Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Οι Μακεδόνες, όταν θα υπάρχουν, θα είναι Έλληνες


... ...Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. 
Είτε ότι δεν Σε μια τέτοια ανάγκη έχουν περιέλθει οι πολίτες του κράτους της FYROM, οι οποίοι σε έναν δύσκολο αγώνα επιβίωσης προσπαθούν να "πιαστούν" από ένα σταθερό σημείο.
Το θέμα είναι να δούμε από πού έχουν επιλέξει να "πιαστούν" και αν έχουν δικαίωμα να το κάνουν. Σήμερα αυτοί οι κατά τα άλλα απόλυτα συμπαθείς άνθρωποι όπου βρεθούν κι όπου σταθούν δηλώνουν Μακεδόνες. 
Από αυτό το σημείο ξεκινάνε τα προβλήματα. 
Προβλήματα πραγματικά και τα οποία μπορούν να βάλουν "φωτιά" σε μια "εύφλεκτη" περιοχή, όπως είναι τα Βαλκάνια. 
Εμείς θα συμφωνήσουμε μ' αυτούς, διαφωνώντας.
Τι σημαίνει αυτό το παράδοξο; 
Ότι κατά την άποψή μας Μακεδόνες υπάρχουν και πέραν των ελληνικών συνόρων, αλλά δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος. 
Για όσο διάστημα υπάρχει ο γεωγραφικός χώρος της Μακεδονίας, θα γεννιούνται Μακεδόνες, όπως στην Πελοπόννησο θα γεννιούνται Πελοποννήσιοι και στη Λευκάδα Λευκαδίτες. 
Μακεδόνες θα γεννιούνται καί από τις δύο πλευρές των συνόρων, όπως θα γεννιούνται Κύπριοι καί από τις δύο πλευρές της "πράσινης" γραμμής.


Έθνος όμως και εθνικό σύστημα, με τον τίτλο που προκύπτει από το όνομα της Μακεδονίας, δεν μπορεί να υπάρξει. 
Γιατί; 
Γιατί ήδη έχει υπάρξει. 
Γιατί ήδη ένα τέτοιο σύστημα έχει "κατοχυρώσει" στην ιστορία τα χαρακτηριστικά του. Χαρακτηριστικά, τα οποία τα αποφάσισαν αυτοί οι οποίοι έδωσαν νόημα, περιεχόμενο και άρα αξία σ' αυτήν την έννοια. Πρόλαβαν και "κατοχύρωσαν" ιστορικά το εφεύρημά τους. 
Η παγκόσμια ιστορική "γλώσσα" γνωρίζει τον όρο Μακεδονία. 
Αναγκαστικά αυτό το κατοχυρωμένο "προϊόν" είτε το παίρνεις όπως είναι —και άρα πλήρες— είτε το αφήνεις επειδή δεν σε βολεύει. 
Δικαίωμά σου είναι να κάνεις ό,τι θέλεις. Αποσπασματικά όμως δεν μπορείς να πάρεις τίποτε. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να αλλοιώνεις στοιχεία μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσεις τα βραχυπρόθεσμα συμφέροντά σου.

Η έννοια της Μακεδονίας έχει τέτοια κατοχυρωμένα και πλήρη χαρακτηριστικά, γιατί έτσι αποφάσισαν οι ιδρυτές της και "πατέρες" των Μακεδόνων. 
Οι "πατέρες" των Μακεδόνων, με επικεφαλής τον Μέγιστο των Μακεδόνων Αλέξανδρο, αποφάσισαν πως, όταν και εφόσον υπάρχει μακεδονικό σύστημα, αυτό θα είναι ελληνικό. 
Ο μακεδονικής καταγωγής στρατηγός αυτοκράτορας των Ελλήνων αυτό είχε αποφασίσει. 
Οι Μακεδόνες, όταν θα υπάρχουν, θα είναι Έλληνες. 
Δεν τον ένοιαζε τι γλώσσα μιλούσαν στην προηγούμενη "ζωή" τους. Δεν θα τον ένοιαζε, ακόμα και κέρατα να είχαν. 
Τον ένοιαζε ότι, αν δηλώσουν Μακεδόνες, θα πρέπει να υιοθετήσουν τον ελληνικό πολιτισμό και άρα και την ελληνική γλώσσα.

Αυτά αποφάσισαν τότε εκείνοι και όποιοι μελλοντικά θέλουν να τους αναγνωρίσουν ως "πατέρες" τους, μπορούν να το κάνουν ελεύθερα, σεβόμενοι όμως τις εντολές τους. Δεν μπορείς να θέλεις από έναν διάσημο "πατέρα" να κρατήσεις μόνον τα στοιχεία που σε εξυπηρετούν. 
Δεν μπορείς να "υιοθετείς" έναν διάσημο πατέρα και να ζεις με τις εντολές κάποιου άλλου. 
Δεν μπορείς έναν διάσημο "πατέρα" να τον αμφισβητείς και μάλιστα σε εκείνα τα σημεία τα οποία τον έκαναν διάσημο, θέλοντας να εκμεταλλευτείς μόνον τη διασημότητά του. 
Απλή κληρονομιά διεκδικείς ως ιδιώτης και ο νόμος σε υποχρεώνει να σέβεσαι τους όρους της διαθήκης. 
Αυτοί που γεννήθηκαν στην ιστορική Μακεδονία, έχουν δικαίωμα στην μακεδονική κληρονομιά. Η κληρονομιά όμως έχει και όρους.

Εμείς δεν αμφισβητούμε τη φυσική "μακεδονικότητά" τους. 
Αυτοί αμφισβητούν την πολιτισμική "μακεδονικότητα" της Μακεδονίας. Βεβαίως, για εμάς τους Έλληνες είναι Μακεδόνες. 
Ήταν και θα είναι για πάντα Μακεδόνες. 

Μακεδόνας είναι αυτός ο οποίος βλέπει για πρώτη φορά το φως του ηλίου στη Μακεδονία. 
Οι ίδιοι όμως δεν μπορούν αυτό να το δηλώσουν ως εθνική τους ταυτότητα. 
Οι ίδιοι δεν μπορούν να δηλώσουν στους ξένους ότι είναι Μακεδόνες. 
Για εμάς τους Έλληνες είναι πάντα Μακεδόνες, παρ' όλο που δεν είναι Έλληνες με την ίδια λογική που οι σημερινοί Τούρκοι για τους Έλληνες είναι Μικρασιάτες. 
Υπάρχει ένας λογικός άνθρωπος που να αμφισβητεί ότι οι σημερινοί Τούρκοι είναι σχεδόν στο σύνολό τους Μικρασιάτες; 
Γιατί να αμφισβητεί κάποιος ότι οι βόρειοι γείτονές μας είναι ως άνθρωποι Μακεδόνες;

Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι αυτοί οι Μακεδόνες έχουν "δικαίωμα" στη μακεδονική κληρονομιά. Κληρονομιά όμως σημαίνει και αποδοχή των όρων του κληροδότη. 
Όποια γλώσσα κι αν μιλούν αυτοί οι οποίοι γεννιούνται και ανδρώνονται στην περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να την αλλάξουν και να υιοθετήσουν την ελληνική, για να μπορούν να δηλώνουν Μακεδόνες. 
Γιατί; 
Για να μπουν στην "οικογένεια" αυτών των "πατέρων" κληροδοτών. 
Για να κατανοούν τι σημαίνει "Μακεδονία" και τι σημαίνουν τα ονόματα των "πατέρων". Αν καταφεύγει κάποιος σε μεταφραστές, για να καταλάβει τι σημαίνει το όνομα της οικογένειάς του ή τι σημαίνει το όνομα του πατέρα του, υπάρχει πρόβλημα.
ανήκει στην οικογένεια είτε ότι ανήκει στην οικογένεια, αλλά σε κάποια στιγμή —για λόγους που πρέπει να εντοπίσει ο ίδιος— έχασε τον οικογενειακό του "προσανατολισμό". 

Όταν η μητρική σου γλώσσα δεν μπορεί να εξηγήσει το περιεχόμενο της λέξης "Φίλιππος", αλλά το καταλαβαίνεις σε μετάφραση ως "Κόινο πριάτελ", αυτό είναι λίγο περίεργο. 
Υπήρξε ποτέ βασιλιάς της Μακεδονίας ονόματι "Κοϊνοπριατέλσκι"; 

Όταν υψώνεις ένα άγαλμα του Φιλίππου, πρέπει να σέβεσαι τον Φίλιππο. 
Πρέπει, αν μη τι άλλο, να σέβεσαι αυτόν τον οποίο τιμάς, σε βαθμό μάλιστα που να του στήσεις ανδριάντα. 
Πρέπει να σέβεσαι αυτόν που ήθελε από τα παιδιά του να "θυμούνται" ότι σύμφωνα με το όνομά του "αγαπούσε τα άλογα". 
Αυτό το όνομα τον έκανε διάσημο. 
Αυτό το όνομα ήθελε να θυμούνται τα παιδιά του, όταν θα έβλεπαν το άγαλμά του και αυτά τα παιδιά είναι μόνον τα ελληνόπουλα. 
Διαφορετικά θα πρέπει να υψώσεις το άγαλμα του "Κοϊνοπριατέλσκι", για να καταλαβαίνουν κάποιοι —έστω και μέσω μετάφρασης— την ουσία της "επιθυμίας" του.
Απλά πράγματα. 
Το "Αλέξανδρος" είναι μια σύνθετη ελληνική λέξη. 
Όταν χρησιμοποιείται ως όνομα, κάτι σημαίνει. 
Τι σημαίνει όμως; 
Ποιος γνωρίζει τι σημαίνει;
... ...

fnous

Amaze

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου