Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΜΟΝΑΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ


Βρυξέλλες Πορφύρης Δ. / Σταφυλά Π.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο AsiaNews, Ισλαμιστές αντάρτες απήγαγαν μοναχές από το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας (Mar Taqla) στην ιστορική κωμόπολη της Maaloula (βόρεια της Δαμασκού).

Το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία στον Νούτσιο Εκπρόσωπο του Βατικανού στη Δαμασκό επίσκοπο Mario Zenari.

"Ένοπλοι εισέβαλαν στη μονή αυτό το απόγευμα. Απήγαγαν βιαίως τις 12 μοναχές" δήλωσε ο επίσκοπος  Zenari, αναφέροντας ανακοίνωση του Πατριαρχείου.

Οι ένοπλοι κατευθύνθηκαν με τις γυναίκες ομήρους προς το Yabrud, περίπου 80 χλμ. βόρεια της Δαμασκού. Tο Radio Vatican επιβεβαιώνει ότι 12 συριακής και λιβανέζικης καταγωγής μοναχές απήχθησαν βιαίως από την μονή τους.

"Φαίνεται ότι οι τζιχαιστές αντάρτες τις οδήγησαν προς τα βόρεια προς την Yabrud. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα κίνητρα αυτής της πράξης εκ μέρους των ανταρτών : πρόκειται για απαγωγή ή έθεσαν υπό τον  έλεγχό τους τη μονή για να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους στη Maaloula", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού ο οποίος ωστόσο φάνηκε προσεκτικός πριν να μιλήσει για απαγωγή.

Την είδηση αναμεταδίδει και το arabipress.com


Είχε προηγηθεί εισβολή τζιχαιστών κατά την διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα στην καρδιά της ιστορικής χριστιανικής πόλης της Μααούλα. Εξαπέλυσαν πολλά λάστιχα γεμάτα με εκρηκτικά κατά τις θέσεις των στρατιωτών ώστε να δημιουργήσουν την απαιτούμενη δίοδο. Ήταν ακροβολισμένοι στους γύρω βραχώδεις λόφους και από εκεί έστειλαν τις ρόδες με τα εκρηκτικά πάνω στα φυλάκια επιβεβαιώνει πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας (Αl marar).

Το πρακτορείο AsiaNews επιβεβαιώνει ομοίως ότι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο επικοινώνησε την είδηση.

Οι συριακές αρχές από την πλευρά τους διαβεβαιώνουν ότι οι αδερφές βρίσκονται υπό το καθεστώς ομηρίας. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας σε επιστολή που απευθύνει στο Συμβουλίο Ασφαλείας αναφέρει ότι ομάδες τρομοκρατών λεηλάτησαν εκκλησίες και οικίες στην ιστορική πόλη.

«Οι τρομοκρατικές ομάδες κατέλαβαν τη Μονή της Αγίας Θέκλας και κρατούν ομήρους την ηγουμένη και πολλές άλλες αδερφές. Επιτέθηκαν στο ορφανοτροφείο που ανήκει στη μονή όπου έχουν βρει καταφύγιο πολλά παιδιά και ορφανά», ανέφερε το υπουργείο.

Καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας «να καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες» ενώ παράλληλα ζητάει από την διεθνή κοινότητα «ν΄ αναλάβει τις ευθύνες της και ν΄ ασκήσει πιέσεις στις χώρες που υποστηρίζουν τις τακφιριστικές οργανώσεις για να σταματήσουν την λογισμική και υλική υποστήριξη τους».

Το πρακτορείο Sana αναφέρει ότι τζιχαιστές της Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα (Μέτωπο της Νίκης) εισέβαλαν στην Μονή όπου βρίσκονταν 40 μοναχές και ορφανά.

Η κωμόπολη της Maaloula βρίσκεται 55 χλμ. βόρεια της Δαμασκού. Οφείλει την φήμη της στα πρωτοχριστιανικά ασκηταριά τύπου Καππαδοκίας. Οι 3.000 κάτοικοί της είναι κατά πλειοψηφία χριστιανοί που μιλούν τα αραμαϊκά τη γλώσσα του Χριστού. Η ονομασία της έλκει την καταγωγή της από τη λέξη Maala που στ΄ αραμαϊκά σημαίνει είσοδος. Οι τζιχαιστές της Al-Qaïda είχαν πάρει ξανά τον έλεγχο της πόλης στις 9 Σεπτεμβρίου για να εκτοπιστούν μετά από 3 ημέρες από τον τακτικό στρατό. Τότε και πάλι είχαν καταπατήσει το άσυλο της μονής αλλά αυτήν την φορά φαίνεται ότι είναι πολύ πιο δραματική η τροπή της υπόθεσης.Η πόλη βρίσκεται στην περιοχή του όρους Qalamoun, βόρεια της πρωτεύουσας όπου ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει μια επίθεση που κατέληξε σε μια σειρά από σημαντικές επιτυχίες τις τελευταίες ημέρες. 

Ανεκατέλαβε πανηγυρικά σε λίγες ημέρες τις πόλεις Qara, Deir Attiya και ένα τμήμα της Nabak. Ο στρατός θέλει να επανακτήσει το σύνολο της οροσειράς Qalamoun για να διασφαλίσει μια αδιάσπαστη εδαφική συνέχεια μεταξύ των επαρχιών της της Δαμασκού εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά των ανταρτών αυτοί ως αντιπερισπασμό επιχειρούν να απασχολήσουν δυνάμεις του στρατού εφαρμόζοντας την τακτική της καμένης γης στις ζώνες που ελέγχουν”.

H le Parisien ομοίως επιβεβαιώνει την εισβολή των ισλαμιστών στην Αγία Θέκλα και την ομηρία μοναχών.

Το βίντεο της επίθεσης στην Μααούλα
ΠΗΓΗ : ASIA NEWS, ΑFP, RADIO VATICAN, SYRIA NEWS, SANA, AL MANAR, ARABIPRESS

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου