Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Έρχεται το 3ο Μνημόνιο...


Ασφυκτικές πιέσεις των Βρυξελλών στην ελληνική κυβέρνηση για υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης ύψους 14 δισ. ευρώ. 

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου τόσο για τις συνεχείς αναβολές επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, όσο και για τις νέες απαιτήσεις των δανειστών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα και τα ισχυρά χρηματοοικονομικά κέντρα της ευρωζώνης εκβιάζουν εκ νέου την ελληνική κυβέρνηση, θέτοντας το δίλημμα «ή υπογράφετε τρίτο μνημόνιο για να καλύψετε τις χρηματοδοτικές σας ανάγκες ή δεν παίρνετε την αναδιάρθρωση του χρέους». 

Το Βερολίνο, έχει ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα οδεύει ολοταχώς και προς τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας. Η επιβεβαίωση των πιέσεων ήλθε στο πλαίσιο της τελετής ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας, που έγινε στο Ζάππειο. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι εταίροι διεμήνυσαν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα πως «αν δεν κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα με την τρόικα και δεν ξεκαθαρίσει το θέμα της νέας δανειοδότησης για το χρηματοδοτικό κενό της επόμενης τριετίας, να μην περιμένετε λύση για το χρέος εντός της ελληνικής προεδρίας». 

Όπερ σημαίνει, στην πραγματικότητα, προς τρίτο μνημόνιο. Μόνο που κάτι τέτοιο θα συνεπάγεται αυτομάτως τη λήψη και νέων - και κατά πάσα πιθανότητα, σκληρών - μέτρων, κάτι το οποίο θα επιφέρει σοβαρό πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση. 

Δάνειο μόνο με νέο Μνημόνιο 

Πηγές των Βρυξελλών, που επικαλείται η Real, αναφέρουν πως το νέο δάνειο που ετοιμάζουν για την Ελλάδα, προκειμένου να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, ανέρχεται σε 14 δισ. Ευρώ. Η Αθήνα είναι ενήμερη για το συγκεκριμένο σχέδιο μέσω της σχεδόν καθημερινής αλληλογραφίας μεταξύ δανειστών και ΥΠΟΙΚ. 

Από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης επισημαίνεται πως ο οργανισμός είναι έτοιμος να δώσει το νέο δάνειο αρκεί, όπως τονίζει και ο επικεφαλής του Κλάους Ρέγκλινγκ, “ο δανεισμός να συνοδεύεται από νέο μνημόνιο”.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου