Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Θεοχάρης άνεργος... εκλογές Αρχιερέων... Μητροπολίτης... γιατί όχι; Που υστερεί σε προσόντα;


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Στη Συνδιάσκεψη περί «Εσωτερισμού – Αποκρυφισμού» που διοργάνωσε η Εκκλησία της Ελλάδος στην Εύβοια το 2007 επισημάνθηκαν και κωδικοποιήθηκαν διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Το πιο βασικό απ’ όλα ήταν η «επίσημη διαπίστωση» πως το 99% των Πιστών έχει ήδη αποχωρήσει από τη «Μάνδρα» και το 1% που παρέμεινε «λοξοκοιτάζει προς αιρετικές διαδρομές»...

Στην παραπάνω αλλά και σε άλλες παρόμοιες Συνδιασκέψεις κωδικοποιήθηκαν τα πορίσματα της Εκκλησίας σχετικά με αυτές τις «απώλειες Πιστών» τουλάχιστον ως προς το τμήμα ενδιαφέροντος που ακούει στο γενικό τίτλο «Εσωτερισμός – Αποκρυφισμός».

Πρώτο πρώτο Πόρισμα φιγουράρει το παρακάτω :

«...
στερα πό μιά μακρά περίοδο κάμψεως το θρησκευτικο φαινομένου, καθώς καί μετά τήν κατάρρευση τν λιστικν καί ντιθρησκευτικν δεν καί πρακτικν το 20ου αἰῶνος, διαπιστώνουμε μιά πρόσμενη στροφή το σημερινο νθρώπου στή θρησκευτικότητα καί τήν πνευματική ναζήτηση. Δυστυχς μως θρησκευτικότητα ατή, ντί νά ναζητήσει τόν ληθινό Θεό ησο Χριστό, παγιδευμένη πό τήν σύγχρονη ντελς ποκειμενική φιλοσοφία, πρε λάθος δρόμο καί δηγε πολλούς σέ μιά θρησκευτικότητα, πού βάση της χει τόν ποκρυφισμό καί τόν σωτερισμό, πού χουν προσλάβει μορφή πιδημίας σέ παγκόσμιο πίπεδο...»


Περισσότερα στο σχετικό άρθρο περί των θέσεων της Εκκλησίας γύρω από το ζήτημα «Εσωτερισμός – Αποκρυφισμός» http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/06/blog-post_1220.html

Οφείλουμε να υποθέσουμε με βεβαιότητα πως σαφώς θα υπάρχουν κι άλλες ερευνητικές εργασίες που αναφέρονται σε αντίστοιχες «εκροές Πιστών» προς άλλα Δόγματα και Θρησκείες. Και που φυσικά ενισχύουν έτι περαιτέρω τα εντός του παρόντος, συμπεράσματα.

Συνδιασκέψεις αυτού του τύπου σε μπερδεύουν λίγο. Που αποσκοπούν άραγε; Στην επισήμανση του κινδύνου να φύγουν «τα πρόβατα από τη μάνδρα»;

Άντε και το επισήμανες. Ο επιδιωκόμενος χειρισμός ποιός είναι;
Στην γλώσσα των επιχειρήσεων παντός είδους (πχ οικονομικές, πολιτικές, στρατιωτικές, κλπ) τον εντοπισμό/επισήμανση του κινδύνου ακολουθεί η ανάλυση και κατόπιν οι προτάσεις «αλλαγών». Δομικών αλλαγών. Σε φιλοσοφία και πράξη.

Σε επίπεδο Θρησκείας όμως, «Αλλαγές» θα σήμαινε «Αιρετική πορεία». Και δεν υπάρχουν πια Καθαγιασμένοι Γέροντες Αρχιερείς να Φωτιστούν και να λάβουν τέτοιες «βαριές αποφάσεις». Απορρίπτεται λοιπόν εξαρχής.
Άρα;

Εντοπισμός πιθανόν του «τι δεν κάνει καλά η Συμπεριφορική Πρακτική» του ανθρώπινου/ποιμαντικού δυναμικού της Εκκλησίας;
Δεν απομένει κι άλλος παράγοντας άλλωστε.

Αν το απορρίψεις κι αυτό, τότε, υπέγραψε και την ληξιαρχική σου πράξη θανάτου.
Θα απομείνουν μόνον τα καλοπληρωμένα στελέχη σου δίχως «πλήρωμα»...
Αυτό θα είναι η πλήρης κι οριστική απίσχανση. Το επόμενο βήμα είναι να σε πετάξουν «έξω από τα πάντα».

Μπροστά σε κείνη την προοπτική, η κατάργηση των Θρησκευτικών στα Σχολεία, των Θρησκευτικών Υπηρεσιών Στρατού και Αστυνομίας καθώς και η κατάργηση των Καμπαναριών θα μοιάζουν με «πικ νικ».

(Σε επόμενη φάση, οραματίσου μια κυριαρχία ενός κράματος ξενοκίνητων αντεθνικών Χιλιαστών, Πολυπολιτισμικών, Προτεσταντών, Ισλαμιστών, Άθεων, κλπ που ποτέ δεν θα πολεμήσουν γι’ αυτή τη χώρα, αντιθέτως θα την παραδώσουν δεμένη χειροπόδαρα σε μια κόλλα χαρτί).

Αν από την άλλη συνειδητοποιήσεις την αναγκαιότητα και το αποφασίσεις πως, ναι, θα ελεγχθεί το ζήτημα από πλευράς «Συμπεριφορικής Πρακτικής» του Ποιμαντικού δυναμικού σου, τότε ετοιμάσου να κάνεις την πιο βασική παραδοχή :

Το στελεχιακό/ποιμαντικό δυναμικό επιλέγεται με κάτι που δεν υφίσταται στον «έξω κόσμο».

Ιερατική Κλίση/Κλήση...

Κι αυτό δεν αφορά μόνο τον υποψήφιο «μικρό/Διάκονο».

Αφορά και τις «Κεφαλές». Τους Αρχιερείς.
Πολύ δε περισσότερο αυτούς.

Αν το στοιχείο της «Οιονεί Αγιωσύνης» έχει ατονήσει ή έχει εκλείψει σε μια τέτοια Κεφαλή στην πορεία της προς τα Υψίπεδα της Εξουσίας, φαντάσου τι Αρνητικές Επιρροές έχει να σκορπίσει αυτός ο Εκκλησιαστικός Αρχηγέτης γύρω του και κάτω του. Συγκεντρώνει μια πολύ μεγάλη Ισχύ στα χέρια του. Δεν είναι και ότι καλύτερο να δοθεί αυτή η ισχύς σ’ έναν «Οιονεί Επικίνδυνο Άνθρωπο».

Συνεπώς :

Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά στην Εκκλησία, τότε οι ευθύνες να αναζητηθούν στην Κεφαλή της.

Και στο πως αυτή κάνει τις «κρίσιμες Αρχιερατικές Επιλογές και Αναδείξεις» της.

Μήπως, όταν είναι η ώρα να αναδείξουν έναν πραγματικά Άγιο Άνθρωπο σε Αρχιερατική θέση, προτιμούν να αναδεικνύουν κατώτερους (από πλευράς «Οιονεί Αγιωσύνης») των περιστάσεων;

Κι αυτά τα λένε οι ίδιοι οι Αρχιερείς και μάλιστα όχι μόνον μεταξύ τους αλλά και δημόσια :

Απειλητικά Σύννεφα;... Ή Σύννεφα Απειλών; 

Λέει π.χ. -μεταξύ άλλων- ο Σεβασμιώτατος Δωδώνης Χρυσόστομος (πρώην Ζακύνθου) σχετικά πρόσφατα -γιατί άραγε ΟΧΙ πολύ πολύ νωρίτερα; Πχ την περίοδο της «Παντοδυναμίας» του;- εκεί γύρω στις αρχές Ιουνίου ‘14 :

«...Α
τά θεώρησα χρέος νά καταστήσω γνωστά καί νά θέσω στήν ρχιερατική συνείδησή Σας τό ρώτημα : πί τέλους, πότε τά μαγειρεα θά ντικατασταθον μέ τήν πίπνοια το γίου Πνεύματος;

Πότε τό συμφέρον τ
ς κκλησίας θά περιβληθεί μέ τήν ντιμότητα καί τήν λογική, γιά νά διαφέρει πό τά πολιτικά τερτίπια; Πότε τό ποτέλεσμα τν ψήφων θά εναι ο ριθμοί τν ψηφισάντων χωρίς ταχυδακτυλουργικά λάθη; Μήπως θέλετε παραδείγματα; Λέω, μήπως;;;...»

Η συνέχεια στο http://www.romfea.gr/ekklisies/ekklisia-tis-ellados/24868-2014-06-13-09-20-49

(Η αλήθεια είναι πως ακούγεται ως «σαφέστατη απειλή». Του τύπου : «Ή αναδεικνύετε στην Μητρόπολη Φωκίδος αυτόν που λέει ο σ. Δωδώνης ή... θ’ αποκαλύψει «ποιοί Μητροπολίτες» είχαν «εκλεγεί με πειραγμένα όστρακα»...». Οπότε; να υποθέσουμε πως, εν τοιαύτη περιπτώσει θα «εκπέσουν του αξιώματός τους»; Άρα; Για να μην εκπέσουν θα κάνουν αυτό ακριβώς που τους «εντολοδοτεί» -εμμέσως πλην σαφώς- ο σ. Δωδώνης;)

Και σε ακόμη πιο «σκληρή» γλώσσα, πολύ πριν απ’ αυτόν, ύψωσε την φωνή του σε συνέντευξή του στην Βραδυνή, 26 Ιανουαρίου του 2003, ο (τότε) Μητροπολίτης Σεβασμιώτατος Ιερώνυμος κατά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου :

«Ο νυν Αρχιεπίσκοπος φέρει βαρεία την ευθύνη που δεν προχώρησε, παρά τις προτάσεις, μέχρι σήμερα, στην αλλαγή του τρόπου εκλογής των αρχιερέων. Φαινόμενα όπως η σχεδόν επικύρωσις υπό της ιεραρχίας επιλογών συγκεκριμένων προσώπων, όπως φαίνονται και σε δημοσιεύματα εφημερίδων μήνες προ της εκλογής των, όπως επίσης το να ψηφίζει ο κάθε ιεράρχης με το γραφικό του χαρακτήρα, αφού υποστεί προηγουμένως το βάσανο των πιέσεων, πρέπει, επιτέλους, να τελειώσουν! Αλλιώς, θα συνεχίζουμε να εμπαίζουμε τον Θεό και τους ανθρώπους! Τελικά, δεν είναι υπερβολικό το λεχθέν ότι, δεν πρόκειται για εκλογές ιεραρχών, αλλά για διορισμό!».

Ο δημοσιογράφος επιμένει :

«Σεβασμιώτατε, μου λέτε ότι η επιλογή των αρχιερέων δεν γίνεται δια της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος;» Και ο τότε Μητροπολίτης Θηβών και σήμερα Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος απαντά :

«Θα σας πω κάτι που είπε ο Ιερός Χρυσόστομος : "Το Άγιον Πνεύμα πάντας χειροτονεί, αλλ’ ου πάντας εκλέγει". Δυστυχώς… θα πρόσθετα».

Ο κ. Δήμτσας επιμένει :

«Έχω την εντύπωση, με όσα λέτε, ότι τελικά η εκλογή νέων αρχιερέων αποσκοπεί μόνο στη δημιουργία προσωπικού στρατού του Αρχιεπισκόπου…» και ο κ. Ιερώνυμος απαντά :

«Αυτό ακριβώς εννοώ με αυτό που σας είπα παραπάνω : ότι απουσιάζει η θεολογική και εκκλησιολογική βάση. Δυστυχώς το ίδιο έκαναν και οι μακαριστοί Αρχιεπίσκοποι Ιερώνυμος και Σεραφείμ».

Υπάρχουν κι άλλα τέτοια «σκληρά μαργαριτάρια» στην συνέντευξη. Θα την βρείτε εδώ http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/06/blog-post_21.html

Αζατρού : Το «Σενάριο Ισλανδία» έγινε «Μοντέλο Ισλανδία»...

Στα πρακτικά της παραπάνω Συνδιάσκεψης υπάρχει μια ενδιαφέρουσα επισήμανση.

Στην Ισλανδία, εδώ και δεκαετίες υφίσταται αναγνωρισμένη η Αρχαία Σκανδιναυϊκή Θρησκεία «Αζατρού». Η λατρεία του Οντίν, του Θωρ και της Βαλχάλα. Η Θρησκεία των Βίκινγκς. Μας λένε επίσης ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι αναγνωρισμένη επίσημα από την Πολιτεία της Ισλανδίας καθώς και ότι κατέχουν μια θέση στο Συμβούλιο των Εκκλησιών.

Αυτό που δεν λέει -και που υπάρχει βεβαίως στο διαδίκτυο- είναι πως όλο κι όλο στην Ισλανδία υπάρχουν -όχι μια- αλλά δύο επίσημες θρησκείες.

Η μία είναι η Αζατρού. Η άλλη είναι ο Λουθηρανισμός.

Υπάρχει χώρα προηγούμενο λοιπόν όπου ο Χριστιανισμός (έστω, στην Αιρετική αυτή μορφή του) μοιράστηκε την εξουσία με μια Αναβιωθείσα Αρχαία Λατρεία.

Τουτέστιν : Το «σενάριο» δεν αποτελεί πια «θεωρία» και «σενάριο».

Περισσότερα για την Αζατρού θα βρείτε εδώ  http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/06/blog-post_6834.html

Στην Ελλάδα, λοιπόν, εδώ και δεκαετίες -και σύμφωνα με την ίδια την Ι. Σύνοδο- υφίσταται ένα άγριο φυλλορόϊσμα της Εκκλησίας προς κάθε πιθανή κι απίθανη «λατρευτική κατεύθυνση». (Εξ’ ου βεβαίως και η διαπίστωση της μειωμένης ισχύος της Εκκλησίας και η νεοταξίτικη αποφασιστικότητα για επανειλημμένα πλήγματα που θα της μειώσουν ακόμη πιο πολύ την ισχύ. Τα βλέπουμε καθημερινά. Μ’ άλλα λόγια, «βρίσκουν και τα κάνουν». Σ’ έναν ισχυρό αντίπαλο δεν τα κάνεις αυτά).

Στο μοντέλο της Ισλανδίας, λοιπόν, μπορούμε άραγε να φανταστούμε την «Νεοταξική Ελλάδα»;

Θα ήταν, ας πούμε, κάπως έτσι :
Η Ορθόδοξη Εκκλησία, αφού έχασε τους Πιστούς της,  χάνει και τυπικά την πρωτοκαθεδρία της στην Ελληνική Κοινωνία. Δηλαδή, την χάνει σε επίπεδο Συντάγματος, Σχολικής Εκπαίδευσης, προνομίων, οικονομικών κρατικών ενισχύσεων κλπ κλπ

Σε επόμενη φάση, ιδρύεται από τις Νεοταξικές ξενοκίνητες Κυβερνήσεις του μέλλοντος σε Εθνικό επίπεδο ένα Συμβούλιο Θρησκειών για τα θέματα «Λατρευτικής/θρησκευτικής υφής της Ελληνικής κοινωνίας».

Η Ορθόδοξη Εκκλησία θα βρίσκεται πλέον στο ίδιο τραπέζι, εξίσου ισχύος με κάθε μα κάθε άλλο ομοτράπεζο Δόγμα ή Λατρεία, πιθανό ή απίθανο που θα τύχει να έχει μια «υποτυπώδη δύναμη» και που «άλλοι -προφανώς- θα καθορίσουν».

Προτεστάντες, Καθολικούς, Ισλαμιστές, Χιλιαστές, Ινδουϊστές, Βουδιστές, Θεοσοφιστές, Μάγους,  κλπ. Ακόμη και ένα πιθανό ξεκάθαρα κι επίσημα δηλωμένο «Σκοτεινό/Εωσφορικό Δόγμα» (ποιός θα μπορούσε να του αρνηθεί μια επίσημη αναγνώριση και θέση στο Εθνικό Συμβούλιο εάν είχε να επιδείξει τα απαιτούμενα στοιχεία;πχ αριθμό πιστών, δόγμα, τελετές, ναούς, κλπ).

Να επισημανθεί το εξής :
Ότι σε κείνο το Εθνικό Συμβούλιο Θρησκειών Ελλάδος μια «Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία» θα βρίσκεται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Το «ποιά» θα είναι αυτή είναι ένα άλλο θέμα. Το αν θα υπάρχουν τότε δύο και τρεις «διαφορετικές Ορθόδοξες Εκκλησίες» είναι εκ των ων ουκ άνευ. Προσφιλής Νεοταξίτικη Τακτική είναι άλλωστε. Την οποία θα «στήριζαν» και «μη Νεοταξίτικες» Δυνάμεις, λέμε τώρα.

π.χ. η μία θα συνδέονταν με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η άλλη με το Πατριαρχείο Μόσχας, η άλλη (π.χ. η «αποεβραιοποιημένη») θα ίδρυε Πατριαρχείο Αθήνας (και θα «συνηγεμόνευε» Θρησκευτικά με τους αντίστοιχους «Μετριοπαθείς των Αρχαιολατρών»)... κάπως έτσι δεν εξελίχτηκε άλλωστε η ιστορία των Θρησκειών και φυσικά του ίδιου του Χριστιανισμού όταν ανακατεύονταν η Θρησκεία με την Πολιτική;

Μελανίτες στον Ορίζοντα, καταιγίδα εν όψη...

Το παραπάνω «σενάριο Ισλανδία» (θρησκευτικής πολυδιάσπασης και ισότιμης συνηγεσίας) δεν πρέπει, επ’ ουδενί να επιτραπεί να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Πρωτίστως για λόγους Εθνικής και Δημόσιας Ασφάλειας. Και δυστυχώς, για κει οδεύει καθώς μεθοδεύεται με επιτυχία επι δεκαετίες.

Όπως έχει ξαναειπωθεί, η Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία, μέσα στην τραγικότητα της ασκούμενης πολιτικής της, είναι άκρως απαραίτητο να είναι ισχυρή για χίλιους δυό Εθνικούς Λόγους (βλ. και http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/05/blog-post_31.html)

Βρίσκεται στην ύστατη ώρα της έστω κι αν η Υπερμέγιστη Αλαζονεία των «Στελεχών» της δεν της επιτρέπει να το διαπιστώσει.

Την πηγαίνουν με κάθε «επισημότητα» στην «Εκτέλεση» και στην Κηδεία της κι αυτή (αυτοί) νομίζουν πως την πηγαίνουν προς «Στέψη»...

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι (έμπλεοι αλαζονείας) «Θεολογικοί/Εκκλησιαστικοί Ηγεμόνες εκεί ψηλά στην περίκλειστη Αυλή των Ολίγων του Εκκλησιαστικού Ολύμπου της Πεντέλης» πως ελάχιστος χρόνος τους απέμεινε για να πράξουν το σωστό.

Μια μάχη κι ένας πόλεμος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ηγεσία του στρατεύματος.

Ο Μ. Αλέξανδρος έλεγε : «Δεν μ’ ανησυχεί ένας στρατός λιονταριών που διοικείται από ένα πρόβατο. Με ανησυχεί ένας στρατός προβάτων που διοικείται από ένα λιοντάρι»...

Στην «Κεφαλή» λοιπόν...
Εκεί γυρνάει και ξαναγυρνάει το πράγμα...

Και πως θα μπορούσε να’ ναι αλλιώς;
Άδειασε ή όχι η «Μάνδρα της Εκκλησίας»;
Ναι... Επίσημο δικό σας συμπέρασμα είναι.

Ποιός ευθύνεται γι’ αυτό;
Η «Κεφαλή»... ποιός άλλος; Η... Νεωκόρος;

Αυτό σε όρους επιχειρησιακούς μπορεί να σημαίνει ΜΟΝΟΝ ένα πράγμα :
Αλλαγή, όχι μόνον Ηγεσίας αλλά και «Φιλοσοφίας Ηγέτου»... καθώς, όσο κι αν αλλάζουν οι Ηγεσίες, η Φιλοσοφία Ηγεσίας παραμένει η ίδια ως τώρα...

Διαχειριστές «Κοσμικής Εξουσίας»...

Υπ’ αυτό το σκεπτικό γιατί να μην δοκιμαστεί και το «Μοντέλο Θεοχάρης»;

Τον πήρε η 
Leeman Brothers, μετά τον πήρε η Ασπίς, μετά τον πήρε το Υπουργείο Οικονομικών, όπου πήγε άφησε πίσω του «Σκοτεινές Κοιλάδες»... ο άνθρωπος έχει εντρυφήσει, προφανώς, στην... «Αποκάλυψη»... γιατί να μην δοκιμαστεί λοιπόν και στην Εκκλησία; Τι περισσότερα δεινά θα μπορούσε να επιφέρει; Έχει ήδη χαθεί το μέγιστο του Πληρώματος του Σκάφους, καθώς και το Μέγιστο της Ισχύος του Κινητήρα του....

Ή θα «επιστρέψει Αυτό που Έφυγε»... ή... ας διαλέξει ο καθένας «Αυλή»...

Το μόνο που θα μπορούσε να αναστρέψει την κατάσταση και να προσδώσει έναν τόνο αισιοδοξίας είναι να βρεί η «Αρχιερατική Ηγεσία» το «Άγιο Πνεύμα» της... το οποίο, προφανώς, την έχει «εγκαταλείψει»...

Κι ο μόνος τρόπος είναι να πάψουν οι «Αρχιερατικοί Ιθύνοντες» να «διορίζουν» ως Νέους Αρχιερείς «Κοσμικόστροφους Τεχνοκράτες» (Κοσμικοί Βασιλείς με ενίοτε φουσκωμένους λογαριασμούς) και να στραφούν αποφασιστικά στην ύστατη εφεδρεία της Εκκλησίας :

τους Αγιασμένους Ασκητικούς Γέροντες των Μοναστηριών.

Μόνον εκεί θα βρεθεί 
αυτό που λείπει στην Αρχηγεσία της Εκκλησίας προκειμένου να «ξαναζωντανέψει και να επανεκκινήσει το καθημαγμένο Πλήρωμά της στη Βάση της» :

την Αγιωσύνη των Αρχιερέων της που θα προσδώσει με τη σειρά του το απαραίτητο Καθαγιασμένο Φωτισμένο Πνεύμα στις αποφάσεις τους.

Ειδεμή, να θυμούνται πως η χώρα βαδίζει με υψηλούς ρυθμούς προς μια Κατάσταση Εκτάκτου (Πολεμικής) Ανάγκης... κι αυτό θα συμπαρασύρει «τα πάντα»... μαζί και την «Μικρή τους Οικογενειακή Αυτοκρατορία»...

Ετοιμαστείτε λοιπόν, εν όψη εκείνης της κρίσιμης κατάστασης να δείτε κι άλλες Ιερές Συνόδους, να δείτε «Πατριαρχεία Αθηνών» να ξεπροβάλλουν, άλλους να δηλώνουν υποταγή στη Μόσχα, κλπ κλπ...

Τα «κίνητρα» (πολλών και διαφόρων ειδών) υπάρχουν... και είναι «πανίσχυρα» ...

Μην κάνετε τα λάθη που έκαναν οι Προπάτορές σας τον καιρό του Παλαιολόγου λίγο πριν την Άλωση...

Τότε, δεν υπήρχαν αυτές οι «τάσεις Πολυδιάσπασης»... τώρα «υπάρχουν» και με το παραπάνω... μια «Σταγόνα» αρκεί για το «ξεχείλισμα»... μια «Σπίθα» αρκεί για να ξεκινήσει η Φωτιά...

Π.χ. έναν «Προικισμένο», «Φωτισμένο», «Οιονεί Αγιασμένο», Εθνικά ευαισθητοποιημένο Γέροντα – Αρχιερέα που θα «σήκωνε το Εθνικοθρησκευτικό Λάβαρο», κατά τη γνώμη σας πόσοι θ’ ακολουθούσαν σ’ έναν Υπερ Πάντων Αγώνα διαπνεόμενο από το «Πνεύμα του Εθνικού Κινδύνου» αλλά και ενός «Εσχατολογικού καταλύτη» που βεβαίως θα κυριαρχήσει στην εν λόγω «Κοινωνικοθρησκευτική Σχάση»;... και που βεβαίως αυτός θα «υπερέχει» (στα «Σημεία») όλων των υπολοίπων...

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου