Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

«Αν δώσουμε ό,τι ζητά η τρόικα για τους πλειστηριασμούς, πέφτουμε»

«Αν δώσουμε ό,τι ζητά η τρόικα για τους πλειστηριασμούς, πέφτουμε»

Τεταμένο είναι το κλίμα στην κυβέρνηση ενόψει της συνάντησης που θα έχει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στις 6:00 το απόγευμα της Δευτέρας, με αντικείμενο τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της τρόικας.

Με την απόφαση να αναβάλουν την άφιξή τους στην Αθήνα, οι πιστωτές στέλνουν σαφές μήνυμα στην ελληνική πλευρά ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν ημίμετρα, τουλάχιστον για το τμήμα που αφορά στις «διαρθρωτικές» αλλαγές.

Κι αν η κυβέρνηση προχώρησε ακάθεκτη στη... διάλυση της Υγείας (ΕΟΠΥΥ, φάρμακο) οι απαιτήσεις των ελεγκτών της τρόικας για πλήρη άρση των πλειστηριασμών και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων προκαλούν ίλιγγο.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε εντός του Σαββατοκύριακου εξαντλητικές συσκέψεις με τους συνεργάτες προς αναζήτηση λύσης, ενώ ενδεικτική των κινδύνων είναι και η φράση Υπουργού που συμμετείχε στις συσκέψεις :


«Στο θέμα των πλειστηριασμών, αν δώσουμε ό,τι ζητά η τρόικα η κυβέρνηση θα πέσει».

Αγκάθι αποτελεί, προφανώς, και το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων αλλά και τα ΕΑΣ, η τύχη των οποίων αποτελεί το προαπαιτούμενο για την εκταμίευση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που εκκρεμεί από το Σεπτέμβριο.


troikaathina

Την ίδια στιγμή, υπό το βάρος των συνεχώς και πιο αρνητικών δημοσκοπήσεων το ΠΑΣΟΚ σκληραίνει επίσης τη στάση του έναντι των αιτημάτων της τρόικας, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την επίτευξη συμβιβασμού αφενός στο εσωτερικό της κυβέρνησης και, εν τέλει, μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Αντίστοιχοι, ωστόσο, προβληματισμοί φαίνεται ότι υπάρχουν και στη στενή ομάδα του Πρωθυπουργού, καθώς αυτή εμφανίζεται διχασμένη. Η πλειοψηφία επιμένει ότι πρέπει να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός ώστε η Ελλάδα να μην ξανακυλήσει σε περίοδο ανασφάλειας και σεναρίων, που θα απειλήσουν τα όποια ψήγματα επενδύσεων υπάρχουν. Οι υπόλοιποι, ωστόσο, εκτιμούν ότι οι θέσεις της τρόικας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και προτείνουν η κυβέρνηση να καταγγείλει, όχι επικοινωνιακά αλλά ουσιαστικά τη στάση της τριμερούς και να κινηθεί προς αναζήτηση πολιτικής λύσης.


newsbomb

Khan Wars

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου