Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ Η ΑΠΛΩΣ ΓΡΑΦΙΚΟΣ;


«Δε νομίζω ότι το σχέδιο αυτό με τα αγάλματα το ένα δίπλα στο άλλο συμβάλει στην αισθητική της πόλης και στην εκπαίδευση του κόσμου, όμως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για δική τους επιλογή».

Τάδε έφη Γιάννης Μπουτάρης  δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Διαβάζοντας το προκλητικό αυτό απόσπασμα από την χθεσινή συνέντευξη τύπου του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, κατά την χθεσινή επίσκεψη του στην γείτονα χώρα, η οποία προκλητικά συνεχίζει, εδώ και πολλά χρόνια να διεκδικεί το όνομα της Μακεδονίας μας, μου ήρθαν στο μυαλό εικόνες από τον Μέγα Αλέξανδρο, τους διάδοχους του Μακεδόνες βασιλείς, τους Μακεδόνες βασιλείς του Βυζαντίου, τον Μακεδονικό αγώνα, τους ένδοξους βαλκανικούς πολέμους του 12-13, τα ηρωικά έπη 1940-41, 1941-44, 1946-49 μέχρι και τα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας, τo 1992-94, στα οποία συμμετείχα ως μαθητής.

Έχοντας παράλληλα  εικόνες από τα μυστικά του βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα (της οποίας εγγονός είναι ο σημερινός πρωθυπουργός και όχι δυστυχώς αντάξιος της κληρονομιάς της, και στο ευαίσθητο αυτό εθνικό θέμα, για το οποίο έριξε κυβέρνηση το 1993), σκέφτηκα ότι η δική μου αισθητική, δεν συμβαδίζει με την προσβολή της πατρίδας μας στο εξωτερικό, από οποιοδήποτε  επιβουλέα γείτονα, πολύ περισσότερο, όταν διεκδικεί τον αυθεντικά ιστορικό άλλα και γεωγραφικό χώρο της  ελληνικής και μόνης Μακεδονίας.


Ειδικότερα με ενοχλεί, όταν ο πρώτος δημότης της πόλης μου, δεν συμβαδίζει με την σωστή εθνική γραμμή όπως εκφράστηκε με την απόφαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών το 1992, για το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους, ανεξάρτητα εάν κάποιοι μετά από κάποια χρόνια, μίλησαν για σύνθετη ονομασία.

Για μένα o Γιάννης Μπουτάρης, με την άποψη του αυτή είναι εάν όχι εθνομηδενιστής τουλάχιστον γραφικός, η δίνει το δικαίωμα για αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

Αναλυτικά οι εθνικά απαράδεκτες για μένα προσωπικά απόψεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη του στα Σκοπιανά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  στην σελίδα : http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=194915 του Αγγελιοφόρου, οπού σίγουρα τουλάχιστον τα όσα αναφέρει σίγουρα προβληματίζουν, για το οπού φτάνει η υποχωρητικότητα, θεσμικών πολιτικών παραγόντων (και ας λέει ο κ. Μπουτάρης, ότι δεν είναι η πολιτικός…), έναντι προκλητικών μας γειτόνων.


 

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου