιοποίηση της Έκθεσης PISA του ΟΟΣΑ για το 2012 που δόθηκε προχτές στις Βρυξέλλες και δείχνει τα επίπεδα επιδόσεων 15χρονων μαθητών στην Ανάγνωση, τα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες.

Η διαπίστωση είναι ότι τις πρωτιές στις επιδόσεις των 15χρονων μαθητών τις παίρνουν οι χώρες της Άπω Ανατολής ενώ στις 20 πρώτες θέσεις από τις χώρες - μέλη της Ε.Ε. περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων η Γερμανία, η Πολωνία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Αυστρία.

Στα Βρετανικά ΜΜΕ κυριάρχησε ως πρώτη είδηση το «καυτό» θέμα της ΑΠΟΥΣΙΑΣ άγγλων μαθητών από τον πίνακα των πρώτων 20 χωρών.

Η Ελλάδα κατέχει την 42η θέση ανάμεσα στις 65 χώρες της Έκθεσης PISA του ΟΟΣΑ.

Σε αντίθεση με την αντιμετώπιση του νέου πίνακα του ΟΟΣΑ και τις συζητήσεις που έγιναν τα τελευταία 24ωρα από τα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά ΜΜΕ δεν διαπίστωσα κάτι παρόμοιο και στα δικά μας ΜΜΕ.


Δυστυχώς, όπως φαίνεται στον πίνακα που επισυνάπτω το ποσοστό των Ελλήνων μαθητών με χαμηλές επιδόσεις είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα τρία γνωστικά αντικείμενα και ειδικά στην ανάγνωση.
C:\Users\user\AppData\Local\Temp\Temp1_Συνημμένα_2013125.zip\PISA-2012-results-snapshot-Volume-I-ENG.pdf

Επιπρόσθετα, οι επιδόσεις των μαθητών της χώρας μας «χειροτέρεψαν» και στους τρεις τομείς την τελευταία τριετία. Αλλά πριν βιαστείτε να κρίνετε ότι ΚΑΙ για ΑΥΤΟ φταίει η τρόικα (και όχι η δομή της Μέσης Παιδείας μας και εμείς ως δάσκαλοι) θα σημειώσω ότι οι επιδόσεις των παιδιών μας έχουν παραμένει στάσιμες την τελευταία 10ετία.    

Ουσιαστικά είναι απαραίτητο, πλέον, οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας και οι Ομοσπονδία Ενώσεων Καθηγητών Μέσης Παιδείας μαζί με τις Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων να σκύψουν προσεκτικά, να μελετήσουν το θέμα και να δώσουν ΛΥΣΕΙΣ…

Διαπιστώνουμε όλοι κατά διαστήματα την έντονη προβολή μερικών από τους εφήβους μας που είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ αστέρια και διαπρέπουν σε Διεθνείς διαγωνισμούς…

Τα παιδιά αυτά ΔΕΝ εκπροσωπούν όλα τα Ελληνόπουλα…

Είναι καιρός τα ελληνικά ΜΜΕ να σταματήσουν να προβάλλουν τα λίγα αστέρια που διαθέτουμε και να φροντίσουμε ΟΛΟΙ μαζί με τους φίλους/φίλες bloggers να συνδράμουμε στην προσπάθεια αποτελμάτωσης  της Παιδείας μας και αναχαίτισης του κατήφορου που πήραμε…

Attrattivo

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου