Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Έγγραφο του ΟΗΕ περί «Τουρκικής Δημοκρατίας» στην Κύπρο. Αυτός είναι ο "αξιόπιστος" Ο.Η.Ε. που μεσολαβεί σε Κυπριακό και Σκοπιανό


Αύγουστος 9, 2014.

Η κυπριακή κυβέρνηση αντέδρασε οργισμένα σε έγγραφο του Ο.Η.Ε. που περιέγραψε τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», μια ανύπαρκτη ‘δημοκρατία’ που δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος παγκοσμίως - εκτός της Τουρκίας.

Η αναφορά έγινε σε μυστικό έγγραφο επτά σελίδων -εσωτερικής αλληλογραφίας- με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2014 και είχε τον τίτλο : “UNPOL- Sector One – Operational Order – Pilgrimage to Kokkina Area”, εστάλη «ατυχώς» με email στην κυπριακή εφημερίδα ‘Χαραυγή’.


Το έγγραφο αναφερόταν στις επισκέψεις από τους Τουρκοκυπρίους στην περιοχή Erenkoy - Κόκκινα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα της Αμμοχώστου -γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης στο ΚΥΠΕ ότι το υπουργείο Εξωτερικών έκανε «έντονο διάβημα προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ», και συγκεκριμένα στον επικεφαλής Lynn Hastings, χαρακτηρίζοντας την αναφορά ως ‘απαράδεκτη’.

Ο Hastings με τη σειρά του, ζήτησε συγνώμη για το ατυχές λάθος. «Η περιοχή Κόκκινα (παραθαλάσσιο χωριό στη βορειοανατολική Κύπρο) είχε μείνει στην ιστορία ως ένα σημαντικό σημείο της αντίστασης των Τουρκοκυπρίων. Στις 6 Αυγούστου 1964, οι μονάδες της ελληνοκυπριακής φρουράς και του ελληνικού στρατού με επικεφαλής τον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα επιτέθηκαν στο τουρκοκυπριακό χωριό, αναγκάζοντας τους κατοίκους να καταφύγουν στην παραλία», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει :

"Οι Τουρκοκύπριοι με την υποστήριξη της Τουρκικής Οργάνωσης Αντίστασης, κατάφεραν να διατηρήσουν τις θέσεις τους μέχρι τις 8 Αυγούστου, όταν η Τουρκία αποφάσισε να στείλει μαχητικά αεροπλάνα για να αναγκάσει τον Γρίβα και τους άνδρες του να υποχωρήσουν μέχρι την κατάπαυση του πυρός που κηρύχθηκε μια μέρα αργότερα και ο έλεγχος της περιοχής παραδόθηκε στις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ".


Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου