Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ (VIDEO)

Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ (VIDEO)

Σαν σήμερα, πριν από 70 χρόνια, έγινε κατά την διάρκεια του Β’ Π.Π. μια εκ των μεγαλύτερων σφαγών αμάχων στην Ελλάδα από τους Γερμανούς, στο Δίστομο Βοιωτίας. Η σφαγή αυτή γνώρισε την διεθνή κατακραυγή μόλις έγινε γνωστή, ενώ η Γερμανική Διοίκηση στην Αθήνα επέρριψε τις ευθύνες για την σφαγή στους κατοίκους του Διστόμου, λόγω απείθειάς τους στις εντολές του γερμανικού στρατού.

Στις 10 Ιουνίου του 1944 ο Fritz Laufenbach, λοχαγός των SS του 2ου λόχου του 1ου τάγματος του 7ου τεθωρακισμένου συντάγματος των SS, διετάχθη να μετακινήσει τον λόχο του από την Λειβαδιά με κατεύθυνση προς Δίστομο, Στείρι και Κυριάκι, με σκοπό την εκκαθάριση ανταρτών στην δυτική πλευρά του Ελικώνα. Την ίδια στιγμή οι 10ος και 11ος λόχος του 3ου τάγματος από την Άμφισσα όδευαν προς το Δίστομο για να συναντήσουν τον 2ο λόχο. Οι 3 λόχοι συναντήθηκαν χωρίς να έχουν εντοπίσει αντάρτες. Οι Γερμανοί εισήλθαν στο Δίστομο και εκφοβίζοντας τους χωρικούς πληροφορήθηκαν ότι υπήρχαν αντάρτες στο Στείρι. Ο 2ος λόχος κατευθύνθηκε προς τα εκεί και στην τοποθεσία Λιθαράκι έπεσε σε ενέδρα των ανταρτών του ΕΛΑΣ. Η μάχη του Στειρίου ήταν σφοδρή και κράτησε περίπου μέχρι τις δύο το μεσημέρι, αναγκάζοντας τους Γερμανούς να οπισθοχωρήσουν. Οι απώλειες των Γερμανών ήταν περίπου 40 νεκροί και των ανταρτών 15.


Μετά το πέρας της μάχης, οι Γερμανοί μπήκαν στο Δίστομο και σε αντίποινα για τις απώλειές τους άρχισαν να σφάζουν αδιακρίτως και με μανία, όσους κατοίκους έβρισκαν μπροστά τους. Από το μακελειό που ακολούθησε δεν γλίτωσαν ούτε τα γυναικόπαιδα ούτε οι ηλικιωμένοι, ενώ θανατώθηκαν βρέφη και βιάστηκαν γυναίκες πριν να δολοφονηθούν. Το χωριό ισοπεδώθηκε, τα σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ, οι γερμανοί συνέχιζαν να εκτελούν πολίτες κατά την διάρκεια της επιστροφής τους στην Λειβαδιά. Οι νεκροί του Δίστομου ανήλθαν στους 228, εκ των οποίων οι 117 ήταν γυναίκες και οι 111 άντρες, έχοντας ανάμεσά τους 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων. Ένας από τους επί κεφαλής ο οποίος θεωρήθηκε υπεύθυνος για την σφαγή στο Δίστομο ήταν ο  Hans Zampel. Μετά το τέλος του πολέμου συνελήφθη στην Γαλλία και εκδόθηκε στην Ελλάδα, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε στην Δυτική Γερμανία όπου και παρέμεινε.

Η Ελλάδα πλήρωσε στην περίπτωση του Διστόμου αλλά και άλλων (π.χ. Καλάβρυτα, Χορτιάτης κ.α.) βαρύ φόρο αίματος με τις σφαγές των αμάχων από τους Ναζί, όπως αλλωστε έκανε πάντα στην μακραίωνη ιστορία της. Κι όλα αυτά, στον βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των αδιόρατων εξουσιαστών και των εχθρών των λαών, οι οποίοι δεν διστάζουν να χύσουν αίμα αθώων για να εκπληρώσουν τα σχέδιά τους, χρησιμοποιώντας τους ίδιους τους ανθρώπους και τις αδυναμίες τους. Τιμή και δόξα στους νεκρούς συμπατριώτες μας στο Δίστομο, οι οποίοι έχασαν τόσο άδικα και φρικτά την ζωή τους από τον κατακτητή. Όπως τότε έτσι και τώρα, η γενοκτονία των Ελλήνων συνεχίζεται…

epigramma

Επίγραμμα του ποιητή Γιάννη Ρίτσου για το Δίστομο

Πηγές : http://www.distomo.gr/ – wikipedia.org.

Το βίντεο που ακολουθεί έχει ανέβει στο you tube από τον χρήστη Gladiator33111.


Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου