Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Ο μόνος δρόμος της «Καθημερινής»... Από τον δημοσιογράφο που μεγάλωσε στα σαλόνια της χούντας και των καλών Υπηρεσιών


Kι εκεί που λες, ας ρίξω μια ματιά σήμερα στην «Καθημερινή» μπας κι έγινε κάνα θάμα και ξέχασε ο Αλέξης Παπαχελάς να γράψει κάτι για το «μόνο δρόμο» που θα μας σώσει, μπαίνεις και βλέπεις πάλι ένα «κύριο άρθρο» που τιτλοφορείται «Ο μόνος δρόμος» :

Ο σημερινός «μόνος δρόμος» της «Καθημερινής», για όσους δεν αναγνωρίζουν τον Αλέξη Παπαχελά από τον τρόπο γραφής του, φαντάζει λες και γράφτηκε στο γραφείο τύπου της κυβέρνησης και σε λίγο θα βγει ο Σίμος Κεδίκογλου να τον απαγγείλει στο Mega. Γιατί θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει και τον... τίτλο «φάτε ένα λωτό και ξεχάστε το Μπαλτάκο γιατί βγαίνουμε στις αγορές».

Ο συντάκτης προσπαθεί με περισσή κουτοπονηριά να αποτρέψει το κόσμο από τη σκέψη ότι η κυβέρνηση είναι σάπια και διεφθαρμένη, ισχυριζόμενος πως αυτές είναι απόψεις της Χρυσής Αυγής και ότι όποιος σκέφτεται έτσι «συμμαχεί με τις δυνάμεις του σκότους». Η μέθοδος αυτή θυμίζει, αν μη τι άλλο, τις μεσαιωνικές πρακτικές της Ιεράς Εξέτασης, όπου όσοι πίστευαν σε κάτι διαφορετικό από τους «κατέχοντες τη Μία Αλήθεια» ήταν αυτομάτως κατειλημμένοι από το Σατανά.


Πέραν αυτού, όμως, είναι και παντελώς άκυρος ο ισχυρισμός ότι αυτές είναι οι απόψεις της Χρυσής Αυγής, γιατί στο περιβόητο βίντεο οι ομολογίες για το διεφθαρμένο ποιόν της κυβέρνησης δεν ακούστηκαν από τον Κασιδιάρη αλλά δια στόματος του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης. Μπορεί μεν ο συντάκτης να προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, για τον «μόνο δρόμο» του δηλαδή, αλλά, ευτυχώς, ούτε τυφλοί είμαστε ούτε κουφοί για να μην καταλαβαίνουμε τι βλέπουμε και τι ακούμε.

Ας επιστρέψουμε όμως πάλι στους «καθημερινούς» «μόνους δρόμους».
Πριν τρεις μήνες είχαμε έναν άλλο «μόνο δρόμο», ο οποίος εκείνη τη φορά ήταν σε γενικές γραμμές η αναγκαιότητα της πιστής προσήλωσης των κυβερνόντων στην εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών της Τρόικας. Το κεφάλι κάτω και χωρίς «ναι μεν, αλλά».


Ο «μόνος δρόμος» του Ιουνίου του 2013 είχε να κάνει με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά παρ' όλα αυτά δεν διαφέρει και πολύ με τον προηγούμενο «μόνο δρόμο». Εδώ ο συντάκτης προειδοποιεί τους συγκυβερνώντες -συμμετείχε και η ΔΗΜΑΡ τότε στην κυβέρνηση- να μη κάνουν καμιά τρέλα και προκηρύξουν εκλογές γιατί είναι ακόμα πολύς ο κόσμος που έχει δουλειά και πρέπει να απολυθεί. Όποιος δεν συναινέσει σε αυτό και κάνει του κεφαλιού του είναι ανεύθυνος, καταλήγει ο συντάκτης, ρίχνοντας έτσι ευθεία βολή στη ΔΗΜΑΡ που τότε τσινούσε.

 

Σχεδόν ένα μήνα πριν, το Μάιο του 2013, ο καθιερωμένος «μόνος δρόμος» της «Καθημερινής» -με εμφανή αυτή τη φορά την υπογραφή του Αλέξη Παπαχελά- επικεντρώνεται στη Χρυσή Αυγή. Κατά τον συντάκτη η Χρυσή Αυγή -την οποία η εφημερίδα που διευθύνει σε παλαιότερο άρθρο της αποκαλούσε «ακτιβιστές»- φτιάχτηκε και από τη Δεξιά επειδή δεν πήρε έγκαιρα την πρωτοβουλία να αιματοκυλίσει «δια του νόμου και της τάξης» την Αθήνα όταν ο κόσμος αντιδρούσε στους δρόμους, πράγμα που συντέλεσε στο να ξεθαρρέψει αργότερα η Χρυσή Αυγή -εξαίρετη λογική. Την έφτιαξαν όμως και οι αντιμνημονιακοί επειδή έβριζαν τους μνημονιακούς για τις μνημονιακές πολιτικές. Εξίσου εξαίρετη λογική, γιατί, αν δεν συνέβαινε αυτό, οι χρυσαυγίτες δεν θα είχαν τώρα από που να πάρουν το κακό παράδειγμα για να ασχημονούν κατά παντός και τώρα θα ήταν αρνάκια.


Ναι, πρόκειται για την «αρθρογραφία της ευθύνης και της λογικής» που η «Καθημερινή» διατείνεται ότι εκφράζει. Και των «χαμηλών τόνων» βέβαια. Παρανοϊκών μεν, αλλά, όσο να 'ναι, χαμηλών.

Ο «μόνος δρόμος» αυτή τη φορά για τον Αλέξη Παπαχελά είναι, σε γενικές γραμμές, η Αριστερά να συνετιστεί και να μην ακολουθεί «ακραίες γραμμές», τα κόμματα της «δημοκρατικής νομιμότητας» να συσπειρωθούν και να επιβληθεί ο νόμος έναντι όλων ανεξαιρέτως -έναντι και των «2 άκρων» δηλαδή.


Εδώ να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με το νεοφιλελεύθερο λεξικό της ελληνικής, η «επιβολή του νόμου» κρίνεται αναγκαία μόνο στο φάσμα των χαμηλών τάξεων της κοινωνίας και ιδίως όταν υφίστανται αντιδράσεις κατά κυβερνητικών πολιτικών. Για την οικονομική ασυδοσία των ισχυρών δεν τίθεται ποτέ θέμα γιατί αυτό θα προσέκρουε στο πνεύμα της «ελεύθερης αγοράς».
(για οικονομία χώρου παραθέσαμε μόνο ένα κομμάτι από τον συγκεκριμένο «μόνο δρόμο», διαβάστε τον ολόκληρο, για να να συμπορευθείτε ορθώς και κυβερνητικώς, στο από κάτω λινκ)


Αυτοί ήταν μόνο μερικοί από τους «μόνους δρόμους» της «Καθημερινής» της τελευταίας χρονιάς και σίγουρα θα υπάρχουν περισσότεροι. Ο ρόλος τους είναι προφανέστατα διπλός. Δεν είναι δηλαδή μόνο η πλύση εγκεφάλου που επιχειρείται στον αναγνώστη με τη διαρκή και συνεχόμενη προπαγανδιστική επίκληση του «μόνου δρόμου» για την προώθηση της τάδε και της δείνα «σωτήριας» πολιτικής, αλλά παράλληλα και άσκηση πίεσης σε εκείνους τους πολιτικούς που τείνουν να διαφοροποιηθούν, έτσι ώστε να παραμείνουν στη «μόνη γραμμή».

Γιατί πίσω από το «μόνο δρόμο» του Παπαχελά κρύβεται ο «ιδανικός δρόμος» για τις επιχειρήσεις του Αλαφούζου. Σύμφωνα με τον οποίο, και χαμηλότερους μισθούς θα μπορεί να καταβάλει στους εργαζόμενους των επιχειρήσεών του, και θα μπορεί να τους απολύει ευκολότερα, και θα μπορεί να τους απολύει μαζικότερα και, γενικότερα, να αυξάνει την περιουσία του με τη βοήθεια όλων των σχετικών «δώρων» που, γι αυτούς ακριβώς τους λόγους, έχουν συμπεριληφθεί στα μνημόνια. Ή αλλιώς, στους «μόνους δρόμους».

Από 
jungle-report, μέσω Το Γρέκι

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου