Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ - ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ Ο ΤΟΜΣΕΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ...ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.


Ποιος άραγε περίμενε στις τελευταίες εκλογές, όταν ψήφιζε, ότι θα «μπασταρδευόταν» η επιλογή του και θα προέκυπτε μια Κυβέρνηση «έκτρωμα» η οποία ως μοναδικό της στόχο και σκοπό θα είχε την διατήρηση στη ζωή, του σάπιου, διεφθαρμένου και ξεπουλημένου πολιτικού συστήματος που κυβερνά τη χώρα μας;;;

Σε μια περίοδο που ο μέσος Ελληνας αναζητά κατεπειγόντως έναν ηγέτη ικανό να βγάλει την χώρα έξω από την στενωπό του ΙV Ράιχ της Μέρκελ και των υπολοίπων Bangsters, τα παραδοσιακά Media φροντίζουν επαρκώς για την ... παραμονή των ξεπουλημένων αυτών πολιτικών στην εξουσία!

Είμαστε μια χώρα στην οποία ενώ όλοι ζητάνε έναν ηγέτη, εντούτοις δεν φαίνεται να υπάρχει κανείς που να συγκινεί τις μάζες! Περίεργο ε;

Αλλά και να υπάρχει που να τον δει κανείς;; Στα κανάλια των εφοπλιστών, των Τραπεζιτών και των Μεγαλοεργολάβων; Εκεί, επί 35 ολόκληρα χρόνια, εκτός του ότι βλέπουμε τους ίδιους και τους ίδιους πολιτικούς, βλέπουμε τους ίδιους και τους ίδιους δημοσιογράφους!

Για να παραφράσω το μότο της γνωστής ταινίας, σας λέγω λοιπόν :

«Είναι πολλά τα … γραμμάτια Άρη» !!!


Η πλάκα είναι, ότι εδώ και τρία χρόνια, δεν έχουμε ακούσει από κανέναν, μια διαφορετική άποψη για την οικονομία! Κι αν ακουστεί κάποια, τότε οι «μάγοι» της επικοινωνίας σπεύδουν να την ισοπεδώσουν!

Πάρτε για παράδειγμα το μεγάλο κόλπο με τα ακίνητα!

Ο υπαλληλάκος της γνωστή τραπεζικής οικογένειας των Ρόθτσιλντ, ο Πολ Τόμσεν, ζήτησε μόλις έφτασε στην Ελλάδα, να ενημερωθεί για την οικονομική επιφάνεια των Ελλήνων νοικοκυραίων, απαιτώντας στοιχεία ανά την επικράτεια, αναφορικά με την ιδιοκτησία ακινήτων !Διαπίστωσε λοιπόν ότι ΔΕΝ υπάρχει Ελληνικό νοικοκυριό, που να μην διαθέτει τουλάχιστον ένα ακίνητο!

Η αποστολή του, η αποστολή του Δ.Ν.Τ., βλέπετε, δεν ήταν άλλη παρά η η διαχείριση του ιδιωτικού τομέα με την εισβολή των Bangsters μέσα σε αυτόν!

Όπως έχω γράψει πριν 3 χρόνια, το Δ.Ν.Τ. επιλέχτηκε γι' αυτό ακριβώς το λόγο, ως … δανειστής μας, κι όχι γιατί έλειπαν στην Ε.Ε. 30 δις ευρώ!

Η Ε.Ε., εκ του καταστατικού της χάρτη, απαγορεύεται να υπεισέρχεται στον ιδιωτικό τομέα των κρατών-μελών, κι έτσι έπρεπε να βρεθεί ένας … δανειστής μας, ο οποίος θα σάρωνε τον ιδιωτικό τομέα !!! (παράλληλα με τον Δημόσιο, που αυτό θα ήταν εργολαβία της Μέρκελ)
Μισθοί, συντάξεις, εισφορές, δημοσιονομική πολιτική, αγορά, όλα αυτά, διαλύθηκαν στην Ελλάδα από τον εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ., τον Πολ Τόμσεν, μιας και η Ε.Ε. μπορεί να υπεισέρθει ΜΟΝΟ στον δημόσιο τομέα!

Στα Ακίνητα το κόλπο ήταν απλό!

ΠΡΩΤΟ μέρος του σχεδίου, ήταν να διαλύσουν την βαριά βιομηχανία της χώρας μας!

ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ !!!
ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ επαγγέλματα, υπέστησαν ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Με τον κατασκευαστικό κλάδο, όμηρο των τραπεζών, οδήγησαν τους κατασκευαστές και όλα τα συναφή επαγγέλματα, σε ολική διάλυση και πτώση του τζίρου σε όλο τον κλάδο κατά 95% !!!

ΔΕΥΤΕΡΟ μέρος του σχεδίου του Τόμσεν, ήταν η απαξίωση τη ΓΗΣ. Η αξία των ακινήτων και των οικοπέδων, έπεσε μεσοσταθμικά κατά 35% σε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε ενάμιση χρόνο (2010-2011)! Υπάρχουν δε και περιοχές, όπου η αξία των ακινήτων κατέπεσε κατά 55%. Σήμερα στην Ελλάδα πλέον, δεν υπάρχει αντικειμενική αξία πώλησης! Δεν υπάρχει καν εμπορική (πραγματική) αξία πώλησης! Υπάρχει μόνο μια ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ, ΑΞΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ των ακινήτων! Τίποτε δεν πωλείται μιας και τίποτε δεν … αγοράζεται !!!

ΤΡΙΤΟ στάδιο του υπερ-απλού αυτού σχεδίου του Τόμσεν (μιας και είναι ανίκανος λόγω έλλειψης γνώσεων να κάνει κάτι πιο σύνθετο) ήταν η μεταστροφή της παραδοσιακής συνήθειας του Ελληνα, να αγοράζει έστω ένα ακίνητο στη ζωή του, ή έστω να κληρονομεί ένα από τους προγόνους του !!!

Έβαλε τα «καθυποταγμένα πολιτικά ανδρείκελα», τις μαριονέτες του ΙV Ράιχ, να ψηφίσουν νόμους, με τους οποίους, εντελώς αντισυνταγματικά και παράνομα, χαράτσωναν τους ιδιοκτήτες ακινήτων, με δυσβάστακτους φόρους! Τους φόρους αυτούς εισέπραττε … ανέξοδα η Τρόικα, μέσω μιας επιχείρησης, η οποία δεν είναι καν ΚΡΑΤΙΚΗ, και ακούει στο όνομα … ΔΕΗ !!!

Κι ενώ οι «Μαριονέτες» μας, οι … μαζορέτες της Εθνικής Γερμανίας … δηλαδή οι πολιτικοί μας, διερρήγνυαν τα ιμάτια τους ότι τα χαράτσια αυτά είναι μόνο για ένα χρόνο, όπως βλέπετε αυτό έγινε καθεστώς και μάλιστα ετήσιο !!!

Σήμερα για να φανταστείτε που μας οδήγησαν οι αριστερές και δεξιές μαζορέτες, η λέξη ΠΡΟΙΚΑ, έχει διαγραφεί εντελώς από το λεξιλόγιο των Ελλήνων!!! Ποιος … γαμπρός άραγε (έχοντας σώας τα φρένας) θα ζητήσει προίκα;;;

Αντίθετα, πεθεροί και πεθερές πλέον, χρησιμοποιούν την παρακάτω ΑΠΕΙΛΗ προς τους γαμπρούς και τις νύφες :

«Πρόσεξε γιατί αν δεν καθίσεις καλά, θα σου γράψω το … σπίτι μου» !!

Κι αν ο πεθερός είναι πλούσιος, τότε η απειλή γίνεται ολοένα και πιο σοβαρή :

«Πρόσεξε γιατί αν δεν καθίσεις καλά, θα σου γράψω το σπίτι, το εξοχικό μου στην Χαλκιδική και τέσσερα μαγαζιά που έχω στην Τσιμισκή» !!!

Εκεί έφτασε ο Τόμσεν την οικονομία των ακινήτων! Ακόμη και η πρώτη κατοικία ενός ζευγαριού, να μοιάζει ως ο … «μπαμπούλας» του νοικοκυριού που αφαιρεί κάθε χρόνο από την τσέπη μας όσα κέρδισε με τον ιδρώτα του ένα ζευγάρι !
Και καλά να έχεις να τα πληρώσεις ! Αν δεν τα έχεις όμως;;;

Στο ΤΕΤΑΡΤΟ στάδιο του αποικιοκρατικού αυτού σχεδίου, με την αγορά καθημαγμένη, τους Έλληνες πτωχευμένους και τις τράπεζες ουσιαστικά κλειστές, ο Τόμσεν, απαιτεί από τους Έλληνες(;) Τραπεζίτες να πάρουν όσα σπίτια είχαν χτιστεί με δάνεια, ακόμη και στο 15% της αξίας τους !

Δηλαδή, βάζει τον Ελληνικό λαό, να πληρώσει ακόμη και τις κατασχέσεις που σχεδιάζει αυτός και οι υπόλοιποι κερατάδες (!) που κουβάλησε στη χώρα ο Παπανδρέου !!!

Πώς;;;;

Μα είναι απλό !

Με τα 160 δις των Εγγυήσεων που έχουν ήδη πάρει από το Ελληνικό Δημόσιο οι Τράπεζες, τα οποία κάποια στιγμή θα κληθούν να πληρωθούν! Και θα πληρωθούν με κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή με τα χρήματα των φορολογουμένων μιας και οι Τράπεζες δεν έχουν δεκάρα τσακιστή στα ταμεία τους! Έτσι, αυτός που θα χάσει το σπίτι του από την τράπεζα, θα το έχει ήδη … πληρωμένο !!! Απλό ε;

Οι Εγγυήσεις αυτές έχουν τιτλοποιηθεί από τις τράπεζες, που σημαίνει ότι ακόμη κι αν καταφέρουν οι τραπεζίτες να τις πληρώσουν (πράγμα απίθανο κατά τη γνώμη μου) έχουν ήδη εισπράξει με την εγγύηση του Ελληνικού λαού 160 δις ευρώ από την Διατραπεζική Αγορά !!! Θα σωθούν δηλαδή με την εγγύηση αυτών που έχασαν τα σπίτια τους! Για τέτοια … εκτίμηση μιλάμε!

Στο ΠΕΜΠΤΟ στάδιο του ναζιστικού αυτού σχεδίου θα φτάσουμε σε μερικούς μήνες, μιας και όλα τα υπόλοιπα στάδια, έχουν ήδη ολοκληρωθεί !!!

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013, θα έχει ακυρωθεί ακόμη και η παραμικρή νομική κάλυψη και προστασία των μικρο-οφειλετών ! Δεν θα καλύπτονται ούτε καν οι πρώτες κατοικίες! Έτσι, θα ξεκινήσει ένα σαρωτικό κύμα πλειστηριασμών που θα ρίξει τις τιμές των ακινήτων, κάτω από το 75% της αξίας τους! Θα καταφθάσουν εταιρίες που θα αγοράζουν από τις τράπεζες τα κόκκινα δάνεια ακόμη και στο 15% της αξίας τους αλλά θα παίρνουν στην ουσία, σπίτια και ακίνητα που θα κατοχυρωθούν ως ιδιοκτησία, σε τέσσερις τράπεζες του Εξωτερικού!

Εκεί θα πάνε βλέπετε και ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στην Αθήνα που έχουν απαξιωθεί, κυρίως λόγω της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας καθώς και της επέλασης των λαθρομεταναστών! Τις περιοχές αυτές φαντάζομαι ότι ήδη τις γνωρίζετε !!!

Στο ΕΚΤΟ και τελευταίο στάδιο αυτής της λαίλαπας, τα ακίνητα αυτά, αφού θα έχουν αλλάξει ιδιοκτήτες, θα μεταπωληθούν στο 35-40% της αρχικής τους αξίας, σε επιχειρήσεις συμφερόντων, γνωστών ευρωπαίων πολιτικών, πίσω από τους οποίους βρίσκονται οι γνωστοί bangsters. Ο Έλληνας θα έχει χάσει το τσαρδί του και θα ζει στο ενοίκιο!

Κάποιοι θα έχουν βγάλει αμύθητα κέρδη εντός κι εκτός Ελλάδος!

Ο Έλληνας δεν θα θέλει να ξανακούσει για αγορά κατοικίας! Θα αποστρέφεται κάθε έννοια «οικογενειακής εστίας» και θα προτιμά να πληρώνει ενοίκιο αντί για ν αγοράζει σπίτι!

Κάπου εκεί , θα … επιτρέψουν στα κανάλια μας, να εμφανίσουν τον έναν και μοναδικό ηγέτη-σωτήρα!

Κάτι σαν τον Καραμανλή του ‘74, κάτι σαν τον Παπανδρέου του ‘81, που θα δώσει Ελπίδα στον Ελληνικό λαό!

Κάποιον που θα «χαρίσει» χρέη !!!

Είμαι σίγουρος ότι όσοι είστε πάνω από 50, όλο και κάτι θα θυμάστε… παρόμοιο! Ε;...

Μάλιστα, οι ίδιοι που θα έχουν ρημάξει το Ελληνικό νοικοκυριό, θα χρηματοδοτήσουν με πακτωλό χρημάτων τον πολιτικό αυτό, έτσι ώστε να «γλυτώσουν» από την οργή του λαού και να αποτραπεί η Επανάσταση και να … κατατροπωθούν οι … Επαναστάτες! 

Οι ίδιοι λοιπόν που λήστεψαν έναν ολάκερο λαό, θα χρηματοδοτήσουν τον … Σωτήρα του λαού αυτού!

Τα γνωστά ανδρείκελα , τα γνωστά φαντάσματα της πολιτικής, τα γνωστά πρόσωπα που εκβιάζονται από το IV Ραιχ κι εκτελούν πιστά τις διαταγές του…

Μέχρι τότε λοιπόν, μην περιμένετε να εμφανιστεί κάποιος που θα μας «σώσει»! Θα μας κυβερνούν οι ίδιοι και οι ίδιοι …

Ημιμαθείς, τυχάρπαστοι, τενεκέδες γεμάτοι μέχρι το καπάκι από αλλότρια συμφέροντα και σε καμία περίπτωση με τα συμφέροντα του Ελληνα και της Ελληνίδας !!!

Γι αυτό σας ξαναλέω λοιπόν, μην περιμένετε να εμφανιστεί ο «ηγέτης» που θα συναρπάσει τους Ελληνες! Δεν υπάρχει χώρος για έναν τέτοιον, στο σχέδιο των Bangsters και των “αλαλάζοντων κυμβάλων” της Σύγχρονης Στυμφαλίας …

Εκτός εάν …

Εκτός κι αν, όλοι μαζί , ψάξουμε, ενημερωθούμε και μάθουμε, τι ακριβώς έκαναν μια χούφτα άνθρωποι στην Ελλάδα, το 1908 !!!

Ψάξτε το κι εσείς … αλλά μόνοι σας … χωρίς δασκάλους !!!Γιώργος Αδαλής

aegeantimes.gr
αρχική καταχώρηση στις 29/4/2013, 17:45
τελ. ενημέρωση 29/4/2013Περίοδος από το 1900 ως το 1945

Ως το 1914 υπάρχει μια περίοδος στην οποία αναπτύσσεται ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα και υποχωρεί ο κρατικός. Την ίδια αυτή εποχή η Αθήνα αντιμετωπίζει τον Μακεδονικό αγώνα και από το 1912 τους Βαλκανικούς.


Την περίοδο αυτή συνομολογήθηκαν τέσσερα εξωτερικά δάνεια, συνολικά 521 εκ. φ.

Τα δύο πρώτα (76 εκ. φ.) μέχρι το 1910 και το τέταρτο 335 εκ. φ. το 1914.

Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν :

- Υπέρ της εξυπηρέτησης των ήδη υπαρχόντων εξωτερικών δανείων (από τότε ήταν της μόδας να πληρώνει η Ελλάδα χρεολύσια προηγούμενων δανείων με … νέα δάνεια).

- Υπέρ της διεξαγωγής των Βαλκανικών πολέμων και

- Στην ενσωμάτωση των νέων περιοχών που προέκυψαν μετά τους Βαλκανικούς.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι την περίοδο αυτή υπογράψαμε νέα δάνεια για να πληρώνουμε τα παλιά.

Ελλάς 1908 : Οικονομική Κρίση και η Αγορά του Αιώνα


Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Τα δημοσιονομικά ελλείμματα ακολουθούν το νεοελληνικό κράτος από τη γέννησή του. Ελλείμματα το 19ο αιώνα, τον 20ο, τον 21ο ! 

Μια μικρή γεύση θα πάρουμε και από τα δημοσιεύματα του περιοδικού ‘Ελλάς’ του 1908.

Στις 27 Ιουνίου 1908 γίνεται μια σαφή αναφορά για τα ελλείμματα του τότε ελληνικού κράτους και που γι’ αυτά πρέπει να την πληρώσουν (όπως πάντοτε) οι μισθοσυντήρητοι.

Ο συντάκτης αναφέρεται στην κακή κατάσταση του ελληνικού κράτους, και φυσικά φταίνε οι μισθοί των υπαλλήλων. Οι οποίοι μισθοί έχουν να αυξηθούν από το 1835!

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό κ. Δ. Γούναρη για …κομπογιαννίτη.

Έτσι σημειώνει μεταξύ των άλλων :

«Οι μισθοί των υπαλλήλων περικόπτονται ή δεν περικόπτονται; Ιδού η απορία όπως θα έλεγεν ο Άμλετος. Να περικοπούν και να ψοφήσουν οι άνθρωποι από την πείναν ή να μην περικοπούν και να ψοφήση το κράτος από τα ελλείμματα; Ιδού η απορία».

… «το κράτος δεν πρέπει να κάνει οικονομίας από τους μισθούς των υπαλλήλων αλλά και πρέπει να ζήση. Να ζήση όμως όχι κατά την μέθοδον εκείνων, οι οποίοι δια να οικονομήσουν την ζωήν των αυξάνουν ταις ημέραις της Μεγάλης Σαρακοστής. Εις τον δημόσιον προϋπολογισμόν υπάρχουν ακόμη όχι ολίγα περιττά σκουλαρίκια, τα οποία θα ημπορούσαν να κοπούν μαζή με τ’ αυτιά. Ο κ. Γούναρης ίσως τα γνωρίζει, αλλά η εγχείρησις είναι οδυνηρά και δύσκολος. Εις αυτάς τα εγχειρίσεις φαίνονται οι καλοί χερούργοι. Τας άλλας τας κάνει ο πρώτος τυχών κομπογιαννίτης».Ενώ το ελληνικό κράτος προσπαθεί να βρει πόρους για να μειώσει τα ελλείμματά του, το τουρκικό κράτος παραλαμβάνει νέες παραγγελίες πολεμικών πλοίων από την Γαλλία. Πρόκειται για τρια αντιτορπιλικά που φέρουν τις ονομασίες «Σαμσούν», «Γιαρ-Ισσάρ» και «Μπαζερά».

Σημειώνεται διευκρινιστικά πως «εκ των δύο κατεσκευάσθησαν εις τα ναυπηγεία του Σαλόν και το τρίτον εις τα ναυπηγεία της Γιρόνδης εις Βορδώ. 

Έχουσι μήκος 56 μέτρων, μέγιστον πλάτος 6 μ, εκτόπισμα 304 τόννων και βύθισμα 2,7 προς πρύμναν, η δύναμις των μηχανών είναι 6.000 ίππων και η ταχύτης η εν τω συμβολαίω οριζομένη 27 μιλλίων. Όσον αφορά το τέταρτον το «Ταχόζ» ευρίσκεται έτι υπό κατασκευήν εις τα ναυπηγεία του Βορδώ.»

Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ήταν άσχημη. Οι φτωχοί πολλαπλασιάζονται γρήγορα. Δουλειές δεν υπάρχουν. Η ακτή Τσελέπη του Πειραιά γεμίζει καθημερινά από πολίτες που επιθυμούν να μεταναστεύσουν σε Αμερική και Αυστραλία.

Η κυβέρνηση τότε για να προλάβει κοινωνική έκρηξη καθιερώνει στους αθηναϊκούς δρόμους συσσίτια για τους φτωχούς πολίτες. Δεσποινίδες από τη λεγόμενη Επιτροπή Κυριών μοιράζουν καθημερινά συσσίτιο.

Ο φόβος όμως για την στρατιωτική ενδυνάμωση της Τουρκίας γίνεται ορατός με την ανανέωση του στόλου της.

Τότε το ελληνικό κράτος αποφασίζει για την «αγορά του αιώνος».

Να παραγγείλει αντιτορπιλικά και υποβρύχιο. Για την ανασύνταξη του ελληνικού στόλου φέρνουν τον Γάλλο ναύαρχο Φουρνιέ με μισθό εκατομμυρίων. Άρχισαν τότε διαδηλώσεις και ταραχές στους δρόμους της Αθήνας που μεταφέρθηκαν και στη Βουλή.

Σημειώνεται σχετικά : «Ο κ. πρόεδρος της Βουλής βαρυνθείς να κρούη τον κώδωνα, δια να επιβάλλη την τάξιν ήρχισε να απειλή τους Βουλευτάς ότι θα τους σπάση το κεφάλι αν δεν υποτάσσωνται εις τον κανονισμόν. Αν ο κ. Πρόεδρος θέση εις εφαρμογήν την απειλήν του, υπάρχει ελπίς να σωθή τέλος πάντων το ατυχές αυτό Κράτος».Τελικά εκδιώχνεται ο ναύαρχος Φουρνιέ παρόλο που σχεδίαζε για την Ελλάδα ένα υποβρύχιο τύπου ‘Thon’.

Η κοινωνία ακολουθεί το δικό της δρόμο. Νέες τάσεις και συρμοί έρχονται στο νεοελληνικό κράτος.Και η μόδα έρχεται από το Παρίσι, με ένδυση …αρχαιοελληνική. 

«Η μόδα εζήτησε πάλιν υπόδειγμα από τα αμφιέσεις των αρχαίων ελληνίδων», γράφει πρωτοσέλιδα η ‘Ελλάς’ στις 26 Οκτωβρίου 1908, και σημειώνει : «Είναι μίμησις του αρχαίου Ελληνικού ενδύματος των γυναικών της Τανάγρας και ονομάζεται ‘Robe Tanagreenne’.”Η βασιλική οικογένεια – που πάντα βρίσκεται εκτός της κοινωνίας- πλασάρει το νέο αυτοκίνητο της εποχής. Κάτω της φωτογραφίας διευκρινίζεται: « Αι πριγκήπισσαι Μαρία και Αλίκη και οι Πρίγκηπες Γεώργιος και Ανδρέας, έξωθι των Ανακτόρων (βορεία πλευρά).

Ουδείς γνώριζε, φυσικά, στα 1908, τα πολυτάραχα χρόνια που έμελλε να ζήσει ο ελληνισμός, μέσα και έξω από το μικρό τότε νεοελληνικό κράτος…

Από: http://www.scribd.com/doc/13181236/-1908-HELLAS-1908-GREECE-IN-1908

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ...ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ...

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ


Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου