Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΕΛΛΑΔΑ : Επιβεβαιώνεται το ξεπούλημα των ενεργειακών κοιτασμάτων της Κρήτης από τον Σαμαρά στους Τούρκους, η εξαθλίωση λόγω χρέους συνεχίζεται, η Κύπρος ανακοίνωσε κοίτασμα


του John Ward

H ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Μυστικές πτήσεις με μετρητά στην πλούσια με αέριο Κύπρο.

Οι εργολάβοι της Τρόικας σκυλεύουν το πτώμα της Ελλάδας.

Πώς το Βερολίνο υπερέβαλε την
 ελληνική κρίση για να καταλάβει την Ευρώπη...

Ανώτερες πηγές στην Αθήνα χθες το βράδυ επιβεβαίωσαν την αποκλειστικά από την περασμένη Δευτέρα του Slog : το 70% των εσόδων από τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κρήτης και των σπάνιων γαιών πηγαίνει σε Ξένα Ταμεία.

Περαιτέρω απόδειξη είναι η δωροδοκία της Κύπρου, που εντάσσεται κι αυτή στο γερμανικό παιχνίδι ηγεμονίας σε ενέργεια και τραπεζικό τομέα στην περιοχή. Το δήλωσε ένας ανώτερος σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης χθες :

"Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο καθηγητής [ο μεταλλειολόγος Αντώνης Φώσκολος] έχει απόλυτο δίκιο. Έχει τις τεχνικές εκθέσεις για να το αποδείξει ... υπάρχει μια μυστική συμφωνία με την οποία η Τουρκία παίρνει 40%, η Ελλάδα 30%, η Κύπρος 20% και οι Βρυξέλλες 10%".


Το νούμερο που είναι πιθανό να εξαγριώσει τους Έλληνες είναι η ανεξήγητη (από άποψης ...δικαίου) ανάθεση περισσότερου εισοδήματος από τα αποθέματα της Κρήτης προς την Τουρκία απ’ ότι στην Ελλάδα.

Δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο απ’ όσους εμπλέκονται ήδη στην ληστεία της Κύπρου μοιράζοντας τα λάφυρα ...και αποκόπτοντας τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς.

Αμέσως μετά από αυτά τα καυτά νέα, έρχεται και η ανακοίνωση ενός σημαντικού κοιτάσματος πετρελαίου πού έχει βρεθεί εκτός Κύπρου στην περιοχή 12 - ύψους περίπου 1,2 – 1,4 εκ. βαρελιών... συν την δωροδοκία της ΕΚΤ, για να «γλυκάνει» την Κυπριακή : περίπου € 5 δις σε μετρητά έχουν εισρεύσει κρυφά στην Λευκωσία.

"Κανείς δεν μέτρησε ή πιστοποίησε την παράδοση μετρητών", είπε μια πηγή, "έτσι ώστε να μην γνωρίζουν σε ποια μορφή τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά πήγαν σε λογαριασμούς στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου".

Ενώ είναι σαφές ποίοι είναι στο κόλπο με την Κύπρο, η συμφωνία για την Κρήτη είναι βέβαιο ότι θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με το ποίοι ανώτεροι αξιωματούχοι της Αθήνας θα μπορούσε να λάβουν «μίζα», για να γίνει μια τέτοια συμφωνία που είναι, από κάθε άποψη, τελείως γελοία και άδικη για την Ελλάδα.

Η γιατί, για παράδειγμα, ενώ έχουν επιβεβαιωμένα τα Κρητικά αποθέματα ενέργειας και ορυκτών, δεν τα χρησιμοποιεί ο Σαμαράς ως εγγύηση για την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα;

Γιατί δεν προσφέρθηκε στους πιστωτές μια μελλοντική εκπλήρωση επί ομολόγων σε αντάλλαγμα για χρέος που είναι αδύνατον να πληρωθεί; 

Καλύτερα μια συμφωνία μελλοντικής εκπλήρωσης, σίγουρα, από την εκκαθάριση με τίποτα.

Το κλειδί βασικά σε αυτό (εκτός από το συνηθισμένο θέμα της διαφθοράς της ελληνικής ελίτ) είναι η ίδια η Τρόικα, μια οργάνωση που δεν δίνει λόγο σε κανένα εκλεγμένο κυβερνητικό φορέα. Με τέτοια ελευθερία, οι Τροϊκανοί έχουν προσλάβει διάφορους οικονομικούς συμβούλους, οι οποίοι πηγαίνουν να παίξουν έναν κεντρικό ρόλο σε όλες τις διασώσεις της ευρωζώνης ... ειδικά τις ελληνικές διασώσεις και στο περίφημο κυπριακό Bail-in (=αρπαγή των
καταθέσεων).

Εμπλέκονται οι συνήθεις ύποπτοι : Deloitte, Ernst & Young, KPMG και Price Waterhouse Coopers (PwC) ... το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας «χρυ-σός κύκλος» από μια δωδεκάδα ή περίπου μεγάλες επιχειρήσεις με ένα μονο-πώλιο για το χειρισμό διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνήθως έχουν προσληφθεί χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, μερικές φορές δε παρά το ενδεχόμε-νο συγκρουόμενων συμφερόντων, που προκύπτουν από τις διασυνδέσεις με τα επενδυτικά κεφάλαια και άλλων παροχών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Η περίπτωση της παροχής συμβουλών εδρεύει στη Νέα Υόρκη Alvarez και Marsal είναι ιδιαίτερα περίεργη. Κατά την διάρκεια της περιόδου «συμβου-λών» τους για το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο, η A & M τα έκανε θάλασ-σα και χρέωσε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε - σύμφωνα με τον εσωτερικό έλεγ-χο από την κεντρική διεύθυνση της τράπεζας της Κύπρου όπως φαίνεται από την ιστοσελίδα EU observer. Αλλά το Δεκέμβριο του 2012, η κεντρική τράπε-ζα Κύπρου με επικεφαλής τον Πανίκο Δημητριάδη προεπέλεξε τους Alvarez
και Marsal για αρκετές νέες συμβάσεις. Το έπραξε παρά το γεγονός ότι το συμβούλιο είχε «αποκλείσει» την εταιρεία αυτή, λόγω «πιθανής σύγκρουση συμφερόντων " που σχετίζεται με την αξιολόγησης προς την Τράπεζα Κύπ-ρου.

Η αποστολή μετρητών με ειδικές πτήσεις, οι δωροδοκίες, το παρασκήνιο και τα ενεργειακά παζάρια που οργάνωσε και προώθησε με περαιτέρω υπεργολά-βους που προσλήφθησαν από την Golden Circle. Η Blackrock Solutions, για παράδειγμα, κατηγορείται για χρήση εσωτερικών εμπιστευτικών πληροφοριών, αφού το καθεστώς Σαμαρά φρόντισε να τους ανατεθεί μια σύμβαση ύψους € 12,3 εκατ. ευρώ. Οι Tροϊκανοί είχαν γίνει τόσο μισητοί στην Ελλάδα που η Black Rock Solutions χρησιμοποίησε ένα ψεύτικο όνομα ("Solar") και να προσληφ-θούν 18 ένοπλοι φρουροί ασφαλείας (μπράβοι) για να γίνει η "δουλειά". Η πα-ροχή ενόπλων φρουρών έγινε για τύπους σαν τον Βενιζέλο αλλά οι Αθηναίοι ήξεραν πολύ καλά ότι επρόκειτο για την Blackrock.

Ωστόσο, ο διορισμός εταιρείας συμβούλων περιελάμβανε και υπεργολαβία στις 4 Ελεγκτικές Εταιρείες (Big Four = 4 Μεγάλες) καθώς και λεπτομερή γνώση των σχεδίων ανακεφαλαιοποίησης. Όντας ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιου-σιακών στοιχείων στον κόσμο, τους έδωσε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, έναντι για παράδειγμα του ανταγωνιστή τους Pimco ... που είχε επίσης προσ-ληφθεί νωρίτερα (κούρεμα ομολόγων).

Υπάρχουν όμως κι άλλα ερωτηματικά σχετικά με την αξιοπιστία της ΕΕ, άλλων μεγάλων δυνάμεων και της ΕΚΤ, για το πώς και γιατί η Ελλάδα και η Κύπρος έφτασαν να υποστούν τέτοιο βιασμό. Η Κύπρος ήταν μια ανοιχτή και ταυτόχ-ρονα κλειστή υπόθεση : παρακινούμενη από τον Βολφγκανγκ Σόϊμπλε (Wolfgang Schäuble) και τον Μάριο Ντράγκι (Mario Draghi), η ΕΚΤ αφαί-ρεσε απλά την κύρια πηγή εισοδήματος του νησιού και στη συνέχεια άφησαν να
φτωχύνουν οι καταθέτες ... ενώ οι Ρώσοι και Κύπριοι απατεώνες κατάφεραν να αφαιρέσουν και να σώσουν τις καταθέσεις τους έγκαιρα.

Εξίσου σημαντικό όμως είναι ότι υπάρχουν ανακολουθίες και παρατυπίες στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται εύρωστα ελληνικά περιουσιακά στοι-χεία. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα νοσοκομεία της.

Πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η ΕΛΣΤΑΤ απέστειλε στην Eurostat, το έλλειμμα και πίνακες γνωστοποίησης του χρέους των ελληνικών νοσοκομείων. Σ’ αυτά περιλαμβανόταν η εκτίμηση των εκκρεμών υποχρεώσε-ων κατά € 2.3 δις. Η νέα κυβέρνηση προσέθεσε € 4,3 δις ανεβάζοντας το έλ-λειμμα σε € 6,6 δισ. (Αυτή η πληροφορία οφείλεται σε ανθρώπους όπως η
Γεωργαντά, οι οποίοι έχουν από τότε επιβεβαιώσει ότι ανώτεροι αξιωματούχοι και οι πολιτικοί της ΕΕ ενεθάρρυναν την κυβέρνηση της Αθήνας να φουσκώσει το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος της ως σύνολο).

Στη συνέχεια, η νέα κυβέρνηση προσπάθησε να φορτώσει επιπλέον € 5,4 δις χρέη νοσοκομείων σε ένα έτος, το 2008. Κατά την πρώτη φορά, η Eurostat
απέρριψε εγγράφως, αλλά αργότερα υπέκυψε στην πίεση της κυβέρνησης.

Όλη αυτή η πρακτική αντίκειται σαφώς προς τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς (βλέπε ΕΣΛ 95 § 3.06, ΕΚ αριθ. 2516/2000 άρθ. 2, Επιτροπή Reg. ΕΚ αριθ. 995/2001) και του Ευρωπαϊκού Κώδικα Ορθής Πρακτικής.

Αλλά γιατί το έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου;

Ο λόγος ήταν στην πραγματικότητα πολύ απλός : η Γαλλο-γερμανική έκθεση για το χρέος χρειαζόταν απεγνωσμένα όλα τα μέλη της Ευρωζώνης να συμ-φωνήσουν σε βοήθεια για την Ελλάδα. Η κατάσταση επομένως έπρεπε να φα-νεί όσο το δυνατόν κακή. Κατά την διάρκεια των συνομιλιών, το Βερολίνο ζή-τησε μιά μικρότερη συνάντηση με τους Έλληνες.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή, τρεις πηγές (δύο Έλληνες και ένας Γερμανός) η μικρή γερμανική αντιπροσωπεία έκανε μια εκπληκτική παρατήρηση : «η κα-τάσταση θα πρέπει να φαίνεται πιο απελπισμένη», προκειμένου να δικαιολογή-σει ένα σχέδιο διάσωσης και προς άλλα μέλη της ευρωζώνης. Δηλαδή, με τον φόβο πτώσης ολόκληρης της ευρωζώνης, θα πάρουν και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη μέτρα και να συσσωρεύσουν χρήματα για ενδεχόμενη διάσωση.

Για το τι πραγματικά ανησυχούσε το Βερολίνο ήταν, φυσικά, ήταν ότι το Γαλλο-γερμανικό τραπεζικό σύστημα θα μπορούσε να καταρρεύσει, αν η Ελ-λάδα δεν «σωζόνταν». Και μέχρι εκείνο το σημείο, καθόλου μέτρα δεν είχαν ληφθεί για να καταστεί ο τομέας σταθερός να αντέξει ένα κύμα παραγώγων (CDS)».

Όλοι μας στη Δύση πρέπει να καταλάβουμε μια για πάντα ότι στην πραγματικό-τητα τα ελληνο-κυπριακά προβλήματα υπαγορεύονται όσο ποτέ άλλοτε από την Γεωπολιτική της Ενέργειας και τους τραπεζικούς φόβους των Μεγάλων Δυνά-μεων, δεδομένου ότι οι Έλληνες ηγέτες ήταν περισσότερο διεφθαρμένοι από ποτέ και βλακωδώς άπληστοι οι Γαλλο-αμερικανοί δανειστές.

Υπάρχει μια μάχη για την ενεργειακή ηγεμονία σε εξέλιξη μεταξύ της Ουάσιγ-κτον, των Βρυξελλών και της Μόσχας, υπάρχει μια διελκυστίνδα, ένας πόλεμος ανάμεσα στην Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, τις Βρυξέλλες και το Ισραήλ για την κυριαρχία στα μεταλλεύματα και το φυσικό αέριο.

Μπορεί η Ελλάδα έχει γίνει ένα ξεχασμένο θέμα για τη συντριπτική πλειονό-τητα των πολιτών της ΕΕ και των ΗΠΑ. Αλλά για την αγορά πετρελαίου, τους πράκτορες, τους Ρώσους και τις τράπεζες, δεν είναι τίποτα ... ξεχασμένο.

Ξυπνήστε! Ένα εξ ολοκλήρου αξιοπρεπές και καλοστεκούμενο έθνος κατακρε-ουργείται, από τραπεζικά συμφέροντα και για την ενεργειακή μανία. Ενώ το αληθινό έλλειμμα της Ελληνικής Δημοκρατίας ήταν στο 7,8% του ΑΕΠ το 2009, το 2010 προέκυψε 15,4%. Αλλά το Βερολίνο ήθελε να προστατεύσει τις Γαλλο-γερμανικές τράπεζες, και χρειαζόταν επίσης ένα θύμα για να δώσει στην Γερμανία κυρίαρχο ρόλο στην ενδεχόμενη Τραπεζική και Οικονομική Ένωση
(Fiskalunion).

Η Αθήνα και η Λευκωσία έχουν αποδεχθεί τα ακόλουθα : παραποιημένα στοι-χεία του χρέους, ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής που είναι μια μόνιμη πα-γίδα, ατέλειωτα κύματα των καταστροφικών μέτρων λιτότητας, τρομερά επίπε-δα εξαθλίωσης των πολιτών τους, την δικτατορία των τραπεζών και των επεν-δυτικών συμφερόντων, τα γερμανικά ταμπλόιντ να εκτοξεύουν προσβολές για την ελληνική εργασιακή ηθική, ψέματα για τα επίπεδα του ιδιωτικού πλούτου των Ελλήνων και τώρα έναν βρώμικο διαμελισμό του πλούτου της μεταξύ των εχθρών της.

από το "http://hat4uk.wordpress.com"


Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου